You are here

Τύπος: Διαπλοκή συμφερόντων...

12/03/2002 08:57
Οι καταγγελίες Μεσαρίτη για διαπλεκόμενα συμφέροντα με στόχο να παραμείνει το ΧΑΚ στο IMC, ξεχωρίζει στην ειδησεογραφία του σημερινού οικονομικού τύπου. Τα όσα ελέχθησαν από τον πρόεδρο του ΕΤΕΚ Νίκο Μεσαρίτη, ενώπιον της επιτροπής Εσωτερικών και η θέση του ιδίου, αλλά και άλλων τεχνοκρατών ότι δεν επιμένουν στην ανέγερση του ιδιόκτητου κτιρίου του ΧΑΚ στο χώρο του παλαιού ΓΣΠ, προβάλλονται στις εξωτερικές σελίδες της εφημερίδας «Αλήθεια»

Το ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» ως βασικό θέμα έχει την πορεία των αμερικανικών και ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Υπό τον υπέρτιτλο «Οι αγορές προσπέρασαν τον Μπιν Λάντεν» γράφει, πως έξη μήνες μετά τα τρομοκρατικά κτυπήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όλα τα χρηματιστήρια εκτός ΧΑΚ και ΧΑΑ βρίσκονται πιο ψηλά από τα επίπεδα της 11ης Σεπτεμβρίου. Καταγράφεται επίσης, η πορεία ανάκαμψης τόσο της αμερικανικής οικονομίας όσο και της αναθέρμανσης των ευρωπαϊκών οικονομιών.

Αλλού, γράφει ότι τα μέλη της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής έστω και υπό αμφισβήτηση, παρέπεμψαν προς έγκριση στην Ολομέλεια του Σώματος τους προϋπολογισμούς του ΚΟΤ. Αναφέρεται επίσης, στην αύξηση των επιδομάτων παραστάσεως των ανώτατων πολιτειακών αξιωματούχων του κράτους και σημειώνει ότι θα είναι αυξημένα κατά 67.486 λίρες.

Το ένθετο «Οικονομία-χρηματιστήριο» της εφημερίδας «Η Σημερινή» αναφέρεται στο βασικό του θέμα στο πόρισμα των επιτροπών Οικονομικών και Ελέγχου της Βουλής, για τις πολιτικές ευθύνες, για τα όσα έγιναν στο χρηματιστήριο τη διετία 1999-2000. Υπό τον τίτλο «Πόρισμα γενικών διαπιστώσεων...» γράφει ότι γενικό προσχέδιο του πορίσματος πιθανόν να είναι έτοιμο, την μεθεπόμενη Τετάρτη. Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, θα ζητηθούν και παραιτήσεις για όσους αξιωματούχους προκύψουν πολιτικές ευθύνες για το ΧΑΚ.

Αλλού, γράφει ότι η σημερινή ευρεία σύσκεψη για τον τουρισμό, υπό τον αρμόδιο υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκο Ρολάνδη, θα είναι κρίσιμης σημασίας για τον καταρτισμό σχεδίου δράσης. Σημειώνεται, μάλιστα ότι κατά τη σημερινή σύσκεψη, θα εξετασθεί και η απελευθέρωση των αερομεταφορών.

Το ένθετο «Οικονομική» της εφημερίδας «Αλήθεια» ασχολείται στο βασικό του θέμα στην έρευνα των αρμοδίων επιτροπών της Βουλής για τα γεγονότα στο χρηματιστήριο. Υπό τον υπέρτιτλο «Και αχυράνθρωποι πιθανόν να βρίσκονται πίσω από τα ονόματα όσων έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό», γράφει μεταξύ άλλων, ότι το ενδεχόμενο αυτό υπάρχει πίσω από τα ονόματα που φαίνονται πίσω από τους δύο καταλόγους που παραδόθηκαν από την Κεντρική Τράπεζα, στον πρόεδρο της επιτροπής Ελέγχου Χρίστο Πουργουρίδη.

Αλλού, γράφει ότι η επιτροπή ελέγχου ζήτησε με επείγουσα επιστολή προς τον διευθυντή της
Βουλής, την άμεση ενίσχυσή της με τεχνοκράτες στην έρευνα περί της εισαγωγής εταιριών, ενώ η Επιτροπή ζήτησε παράλληλα, επείγουσα ενίσχυση με τον υπουργό Οικονομικών.