You are here

Τύπος: Δημοπρασίες για διαμερίσματα κάτω των €100 χιλ.

16/11/2020 06:50

Τα διαμερίσματα με αξία κάτω από €100 χιλ. που ετοιμάζονται οι τράπεζες να βγάλουν σε πλειστηριασμό, καθώς και η νέα έκκληση του υπουργού οικονομικών στα κόμματα για υπερψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού με αφορμή την αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο DBRS, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Διαμερίσματα κάτω από €100 χιλ. σε εκποίηση»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι τα διαμερίσματα με αξία κάτω από €100 χιλ. που ετοιμάζονται οι τράπεζες να βγάλουν σε πλειστηριασμό. Σύμφωνα με τον κατάλογο των ακινήτων που δημοσιεύει το υπουργείο εσωτερικών, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές με πιο χαμηλό budget μπορούν να βρούνε αρκετά διαμερίσματα σε χαμηλές τιμές, τα οποία φυσικά έχουν κάποια ηλικία και είναι μεταξύ ενός και δύο υπνοδωματίων. Συγκεκριμένα, η Ελληνική βγάζει διαμέρισμα σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό 100 τ.μ. που βρίσκεται στη Λευκωσία στη λεωφόρο Κένετι με επιφυλασσόμενη τιμή €59.200. Επίσης σε πλειστηριασμό βγαίνουν 3 διαμερίσματα στο Πλατύ Αγλαντζιάς χωρίς να υπάρχει επιφυλασσόμενη τιμή.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι κερδίζουν στις αποδόσεις χρημάτων τους όσοι εισπράττουν ενοίκια από ακίνητα εισοδήματος παρά όσοι έχουν καταθέσεις στις τράπεζες και εισπράττουν τόκους.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ζητείται βοηθός χρηματοοικονομικός επίτροπος
  • Ο κόσμος και η οικονομία μετά τον κορωνοϊό
  • Stress test με Covid θα περάσουν οι τράπεζες
  • Ύφεση στον κλάδο υπηρεσιών

Πολίτης

 «Προτεραιότητα ο προϋπολογισμός»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η νέα έκκληση του υπουργού οικονομικών στα κόμματα για υπερψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού με αφορμή την αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο DBRS. Ο οίκος διατήρησε την πιστοληπτική ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην επενδυτική βαθμίδα και τη σταθερή προοπτική της κυπριακής οικονομίας. Όπως σημειώνεται, ο κ. Πετρίδης κάλεσε τα κοινοβουλευτικά κόμματα να προχωρήσουν σε έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού, ενός προϋπολογισμού έκτακτης ανάγκης, με πνεύμα συναίνεσης και μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις, με σκοπό την επίτευξη του κοινού στόχου για ελαχιστοποίηση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι η Τράπεζα Κύπρου παρουσιάζει στην κυπριακή αγορά νέες, τελευταίας τεχνολογίας, μηχανές διεκπεραίωσης καταθετικών συναλλαγών.

Οι εφημερίδες Χαραυγή και Αλήθεια δεν έχουν σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΗΡΘΕ, ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΜΕ ΤΟ ΠΙΚΝΙΚ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ, ΣΦΡΑΓΙΣΕ ΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ – Ο τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε ρήξη, επέμεινε στη λύση δύο κρατών και έστειλε το μήνυμα ότι ο εποικισμός της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου θα συνεχιστεί

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΜΟΥΣΚΕΜΑ ΤΟ ΠΙΚΝΙΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΟΥ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ – Ερντογάν – Τατάρ ευθυγραμμισμένοι σε λύση δύο κρατών και άνοιγμα Αμμοχώστου

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΓΚΡΙΖΟΣ ΛΥΚΟΣ ΣΤΟ ΒΑΡΩΣΙ – Η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν σηματοδοτεί την υλοποίηση των τουρκικών σχεδιασμών

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» ΕΡΝΤΟΓΑΝ