You are here

Τύπος: Είστε εγγυητής στον ΟΧΣ; Διαβάστε τη σύμβαση!

11/01/2022 06:27

Το ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε ο χρηματοοικονομικός επίτροπος για τους εγγυητές σε δάνεια που παραχώρησε ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης και η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για τη διεύρυνση των δικαιούχων λογαριασμών πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά, είναι ανάμεσα σε άλλα τα θέματα που ξεχωρίζουν στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Είστε εγγυητής στον ΟΧΣ; Διαβάστε τη σύμβαση!»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι το ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε ο χρηματοοικονομικός επίτροπος για τους εγγυητές σε δάνεια που παραχώρησε ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης. Ο κ. Ιωάννου καλεί όλους όσοι υπέγραψαν ως εγγυητές σε δάνεια που παραχώρησε ο ΟΧΣ να διαβάσουν προσεκτικά τη δανειακή σύμβαση και αν εντοπίσουν σε αυτή μια συγκεκριμένη ρήτρα που ενσωματώνεται στην ίδια τη δανειακή σύμβαση, κάτω ακριβώς από τις υπογραφές των δανειοληπτών, την οποία χαρακτηρίζει πλήρως καταχρηστική και παράνομη, να καταφύγουν στον Οργανισμό και να ζητήσουν την απαλλαγή τους από τη σύμβαση, αν ο Οργανισμός την εφάρμοσε εναντίον τους.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι παρά τα νέα περιοριστικά μέτρα που δυσκολεύουν τη λειτουργία αρκετών επιχειρήσεων το ενδεχόμενο επανάληψης των σχεδίων του υπουργείου εργασίας είναι για την ώρα τουλάχιστον απομακρυσμένο.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Μπλόκο στην πρόσβαση διαφόρων στα δεδομένα των εγγυητών
  • Αποφάσεις για χρεώσεις
  • Χορηγίες για σχέδια φροντίδας
  • Πολύ χρήμα από Olympia στο Public

Πολίτης

 «Πρόταση νόμου για κάλυψη επιχειρήσεων»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για τη διεύρυνση των δικαιούχων λογαριασμών πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά. Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα ανέφερε στην εφημερίδα ότι στόχος της νομοθετικής ρύθμισης που προωθεί το κόμμα του είναι να συμπεριληφθούν και οι μικρές επιχειρήσεις οι οποίες επηρεάζονται από τις αυξήσεις στις τραπεζικές χρεώσεις. Η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στην επιτροπή εμπορίου της βουλής.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι οι μισθωτοί του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στους οποίους παραχωρείται η ΑΤΑ θα λάβουν τιμαριθμική αύξηση 1,27% από τους μισθούς του Ιανουαρίου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Χορηγίες μέχρι €2.250 – Εμπορικό σήμα
  • Μπλόκο υπέρ εγγυητών
  • Ολοκληρωμένη αντιπληθωριστική πολιτική ζητεί η ΣΕΚ

Χαραυγή

 «Επιχειρούν να στριμώξουν κι άλλος τους δανειολήπτες»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η απεριόριστή πρόσβαση στα δεδομένα όλων των προσώπων που συνδέονται με τους δανειολήπτες και τους εγγυητές, τόσο στη βάση Άρτεμις όσο και στη βάση του Κτηματολογίου. Το θέμα συζητήθηκε χθες στη συνεδρία της επιτροπής οικονομικών, στην οποία κατατέθηκε εισήγηση από κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς και το χρηματοοικονομικό επίτροπο, προκειμένου να εξαιρεθούν τουλάχιστον οι εγγυητές και τα πρόσωπα τα οποία είναι συνδεδεμένα με τους δανειολήπτες. Παρά ταύτα δεν έγινε αποδεκτή από το υπουργείο οικονομικών.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σύμφωνα με την έκθεση της ελεγκτικής υπηρεσίας, δικαστές εξαιρέθηκαν από τις μνημονιακές αποκοπές.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Κρατικές χορηγίες για φορείς με προγράμματα στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας
  • Τραπεζικές χρεώσεις και σε εγγυήσεις σε υποθέσεις που βρίσκονται στα δικαστήρια

Αλήθεια

 «Θύματα παρανομιών λόγω καταχρηστικών ρητρών»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι οι χθεσινές παρεμβάσεις του χρηματοοικονομικού επίτροπου για δανειολήπτες και εγγυητές. Ο κ. Ιωάννου χαρακτήρισε ως άνευ προηγουμένου θεσμοθέτηση κατάχρησης των δικαιωμάτων των πολιτών που έτυχε να είναι συνδεδεμένα με τους δανειολήπτες που παρέχουν δύο νομοσχέδια που βρίσκονται ενώπιον της επιτροπής οικονομικών της βουλής. Τα νομοσχέδια αφορούν στις εταιρείες διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων και τους εγγυητές.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι η αύξηση στην αγορά ακινήτων αλλά και στις τιμές τους, που παρουσιάσθηκε στο 2021 έχει οδηγήσει την Κεντρική Τράπεζα να προειδοποιήσει για την ανάγκη να τεθεί υπό συνεχή παρακολούθηση η συγκεκριμένη αγορά.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Οι χρεώσεις των τραπεζών ενώπιον του πρόεδρου Αναστασιάδη από τη ΣΕΚ
  • Το Brexit μειώνει τις εισαγωγές μεταχειρισμένων οχημάτων από το ΗΒ

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ – Τα καταφέραμε και αυτή τη φορά

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΒΗΜΑ Ο ΑΒΕΡΩΦ ΜΕ ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ – Δύσκολη πλέον η πρόσβαση του Νίκου Χριστοδουλίδη στη βάση του ΔΗΣΥ

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΞΕΚΙΝΑ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ – Ο Αβέρωφ σπεύδει να προλάβει φλερτάροντας τα κόμματα του κέντρου

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΧΑΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΛΥΣΕΙΣ – Επιστροφή στα θρανία με πολλές απουσίες μαθητών και εκπαιδευτικών