You are here

Τύπος: Δήμοι με πολλούς και λίγους εργαζόμενους

08/03/2021 06:20

Η μελέτη για τους δήμους που ετοίμασε για το υπουργείο εσωτερικών ο Ελλαδίτης καθηγητής δρ. Χαράλαμπος Κουταλάκης και η αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poor’s, είναι ανάμεσα σε άλλα τα θέματα που ξεχωρίζουν στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Δήμοι με πολλούς και λίγους εργαζόμενους»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η μελέτη για τους δήμους που ετοίμασε για το υπουργείο εσωτερικών ο Ελλαδίτης καθηγητής δρ. Χαράλαμπος Κουταλάκης. Όπως αναφέρεται, υπάρχουν τεράστιες ανισορροπίες μεταξύ των δήμων. Στη μελέτη μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι «οι μεγάλοι αστικοί δήμοι συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αριθμό υπαλλήλων. Όπως διευκρινίσθηκε οι διαφοροποιήσεις αυτές οφείλονται σε μεγάλο βαθμό και στο γεγονός ότι κάποιοι δήμοι λειτουργούν και ως πολεοδομικές αρχές σε αντίθεση με άλλους που είναι μόνο οικοδομικές καθώς και στο γεγονός ότι εκτελούν πολεοδομικά έργα για τα οποία απασχολούν μεγάλο αριθμό έκτακτου προσωπικού.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι νέες θέσεις εργασίας έχουν ανοίξει στο δημόσιο και οι ενδιαφερόμενοι που έχουν τα ανάλογα προσόντα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ανάγκη μεταρρύθμισης του συμφώνου σταθερότητας
  • Άνοιγμα για εμβολιασθέντες βρετανούς την 1η Μαΐου
  • Κανόνες για τα κρυπτονομίσματα
  • Η πανδημία απειλεί να βγάλει από τις ράγες της Eurostar

Πολίτης

 «Ανάπτυξη 3,8% βλέπει ο S&P»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poor’s. Ο οίκος διατήρησε την πιστοληπτική ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην επενδυτική βαθμίδα και επιβεβαίωσε τη σταθερή προοπτική της οικονομίας, στέλνοντας παράλληλα μηνύματα για την ανάγκη μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της προώθησης μεταρρυθμίσεων που θα υποστηρίζουν την ανάπτυξη. Στο μέτωπο τον ΜΕΔ, σημειώνεται, ο οίκος αποκαλύπτει μια σημαντική αύξηση στις αθετήσεις πληρωμών σε δάνεια που έχουν αναδιαρθρωθεί.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ο πρόεδρος του δημοσιονομικού συμβουλίου Δημήτρης Γεωργιάδης, σε συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ επισημαίνει την ανάγκη μεταρρύθμισης του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης της ΕΕ με την θέσπιση ενός κανόνα για τη βιωσιμότητα του χρέους και τις υπόλοιπες ρυθμίσεις να είναι υποστηρικτικές προς αυτόν τον στόχο.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Τοπική αγορά παραγωγών επαρχίας Λάρνακας

Χαραυγή

 «Δύσκολα θα φύγει η ‘τάτσα’ από τα ‘χρυσά’ διαβατήρια»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Χαραυγής είναι η ζημιά των «χρυσών» διαβατηρίων που θα την πληρώνει για πολύ καιρό ακόμη η Κύπρος. Ο επίτροπος δικαιοσύνης της ΕΕ αναμένει καταλογισμό ευθυνών και τιμωρία των ενόχων για το σκάνδαλο με το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα.

Η εφημερίδα Αλήθεια δεν έχει σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΧΘΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ – Προβληματισμός στην κυβέρνηση

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΕΠΑΦΕΣ ΛΟΥΤ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ – Τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν να διασφαλίσουν πως η «5+1» δεν θα είναι το τέλος του δρόμου

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗ ΓΕΝΕΥΗ – Εβδομάδα αυξημένης κινητικότητας στο κυπριακό ενόψει πενταμερούς διάσκεψης

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ Η «ΤΑΤΣΑ» ΑΠΟ ΤΑ «ΧΡΥΣΑ» ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ