You are here

Τύπος: Διψά για επαγγελματική στέγη η βιομηχανία

06/08/2021 06:25

Η διάθεση προς ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες 27 οικοπέδων σε τέσσερις βιομηχανικές περιοχές, οι αυξήσεις τιμών για αγορές καινούργιων αυτοκινήτων που αναμένεται να επέλθουν το επόμενο χρονικό διάστημα και τα πρόσθετα κονδύλια ύψους €46,4 εκ. που θα διατεθούν προς την Κύπρο για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Διψά για επαγγελματική στέγη η βιομηχανία»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η διάθεση προς ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες 27 οικοπέδων σε τέσσερις βιομηχανικές περιοχές. Τη γνωστοποίηση έκανε χθες το υπουργείο ενέργειας, το οποίο σύντομα, σε συνεργασία με το ΥΠΕΣ, θα εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας και νέων βιομηχανικών περιοχών ή ζωνών στη χώρα. Τα 27 οικόπεδα δεν είναι καινούργια, αφού στο σύνολο τους οι βιομηχανικές περιοχές της χώρας είναι πλήρως κατειλημμένες, αλλά οικόπεδα που είχαν μισθωθεί στο παρελθόν.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι πρόσθετα κονδύλια από την Ευρώπη λαμβάνει η Κύπρος για την υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ενδιαφέρον και από ξένους για στέγαση στις βιομηχανικές περιοχές

  • Τα μάτια της ΕΚΤ στους καταναλωτές και τις αγορές τους

  • Μια χαρά με το ίντερνετ οι κύπριοι

  • Απάντηση στο ΑΚΕΛ για τις διακοπές για όλους

Πολίτης

 «Πήραν φωτιά οι τιμές των αυτοκινήτων»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι αυξήσεις τιμών για αγορές καινούργιων αυτοκινήτων που αναμένεται να επέλθουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Όπως αναφέρεται, καθώς ξεκλειδώνει η παγκόσμια οικονομία από τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας και με τις τιμές των πρώτων υλών να βρίσκονται στα ύψη, αυτό όπως γίνεται αντιληπτό, επηρεάζει και την εφοδιαστική αλυσίδα των αυτοκινητοβιομηχανιών. Πηγές της αγοράς σημείωσαν στην εφημερίδα ότι «ουσιαστικά, όσο πιο γρήγορα παραγγείλει ένας καταναλωτής αυτοκίνητο, τόσο λιγότερο κόστος θα έχει για τον ίδιο καθώς η αυξητική τάση θα συνεχιστεί».

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου, ικανοποιητικά ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των κυπρίων καταναλωτών η αγορά σταθερής ευρυζωνικής πρόσβασης ως προς τις ταχύτητες πρόσβασης.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Επιπλέον €46,4 εκ. στην Κύπρο – Κομισιόν

Χαραυγή

 «Πρόσθετα κονδύλια €46,4 εκ. από την Κομισιόν»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι τα πρόσθετα κονδύλια ύψους €46,4 εκ. που θα διατεθούν προς την Κύπρο για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Κομισιόν ενέκρινε την τροποποίηση επτά επιχειρησιακών προγραμμάτων για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στην Ισπανία, την Ιταλία και την Κύπρο στο πλαίσιο του React-EU.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το 51% των κυπρίων δεν είναι ενήμεροι για τις ρυθμιζόμενες τιμές κλήσεων και sms εντός ΕΕ.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • «Ολιγωρία της πολιτείας για προστασία εργαζομένων»

  • Μισόλογα από το ΥΠΕΡΓ για τις προτάσεις του ΑΚΕΛ προς στήριξη των εργαζομένων

Αλήθεια

 «Νέα ένεση €46,4 εκ. για την ανάκαμψη στην Κύπρο»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι τα επιπλέον €2,7 δισ. επιπρόσθετων πόρων που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υποστήριξη της ανάκαμψης στην Ισπανία, την Ιταλία και την Κύπρο. Το ποσό που αντιστοιχεί στην Κύπρο ανέρχεται σε €46,4 εκ. Τα χρήματα αυτά, σημειώνεται, θα επενδυθούν για την υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι σύμφωνα με στοιχεία του Κτηματολογίου, η δραστηριότητα στην αγορά ακινήτων καταγράφει σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2020, αλλά μείωση σε σχέση με το 2019.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Θα πληρώνουν τα rapid test τουριστών οι ξενοδόχοι

  • Με ρυθμό 4,0% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

  • Βοηθήθηκαν εργαζόμενοι, ευπαθείς ομάδες και ΜμΕ – Υπουργείο εργασίας

  • Οι μισοί κύπριοι δεν γνώριζαν για τιμές κλήσεων και sms εντός ΕΕ – Ευρωβαρόμετρο

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – Εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές, καίνε τα πάντα σε πολλά μέτωπα

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΓΕΜΙΖΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ – Πώς φτάσαμε στο αλαλούμ με την κρατική χορηγία των €7 εκ.

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

SOS ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ – 20 μέρες, 18 θάνατοι, 60 άνω των 70 πλήρως εμβολιασμένοι – Επείγει προγραμματισμός γ’ δόσης

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΚΤΥΠΟΥΝ «ΚΟΚΚΙΝΟ» ΟΙ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ – Ασθενείς από τις εντατικές μονάδες του γενικού παραπέμπονται στον ιδιωτικό τομέα