You are here

Τύπος: Το «έκοψε» για την Πρωτομαγιά η Ζέτα

08/04/2021 06:30

Η θέση της υπουργού εργασίας ότι η Πρωτομαγιά θα πρέπει να τηρηθεί ως αργία, οι προτάσεις της Δημοκρατικής Παράταξης με στόχο την αναβάθμιση και την προώθηση της αγροτικής πολιτικής και οι διαβουλεύσεις του υπουργείου οικονομικών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι μεταξύ άλλων τα θέματα που ξεχωρίζουν στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Το ‘έκοψε’ για την Πρωτομαγιά η Ζέτα»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η θέση της υπουργού εργασίας ότι η Πρωτομαγιά θα πρέπει να τηρηθεί ως αργία, παρά το γεγονός ότι συμπίπτει με το Μεγάλο Σάββατο φέτος. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, στη συνάντηση που είχε την Τρίτη η υπουργός εργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους συμφωνήθηκε ρύθμιση για τους εργαζόμενους που βρίσκονται στα σχέδια και καλύπτονται από το ταμείο αδειών, για την παροχή της άδειας τους. Εξάλλου η υπουργός αλλά και στο σύνολο τους οι εκπρόσωποι των οργανώσεων διαφώνησαν με το ενδεχόμενο να υπάρξουν εξαιρέσεις όσον αφορά τη λειτουργία γενικών καταστημάτων την αργία της Πρωτομαγιάς.

Αλλού ο Φιλελεύθερος αναφέρει ότι φρένο στα πλάνα των ξενοδόχων για ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων-κλινών έβαλε η πανδημία του κορωνοϊού, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν αναστείλει τις εργασίες τους εδώ και ένα χρόνο, λόγω των περιορισμών στα ταξίδια.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Επανήλθε ο ΣΤΕΚ για κύπριους πελάτες και εμβόλια για τον τουρισμό
  • Στην ολομέλεια στις 22/4 το δικαστήριο για τις εκποιήσεις
  • Στη νέα βουλή τα ευρήματα εμπειρογνωμόνων για τα ΠΕΠ
  • Οι περισσότεροι βλέπουν οικονομικά ζόρια

Πολίτης

 «Αναμόρφωση μέσω αγροτικής πολιτικής»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι προτάσεις της Δημοκρατικής Παράταξης με στόχο την αναβάθμιση και την προώθηση της αγροτικής πολιτικής του τόπου. Μεταξύ άλλων η ΔΗΠΑ εισηγείται την άμεση προκήρυξη των μέτρων για επενδύσεις και μεταποίηση στη γεωργοκτηνοτροφία και για πρώτη εγκατάσταση νέων γεωργών, καθώς και την παραχώρηση κινήτρων για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στις αγροτικές και ορεινές περιοχές.

Χαραυγή

 «Σε διαβουλεύσεις Κύπρος – Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης»

Σε ρεπορτάζ της η Χαραυγή αναφέρει ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις του υπουργείου οικονομικών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις λεπτομέρειες, πλέον, των διαφόρων έργων και μεταρρυθμίσεων που έχουν προταθεί από το υπουργείο, συνολικού κόστους περίπου €1,2 δισ., για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι την ανάθεση σε ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο για τη διερεύνηση των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη λίστα Γιωρκάτζη και στην έκθεση του γενικού ελεγκτή για τα δάνεια ΠΕΠ αποφάσισε η ad hoc επιτροπή.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • ΔΝΤ: Υπέρ μιας παγκόσμιας ελάχιστης φορολόγησης επιχειρήσεων
  • Αυτοί παπάδες, αυτοί τατάδες στην ΑνΑΔ

Αλήθεια

 «Σημαντικό κέντρο κρουαζιέρας στη Μεσόγειο»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η επικείμενη έναρξη των οργανωμένων κρουαζιέρων στο λιμάνι της Λεμεσού. Ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός τουρισμού, ανέφερε ότι η έναρξη των οργανωμένων κρουαζιέρων από μεγάλες εταιρείες διεθνούς κύρους μετά από πολλά χρόνια μειωμένης κίνησης, προδιαγράφει τις προοπτικές να καταστεί ξανά το λιμάνι της πόλης, ως ένα σημαντικό κέντρο κρουαζιέρας στη Μεσόγειο.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, έλλειμμα της τάξης των €70,4 εκ. κατέγραψε το πρώτο δίμηνο του 2021 η γενική κυβέρνηση σε σύγκριση με πλεόνασμα €226,0 εκ. για την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2020.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Έχει ισχυρά αναχώματα η οικονομία – Τράπεζα Κύπρου
  • Μείωση 8,2% στις άδειες οικοδομής – Ιανουάριος
  • Διαβουλεύσεις με Κομισιόν για το €1,2 δισ.
  • Να δοθεί το πράσινο φως για εγχώριο τουρισμό – ΣΤΕΚ

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ…. – Εμβόλιο AstraZeneca: Διασυνδέεται με θρομβώσεις, αλλά δεν αποσύρεται

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ…. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ASTRAZENECA – Παρά τις συστάσεις του ΕΜΑ οι κύπριοι παραμένουν καχύποπτοι ως προς το βρετανοσουηδικό σκεύασμα

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΕΚΤΙΝΑΞΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ – Σύγχυση και απροθυμία των πολιτών έφερε ο σάλος για τις παρενέργειες του Άστρα – Ζένεκα

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΒΑΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ – Τυχόν αποτυχία θα συσσωρεύσει τεράστια προβλήματα στην εξέλιξη των πραγμάτων για το κυπριακό