You are here

Τύπος: Δύσκολα θα βγουν ονόματα ΠΕΠ με ευνοϊκά δάνεια

11/03/2021 06:36

Οι πληροφορίες για μη δημοσιοποίηση των ονομάτων πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, καθώς και η χθεσινή σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο του πρόεδρου της Δημοκρατίας με τους επαγγελματικούς φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους για επανεκκίνηση της οικονομίας, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Δύσκολα θα βγουν ονόματα ΠΕΠ με ευνοϊκά δάνεια»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι πληροφορίες για μη δημοσιοποίηση των ονομάτων πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων.  Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, χωρίς να υπάρχει ακόμα τελική εισήγηση –θέση από την επίτροπο προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, πιθανότερο είναι η Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου να υποδείξει πολύ σύντομα στην Ελεγκτική Υπηρεσία ότι πιθανό να συγκρούεται με τη νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων η δημοσιοποίηση ονομάτων πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων που κρίθηκε από την υπηρεσία ότι έλαβαν δάνεια με ευνοϊκούς όρους από τον Συνεργατισμό.  Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν επίσης ότι σήμερα η αύριο ότι η επίτροπος θα αποστείλει στην ΕΥ, σε σχέση με την έρευνα που διεξάγεται για 161 ΠΕΠ, για κάποια από τα οποία υπάρχουν υπόνοιες πως έλαβα δάνεια με ευνοϊκότερους όρους από τον Συνεργατισμό.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι δεκάδες προτάσεις για επανεκκίνηση της οικονομίας συγκέντρωσε χθες η κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας δέσμευση για επεξεργασία τους και για προώθηση όσων κριθούν υλοποιήσιμες, παραπέμποντας όμως για αποφάσεις σε περίπου δύο μήνες.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Προίκα από την ad hoc στη νέα βουλή τα δάνεια ΠΕΠ
  • Όποιος προλάβει για τροποποίηση του νόμου για εκποιήσεις
  • Ζήτησε στήριξη από βουλή για μεταρρυθμίσεις ο ΠτΔ
  • Περισσότερο Βασιλικό

Πολίτης

 «Μετράνε αντίστροφα τα ξενοδοχεία»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του προέδρου της Δημοκρατίας και του ΠΑΣΥΞΕ, με στόχο να ακουστούν οι προβληματισμοί, οι εισηγήσεις και οι ενέργειες που πρέπει να υιοθετηθούν ώστε να μην χαθεί ολόκληρη η τουριστική χρονιά εξαιτίας της πανδημίας. Πηγές από τον ξενοδοχειακό τομέα ανέφεραν στην εφημερίδα ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων 2-3 εβδομάδων θα καταδείξουν και την πορεία που θα ακολουθηθεί για σταδιακό άνοιγμα των ξενοδοχειακών μονάδων. Όπως αναφέρεται, τουριστικοί φορείς εκτιμούν πως οι αφίξεις και οι κρατήσεις από το εξωτερικό θα παρουσιάσουν, εκτός απροόπτου, άνοδο πριν το τέλος Ιουνίου.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του έργου εισαγωγής φυσικού αερίου έρχεται η Κύπρος, αφού η ΔΕΦΑ εξασφάλισε πρόσφατα την απαραίτητη άδεια που θα της επιτρέψει να προχωρήσει με τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Σχέδιο επανεκκίνησης τον Μάιο

Χαραυγή

 «’Επίσπευση εμβολιασμών με οποιονδήποτε τρόπο’»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι προτάσεις για επανεκκίνηση της οικονομίας που κατέθεσαν χθες οι οργανώσεις ΟΕΒ, ΚΕΒΕ και ΟΣΕΟΚ σε σύσκεψη με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όπως σημειώνεται, οι επιχειρηματικές οργανώσεις επεσήμανα ότι βασική προϋπόθεση για επανεκκίνηση της οικονομίας είναι η επίσπευση των εμβολιασμών «με οποιονδήποτε τρόπο». Ζήτησαν μεταξύ άλλων τη σύσταση υφυπουργείου ανάπτυξης.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο γενικός ελεγκτής σε σημείωμα του προς την επιτροπή ελέγχου επιρρίπτει ευθύνες στους Χάρη Γεωργιάδη και Νικόλα Χατζηγιάννη για τη συμφωνία μεταξύ της Συνεργατικής και της Altamira.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Προίκα για τη νέα βουλή τα δάνεια ΠΕΠ και οι εκροές κεφαλαίων που έγιναν το 2013
  • Στο περίμενε οι βρετανοί για να κλείσουν διακοπές
  • Απώλειες στο ΧΑΚ

Αλήθεια

 «Στροφή σε νέες μορφές οικονομίας»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η στροφή σε νέες μορφές οικονομίας που εξήγγειλε χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σε σύσκεψη στο προεδρικό με τους επαγγελματικούς φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως θα επενδύσουμε σε εναλλακτικές μορφές οικονομίας, με έμφαση στη μεταφορά έδρας των εταιρειών στην Κύπρο, στην έρευνα και καινοτομία, την εκπαίδευση, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την υγεία και τον τουρισμό, μέσω φορολογικών και όχι μόνο κινήτρων.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι ο υφυπουργός τουρισμού Σάββας Περδίος δήλωσε ότι μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για άνοιγμα της χώρας από την 1η Απριλίου υπάρχει το πλαίσιο και η σταθερότητα που επιτρέπει στις τουριστικές επιχειρήσεις και στους διοργανωτές ταξιδίων και τις αεροπορικές εταιρείες, να προβούν σε προγραμματισμό για το επερχόμενο καλοκαίρι.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Εξασφάλισε άδεια για εισαγωγή φυσικού αερίου στην Κύπρο – ΔΕΦΑ
  • Επιτυχημένη έκδοση ομολόγου ύψους €9 δισ. – Κομισιόν

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ – Το προσωπικό στοίχημα Αναστασιάδη: Το σχέδιο της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΒΗΜΑ ΣΕ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ – Η σταθεροποίηση των κρουσμάτων σε υψηλά επίπεδα (415 χθες) μας οδηγεί το πιθανότερο προς τα πίσω

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΡΙΧΝΟΥΝ ΖΑΡΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ – Άνοιξε-κλείσε και αναβολές αποφάσεων ενώ εστιάτορες, μαθητές και γονείς κάθονται στα κάρβουνα

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΦΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – Αδυνατούν να αντιληφθούν τα προβλήματα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων