You are here

Τύπος: Δύσκολες μέρες για Γκάτζκε

11/10/2022 06:06

Η χθεσινή απόφαση της διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας ν’ απέχει από τα καθήκοντα του ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας Όλιβερ Γκάτζκε, καθώς και το αναλογιστικό έλλειμμα στα ταμεία συντάξεων των δήμων, είναι ανάμεσα σε άλλα τα θέματα που ξεχωρίζουν στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Δύσκολες μέρες για Γκάτζκε»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η χθεσινή απόφαση της διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας ν’ απέχει από τα καθήκοντα του ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας Όλιβερ Γκάτζκε. Όπως αναφέρεται, ο κ. Γκάτζκε θα απέχει από τα καθήκοντα του μέχρι να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν συγκεκριμένες καταγγελίες που αφορούν παροτρύνσεις σε υπαλλήλους της Ελληνικής για αγορά μετοχών της τράπεζας. Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας έχει να αντιμετωπίσει και άλλα, ίσως σοβαρότερα, προβλήματα, καθώς υπάρχει από κάποιους μετόχους, περιλαμβανομένης της Δήμητρας Επενδυτικής, δυσφορία για τον τρόπο διαχείρισης σημαντικών πτυχών της λειτουργίας της τράπεζας, αλλά και για τα αποτελέσματα επί των ημερών του.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών βλέπει σημάδια για νέα φούσκα στις τιμές ακινήτων στην Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι οι τιμές των κατοικιών σε ολόκληρη την ΕΕ αυξήθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια του 2021.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αρχικά, δύο εβδομάδες πληρωμένες – Έξι τα νομοσχέδια στη βουλή για την πληρωμένη γονική άδεια
  • Στην παραδοσιακή του μορφή ο προϋπολογισμός του ‘23
  • Εντός 60 ημερών οι πειθαρχικές συστήνει η ΕΔΥ

Πολίτης

 «Στα €170 εκατ. το αναλογιστικό τους έλλειμμα»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι το αναλογιστικό έλλειμμα στα ταμεία συντάξεων των δήμων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αρμόδιοι καθησυχάζουν παρά το γεγονός ότι το συνολικό αναλογιστικό έλλειμά τους διατηρείται σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο τέλος του 2021 στα €170,5 εκατ., εντούτοις οι αρμόδιοι δεν ανησυχούν και διαβεβαιώνουν πως τα ωφελήματα των εργαζομένων είναι διασφαλισμένα. Σημειώνεται ότι τα τελευταία έτη το συνολικό αναλογιστικό έλλειμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κυμάνθηκε το 2016 στα €156 εκατ., το 2017 στα €144 εκατ., το 2018 στα €139,5 εκατ., το 2019 στα €147,1 εκατ. και το 2020 στα €159,6 εκατ.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι στα €2,07 δισ. ανήλθε στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2022 η αξία του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (μετοχές), από €2,06 δισ. στο τέλος Αυγούστου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Υπό έρευνα ο Όλιβερ Γκάτσκε
  • Ο ρόλος των τραπεζών
  • Πράσινο φως από Κομισιόν για μεγαλύτερη στήριξη επιχειρήσεων

Χαραυγή

 «Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης εκπροσωπεί την αλλαγή»

Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής γράφει ότι το ΑΚΕΛ με αφορμή τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση έχει αυξημένα έσοδα από τους φόρους λόγω της ακρίβειας, υπέδειξε την ανάγκη για αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου με την ανάδειξη του Ανδρέα Μαυρογιάννη στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι την περασμένη Παρασκευή υπογράφτηκε η συμφωνία για τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων της Συνεργατικής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων στην Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Φουρτούνες έχουν ξεσπάσει στην Ελληνική Τράπεζα
  • Τράπεζα Κύπρου: Βέλτιστες πρακτικές εσωτερικού ελέγχου
  • Cyprus Airways: Επιπλέον πτήσεις για Αθήνα ενόψει της 28ης Οκτωβρίου

Αλήθεια

 «Η Ελληνική ζήτησε από τον CEO να απέχει»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η χθεσινή απόφαση της διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας να απέχει από τα καθήκοντα του ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας Όλιβερ Γκάτζκε. Όπως ενημέρωσε, έχει αρχίσει έρευνα για κατ’ ισχυρισμό δηλώσεις και ενέργειες του γερμανού CEO. Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, ο Νέαρχος Ιωάννου, διευθύνων σύμβουλος της Δήμητρα, μεγαλομέτοχος της Ελληνικής, διατύπωσε ενώπιον όλων μια πολύ σοβαρή καταγγελία. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε πως ανώτατο εκτελεστικό στέλεχος της Ελληνικής, παρότρυνε το προσωπικό, στη διάρκεια εκδήλωσης, να αγοράσει μετοχές της τράπεζας.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε ομιλία του στο διεθνές συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος 2022», τόνισε ότι η χώρα μας αποτελεί ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό διεθνές ναυτιλιακό κέντρο.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ανέφικτη η μείωση των ρύπων – Ανδρέας Χατζηγιάννης
  • Αυξήθηκε €1,53 δισ. το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου
  • Αυξήθηκαν οι εγγραφές μηχανοκίνητων οχημάτων το Σεπτέμβριο
  • Προοπτικές για σιδηρόδρομο στην Κύπρο

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ – Μπήκε και η Λευκορωσία στη διένεξη ανακοινώνοντας κοινή στρατιωτική ομάδα με Ρωσία

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΕΡΕΥΝΗΣΕ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ.. «ΚΑΘΑΡΙΣΕ» – Από εμπλεκόμενο στην υπόθεση γιατρό έγινε η πρώτη εσωτερική έρευνα για το θάνατο της 15χρονης Ιωάννας

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ 4.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ – Αναβαθμίζονται οι κλίμακες και με «επιταχυνόμενη ανέλιξη»

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΛΥΣΗ – Α. Μαυρογιάννης: Επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν το 2017