You are here

Τύπος: Έκλεισαν τις πόρτες, άνοιξαν τα ταμεία

13/11/2020 06:47

Το νέο πακέτο στήριξης εργαζομένων, επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργοδοτούμενων που ανακοίνωσαν χθες οι υπουργοί οικονομικών και εργασίας, είναι το θέμα που κυριαρχεί στα οικονομικά ένθετα των εφημερίων.

Φιλελεύθερος

 «Έκλεισαν τις πόρτες, άνοιξαν τα ταμεία»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι τα νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και εργαζόμενων που παρουσιάστηκαν χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου από τους υπουργούς οικονομικών και εργασίας. Η κυβέρνηση επιχειρεί να ανακουφίσει την αγορά από τους νέους περιορισμούς με εφάπαξ χορηγίες, επιδότηση μισθολογικού κόστους επιχειρήσεων που αναγκαστικά θα πρέπει να παραμείνουν κλειστές και με ειδικό επίδομα σε εργαζόμενους που δεν θα μπορούν λόγω τοπικών lockdown να μεταβούν στην εργασία τους.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι από τον Μάρτιο, που ήταν το πρώτο πακέτο ως απάντηση στο αρχικό κύμα του κορωνοϊού, και μέχρι χθες, που ανακοινώθηκε νέο πακέτο, το κράτος έχει προχωρήσει σε δαπάνες που αντιστοιχούν στο 7% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου €1,3 δισ., μέσω των οποίων επωφελήθηκαν περίπου 190 χιλ. εργαζόμενοι κα μερικές χιλιάδες επιχειρήσεις.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Το Aldiana γίνεται Robinson προσεχώς
  • Δεν αρκεί το μάρκετινγκ για τουρίστες
  • Αργούν οι επιστροφές εισφοράς για άμυνα
  • Επιμένουν στο πάγωμα εξώσεων

Πολίτης

 «Τα νέα μέτρα δεν ξαναγράφουν τον προϋπολογισμό»

Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» του Πολίτη γράφει ότι τα νέα περιοριστικά μέτρα για αναχαίτιση της πανδημίας δεν ανατρέπουν τον σχεδιασμό του υπουργείου οικονομικών και ο προϋπολογισμός του 2021 δεν ξαναγράφεται. Ο υπουργός οικονομικών απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας στην παρουσίαση των νέων σχεδίων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων που επηρεάζονται από τις νέες απαγορεύσεις σημείωσε ότι, ο προϋπολογισμός για το 2021 είναι ήδη αναθεωρημένος ούτως ώστε να είναι προσαρμοσμένος στις συνθήκες της πανδημίας.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κρίση της πανδημίας θα ξεπεραστεί και την ελπίδα ότι το 2021 θα είναι ο χρόνος που θα ξεκινήσει η ανάκαμψη.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Νέα σχέδια έφεραν οι απαγορεύσεις

Χαραυγή

 «Επίδομα 60% επί του μισθού για εργαζόμενους σε lockdown»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι τα νέα σχέδια στήριξης των επιχειρήσεων και εργαζόμενων που ανακοινώθηκαν χθες λόγω της κρίσης του κορωνοϊού. Με βάση τα νέα σχέδια, επίδομα 60% επί του μισθού τους θα πάρουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι δεν μπορούν να μεταβούν στην εργασίας τους, λόγω των lockdown σε Λεμεσό και Πάφο.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι στην ψήφιση της νομοθεσίας η οποία κατοχυρώνει βασικά δικαιώματα των εργαζομένων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία προχώρησε χθες η ολομέλεια της βουλής.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Κοινωνική αναισθησία της κυβέρνησης – Η αντιπολίτευση απέρριψε την αναπομπή του ΠτΔ για τις εξώσεις εξπρές
  • Ρύθμιση εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα ιδιωτικά
  • Εφάπαξ επιδότηση σε επιχειρήσεις με μείωση του κύκλου εργασιών πέραν του 80%
  • Επέκταση και χαλάρωση κριτηρίων για τα σχέδια επιδότησης επιτοκίου

Αλήθεια

 «Πακέτο πέντε νέων μέτρων στήριξης»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι νέο πακέτο στήριξης εργαζομένων, επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργοδοτουμένων που ανακοίνωσαν χθες οι υπουργοί οικονομικών και εργασίας. Τα μέτρα περιλαμβάνουν σχέδιο επιδότησης εργαζόμενων, σχέδιο επιδότησης επιχειρήσεων που τελούν υπό υποχρεωτική πλήρη αναστολή εφάπαξ χορηγίας και εξάμηνη παράταση του σχεδίου επιδότησης επιτοκίων για νέα επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2021.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι ο υφυπουργός τουρισμού Σάββας Περδίος τόνισε ότι η επαναφορά του τουρισμού στα επίπεδα του 2019 θα εξαρτηθεί πάρα πολύ, όχι μόνο από το καλό μάρκετινγκ, αλλά και από το προϊόν που έχουμε να επιδείξουμε.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Χρόνος ανάκαμψης το 2021 – Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΑΛΗΘΕΙΑ

Η…. «ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ» ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΦΕΡΕ ΔΙΧΑΣΜΟ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ – Θετικά και αρνητικά σχόλια για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΛΛΑ… ΔΕΝ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ Η ΣΥΖΥΓΟΣ – Εκτεθειμένη η γενική λογίστρια για απόσυρση επιταγής υπέρ του σφαγείου CYPRA

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ – Διατάγματα αλαλούμ – Χιλιάδες εργαζόμενοι στο περίμενε – Δύο επαρχίες εξοργισμένες

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ