You are here

Τύπος: ’Έγραφαν’ και τους οίκους που χρυσοπληρώναμε

23/06/2021 06:34

Το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής για τα «χρυσά» διαβατήρια το οποίο δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και η αύξηση στη ζήτηση όσον αφορά τα ταξίδια προς την Ελλάδα, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «’Έγραφαν’ και τους οίκους που χρυσοπληρώναμε»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι το τελικό πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής το οποίο δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Η επιτροπή στο πόρισμα οριστικοποίησε το τελικό συμπέρασμα ότι οι δύο στις τρεις πολιτογραφήσεις είχαν μεγάλο ή μικρό πρόβλημα. Εντόπισε μεταξύ άλλων ότι προωθήθηκε «τουλάχιστο μια αίτηση πολιτογράφησης», για την οποία ο ξένος οίκος, τον οποίων χρυσοπληρώσαμε για να ελέγχει το ποιόν των αιτητών, είχε χτυπήσει καμπανάκι κινδύνου.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι στο περίμενε να βρεθεί μια πολιτική λύση βρίσκονται περίπου 700 βιώσιμοι δανειολήπτες οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και ένα σεντ για την εξυπηρέτηση του δανείους τους.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Πρώτη δόση «εμβολίου» στον τουρισμό από Ρωσία
  • Αύξηση ποσοστού ατόμων εκτός εργατικού δυναμικού
  • Χρεώνουν περισσότερα λόγω καρτών
  • Ευρωπαϊκή στήριξη €822 εκ. για προγράμματα

Πολίτης

 «Κρουαζιέρα και Ελλάδα ψηφίζουν οι κύπριοι φέτος»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η αύξηση στη ζήτηση όσον αφορά τα ταξίδια προς την Ελλάδα.  Όπως αναφέρεται, οι κύπριοι παραδοσιακά ψήφιζαν Ελλάδα και κυρίως ελληνικά νησιά για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, όμως πέρσι η πανδημία έβαλε φρένο στα σχέδια τους. Ωστόσο, η φετινή καλοκαιρινή περίοδος, λόγω και της βελτιωμένης εικόνας που παρουσιάζει η Ελλάδα, οδηγεί αρκετούς συμπατριώτες μας να είναι πιο πρόθυμοι να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.  Ο διευθύνων σύμβουλος της Top Kinisis Ντίνος Κάκκουρας ανέφερε στην εφημερίδα ότι υπάρχει μια αύξηση φέτος στη ζήτηση όσον αφορά τα ταξίδια προς την Ελλάδα.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό πίνακα αποτελεσμάτων καινοτομίας 2021, η Κύπρος ανήκει στην ομάδα των ευρωπαϊκών κρατών που έχουν βελτιώσει τις επιδόσεις τους πέραν του 25% την περίοδο 2014-2021.

Χαραυγή

 «Διαβατήρια σε ‘mafia-boss’ και ‘criminal structures’»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής για τα «χρυσά» διαβατήρια το οποίο δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Το πόρισμα περιλαμβάνει λίστα με διαβόητους εγκληματίες και καταζητούμενους από την Interpol. Η επιτροπή εισηγείται την αποστέρηση της υπηκοότητας από 53 «επενδυτές», ενώ παραθέτει επίσης λίστα με άλλους 40 «επενδυτές» των οποίων απαιτείται η επανεξέταση τους.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το πόρισμα επιρρίπτει πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της διαδικασίας την οποία κίνησε η Κομισιόν εναντίον της Κύπρου για τα «χρυσά» διαβατήρια.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Άπλετο «μαύρο» για λόγους… προστασίας του δημοσίου συμφέροντος
  • «Σύγκρουση συμφερόντων» για τον Αναστασιάδη, αλλά και τον βοηθό γενικό εισαγγελέα

Αλήθεια

 «Τουρισμός στην κατάψυξη»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η δύσκολη φετινή χρονιά για τον τουρισμό. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι στόχος είναι να κάνουμε τη φετινή τουριστική χρονιά καλύτερη από την περσινή. Σημείωσε ότι με την πανδημία να επικρατεί δεν πρέπει να κάνουμε υπολογισμούς, ούτε να είμαστε σίγουροι για οτιδήποτε. Ο κ. Ρουσουνίδης είπε ότι το τριήμερο του κατακλυσμού έφερε κάποιες πολύ μικρές ανάσες στην τουριστική βιομηχανία από τον εγχώριο τουρισμό.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι η πληρότητα των κέντρων αναψυχής σε ορισμένες περιοχές το τριήμερο του κατακλυσμού ξεπέρασε το 100%.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αυξομειώσεις εργατικού δυναμικού
  • Το επίπεδο τιμών στην ΕΕ
  • Προς άρση της καραντίνας για εμβολιασμένους ταξιδιώτες – Βρετανία

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΚΕΛ – Ισοπεδωτική αντιπολίτευση

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ – Απέτυχε ο στόχος για συμμετοχή προσωπικοτήτων από όλο το πολιτικό φάσμα

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΑΛΛΑΓΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ – Με έντονη σφραγίδα της Πινδάρου οι επιλογές Αναστασιάδη για τον ανασχηματισμό

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ «ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ»…. ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΔΕΞΙΑ – Διορίστηκαν νέοι «άριστοι» κα όλα για την «εικόνα» της κυβέρνησης!