You are here

Τύπος: Εγγυητές δανείων...

22/04/2002 09:00
Η είδηση της εφημερίδας «Η Σημερινή» για την τροποποίηση της νομοθεσίας για τους εγγυητές δανείων, ξεχωρίζει στον οικονομικό τύπο της Δευτέρας, ο οποίος είναι σήμερα ιδιαίτερα «φτωχός» από ειδήσεις και ρεπορτάζ.

Στο ένθετο «Οικονομία-χρηματιστήριο» της εφημερίδας «Η Σημερινή» δεν συναντάμε ειδήσεις από την τοπική επικαιρότητα, αντιθέτως, οικονομικού ενδιαφέροντος ρεπορτάζ συναντάμε στις εξωτερικές σελίδες. Στη τελευταία σελίδα και υπό τον τίτλο «Οι εγγυητές θα βρουν την ηρεμία τους πριν από το καλοκαίρι» γράφει ότι αναμένεται να ψηφιστεί πριν από τις θερινές διακοπές, πρόταση νόμου για την τροποποίηση του πλαισίου που διέπει το καθεστώς των τραπεζικών εγγυήσεων και το οποίο θα έχει αναδρομική ισχύ.

Στην πρώτη σελίδα, γράφει ότι η Δημοκρατία κινείται για την πραγματοποίηση γεωτρήσεων για να εξακριβωθεί αν στο θαλάσσιο χώρο της Κύπρου, υπάρχουν κοιτάσματα «μαύρου χρυσού».

Το ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Με χώρες της ΕΕ το 50% του κυπριακού εμπορίου» γράφει ότι οι εισαγωγές συνολικά το 2001, έφτασαν στα 2.528,7 εκ. εκ των οποίων, 1.284,6 εκ. αποτελούν τις εισαγωγές από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι μεγαλύτερες εισαγωγές ήταν από την Ελλάδα, την Αγγλία, τη Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία.

Αλλού, γράφει ότι από την πρόσφατη αύξηση της τιμής των καυσίμων, επιπλέον ποσό ύψους 1,5 εκ., θα καταβάλλουν κάθε μήνα οι κύπριοι καταναλωτές, πλην των γεωργών. Το ρεπορτάζ, προβαίνει σε εκτιμήσεις για την πορεία της διεθνούς τιμής του πετρελαίου και σε ανάλογες προβλέψεις για την τιμή των καυσίμων στην Κύπρο, μέχρι και τον Ιούλιο.

Η εφημερίδα «Αλήθεια» δεν έχει σε καμία εσωτερική ή εξωτερική σελίδα, είδηση με οικονομικό περιεχόμενο.