You are here

Τύπος: Εκποιήσεις ακινήτων από το πάνω ράφι

23/10/2019 07:14

Τα ακίνητα μεγάλης αξίας που βγάζουν σε πλειστηριασμό οι τράπεζες, η χθεσινή ομιλία του υπουργού οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη στην «Ετήσια Διάλεξη του υπουργού οικονομικών» και η πρόταση νόμου για ρύθμιση και φορολόγηση των ενοικιάσεων τύπου Airbnb που θα οδηγηθεί στη ολομέλεια της βουλής για ψήφιση, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Εκποιήσεις ακινήτων από το πάνω ράφι»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι τα ακίνητα μεγάλης αξίας που βγάζουν σε πλειστηριασμό οι τράπεζες. Όπως αναφέρεται, πέραν από τα χωράφια και τα διαμερίσματα μικρής αξίας, οι τράπεζες βγάζουν σε εκποίηση ακίνητα αξίας μεγαλύτερης από €1 εκ. όπως πολυκατοικία ή μεγάλες μονοκατοικίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται, από τα ακριβά ακίνητα ξεχωρίζει διατηρητέα μονοκατοικία στον Άγια Ανδρέα στη Λευκωσία που δημοπρατεί η Τράπεζα Κύπρου με επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης €1.010.800. Στην Έγκωμη οικόπεδο στο οποίο υπάρχει διώροφη πολυκατοικία είναι στη διαδικασία εκποίησης με αρχική τιμή πώλησης €1.116.800.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν, παρά το γεγονός ότι η Κύπρος εξήλθε σχετικά εύκολα από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της περιόδου 2013-2016, εντούτοις δύσκολες και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις για την οικονομία, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις και η αύξηση του ανταγωνισμού στον τομέα της ενέργειας, παρέμειναν στάσιμες.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Πιο στοχευμένες οι υπόλοιπες αποχωρήσεις – Ανοικτό για κάποιες διευθύνσεις και κατ’ εξαίρεση το σχέδιο στην Τράπεζα Κύπρου
  • Στο 107,2% το δημόσιο χρέος στην Κύπρο
  • Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για  υπόθεση διαβατηρίων
  • Κριτήριο το Λονδίνο – Στη World Travel Market η πρώτη εικόνα για τον τουρισμό το 2020

Πολίτης

 « Να μην χαθεί η ευκαιρία»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η χθεσινή ομιλία του υπουργού οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη στην «Ετήσια Διάλεξη του υπουργού οικονομικών» που διοργάνωσε χθες η Σχολή Οικονομικών Επιστημών και διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στην ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε την προσωπική του μαρτυρία για τα γεγονότα του 2013, αποκαλύπτοντας και λεπτομέρειες του παρασκηνίου. Παράλληλα, με την ομιλία του με τίτλο «Ο απολογισμός, σκέψεις για το μέλλον», υπερασπίστηκε την οικονομική πολιτική που ασκήθηκε και απηύθυνε έκκληση να μην χαθεί η δεύτερη ευκαιρία που κέρδισε η χώρα, αφήνοντας το στίγμα του για το μέλλον.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ο υφυπουργός τουρισμού Σάββας Περδίος τόνισε ότι η ρύθμιση των μεμονωμένων τουριστικών καταλυμάτων είναι προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ορθές οι αποφάσεις για Συνεργατισμό
  • Η Κύπρος δεν είναι υπέρ της σημαντικής αύξησης του ΠΔΠ
  • Μάθημα η Thomas Cook
  • Απώλειες 0,65% - ΧΑΚ

Χαραυγή

 «Οι Καμποτζιανοί… ‘καίνε’ πρόεδρο και υπουργικό»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Χαραυγής είναι οι αποκαλύψεις αλλά και τα ερωτήματα σε σχέση με τα χρυσά διαβατήρια τα οποία παραχωρήθηκαν στην ελίτ του καθεστώτος της Καμπότζης.  Σύμφωνα με καταγγελίες, οι αιτήσεις για πολιτογράφηση των Καμποτζιανών κατατέθηκαν από μεγάλο δικηγορικό γραφείο στην Πάφο, το οποίο ανήκει στον πατέρα και την οικογένεια πρώην υπουργού.

«Τον Δεκέμβριο οι αποζημιώσεις στους πληγέντες γεωργούς από το χαλάζι»

Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» της η Χαραυγή γράφει ότι πριν το τέλος του χρόνου θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις σε όσους πλήγηκαν από την πρόσφατη θεομηνία.  Όπως αναφέρεται, εκφράζονται επιφυλάξεις σχετικά με την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, αφού οι αποζημιώσεις καταστροφών που έγιναν στις αρχές του έτους, βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Άρχισε η υποβολή δηλώσεων για ζημιές από το χαλάζι
  • Στόχευση του τομέα της έρευνας στα μέτρα της «θυγατρικής» του ΝΑΤΟ
  • Πρωταθλήτρια στην υποαπασχόληση η Κύπρος
  • Άνοιγμα σε νέες αγορές και διαφορετικό είδος τουρισμού

Αλήθεια

 «Στην ολομέλεια για ψήφιση οι ενοικιάσεις τύπου Airbnb»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η πρόταση νόμου για ρύθμιση και φορολόγηση των ενοικιάσεων τύπου Airbnb.  Ο υφυπουργός τουρισμού Σάββας Περδίος εξέφρασε ικανοποίηση αφού η πρόταση νόμου ολοκληρώνεται και θα περάσει σύντομα από την ολομέλεια της βουλής. Η πρόταση νόμου είχε κατατεθεί από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και τον βουλευτή του ΔΗΣΥ Ηλία Μυριάνθους. Μιλώντας μετά τη συνεδρία, ο κ. Πέρδιος ανέφερε ότι η πρόταση νόμου για ρύθμιση των μεμονωμένων τουριστικών καταλυμάτων είναι το μέλλον καθ θα δώσει την ευκαιρία προσέλκυσης ειδικών μορφών τουρισμού και νέων αγορών.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι πραγματοποιείται σήμερα 23 Οκτωβρίου η πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία ακινήτων από την πλατφόρμα της Bidx1.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Παράταση σχεδίου εξόδου για έξι διευθύνσεις – Τράπεζα Κύπρου
  • Το 52% στην Κύπρο ήθελε να εργάζεται περισσότερο – Μερική απασχόληση
  • Επενδύσεις €98 εκ. στην Κύπρο από το σχέδιο Γιούνκερ
  • Στο 107,2% ο δείκτης δημόσιου χρέους στην Κύπρο – Eurostat

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΦΑΒΟΡΙ Ο ΑΚΚΙΝΤΖΙ – Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της «Κίπρις»

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ ΓΙΑ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΚΑΜΠΟΤΖΗΣ – Το ΑΚΕΛ απαιτεί εξηγήσεις για πολιτογραφήσεις και καρφώνει Μ. Δημητριάδη

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΗ «ΛΕΥΚΗ ΛΙΣΤΑ» – Η ώρα των μέτρων κατά Τουρκίας – Σε τροχιά έγκρισης η αρμόδια ομάδα εργασίας της ΕΕ

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΟΙ ΚΑΜΠΟΤΖΙΑΝΟΙ…. «ΚΑΙΝΕ» ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ