You are here

Τύπος: Έκπτωση και χορηγία για αντικατάσταση συσκευών

16/09/2021 06:22

Οι ανακοινώσεις που θα γίνουν σύντομα για το ποσοστό και τη διάρκεια της έκπτωσης που θα δοθεί στους καταναλωτές ρεύματος, καθώς και η χθεσινή συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου με θέμα την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Και έκπτωση και χορηγία για αντικατάσταση συσκευών»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι ανακοινώσεις που θα γίνουν σύντομα για το ποσοστό και τη διάρκεια της έκπτωσης που θα δοθεί στους καταναλωτές ρεύματος.  Αναφέρεται ότι οι μειώσεις πιθανότατα θα ισχύσουν στους λογαριασμούς που θα καταμετρηθούν τον Οκτώβριο. Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν επίσης ότι μελετάται και προωθείται ένα σχέδιο επιχορήγησης ευάλωτων νοικοκυριών, ώστε να αντικαταστήσουν παλιές, ασύμφορες ή προβληματικές ηλεκτρικές συσκευές στα σπίτια τους, με καινούργιες και λιγότερο ενεργοβόρες.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι η Κύπρος αντιμετωπίζει τρεις δημοσιονομικούς κινδύνους από το εσωτερικό και ένα από το εξωτερικό και μπορούν να επηρεάσουν τον οικονομικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για το 2022.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Απέδωσαν καρπούς και δρομολόγια τα μέτρα για συνδεσιμότητα
  • Π. Νικολάου: Σε νέο πλαίσιο κινούνται οι επιχειρήσεις
  • Φουσκωμένο κατά 3,2% το κρατικό μισθολόγιο
  • Τρίτο ημίχρονο για κρατικές εγγυήσεις

Πολίτης

 «Στο ακουστικό για τις τιμολογιακές εκπτώσεις της ΑΗΚ»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι μειώσεις που αναμένονται στις τιμές ηλεκτρισμού. Η υπουργός ενέργειας Νατάσα Πηλείδου, ύστερα από τη χθεσινή συνάντηση της με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΑΗΚ στην παρουσία του υπουργού οικονομικών, είπε ότι η ΑΗΚ για ακόμη μια φορά είναι διατεθειμένη να κάνει κάποια σημαντικά βήματα για την προστασία των καταναλωτών και τη διευκόλυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Ανέφερε ότι γίνεται επεξεργασία για κάποιου είδους έκπτωση στα τιμολόγια, η οποία δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι σύμφωνα με τη χθεσινή παρουσίαση που έγινε στο υπουργικό συμβούλιο, αναμένεται ελλειμματικός προϋπολογισμός της τάξεως του €1,2 δισ. ή 5,1% του ΑΕΠ για το 2022.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Μπαίνουν σε τροχιά μονιμοποίησης – Έκτακτοι στο δημόσιο

Χαραυγή

 «’Απόλυτα αναγκαία η τήρηση των οροφών’»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η χθεσινή συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου με θέμα την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022.  Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο υπουργός οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης παρουσιάστηκε αισιόδοξος όσον αφορά την πορεία της οικονομίας. Εκτίμησε μάλιστα ότι οι ζημιές του κορωνοϊού θα καλυφθούν νωρίτερα από ότι είχε εκτιμηθεί αρχικά, ανέφερε ωστόσο ότι το δημόσιο χρέος παραμένει σε υψηλά επίπεδα και διαμήνυσε προς τους ομολόγους του ότι είναι απόλυτα αναγκαία η τήρηση των οροφών.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε χθες πέντε αλλαγές στη νομοθεσία για την παραχώρηση κρατικών εγγυήσεων προς τις τράπεζες με σκοπό τη διοχέτευση δανείων προς τις επιχειρήσεις και τους αυτοτελώς εργαζόμενους.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Καμπάνες σε κόμματα και υποψήφιους για sms

Αλήθεια

 «Προσπάθεια για αισθητή μείωση στα τιμολόγια της ΑΗΚ»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η προσπάθεια που καταβάλλεται για σημαντική μείωση στα τιμολόγια της ΑΗΚ. Η υπουργός ενέργειας μετά τη συνάντηση που είχε χθες με το ΔΣ της ΑΗΚ στην παρουσία του υπουργού οικονομικών ανέφερε ότι ενδεχομένως η μείωση να ισχύσει από την επόμενη διμηνία, ωστόσο η έκπτωση αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι το υφυπουργείο τουρισμού επιδιώκει να προσελκύσει τουρισμό από τη μεγάλη αγορά της Σαουδικής Αραβίας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Στην 6η θέση η Κύπρος με τη μικρότερη μείωση στις πτήσεις
  • Στροφή επιχειρήσεων σε βιώσιμες πολιτικές
  • Νέοι επικεφαλής Κεφαλαιαγοράς και Invest Cyprus
  • Κινητοποιείται για την ακρίβεια η ΠΑΣΥΔΥ

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ –Σάλος από τη δίωξη του εκπαιδευτικού Γιώργου Γαβριήλ

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΔΗΣΥ «ΑΚΥΡΩΣΑΝ» ΤΟΝ ΠΡΟΔΡΟΜΟ – Πήραν πίσω την πειθαρχική δίωξη Γαβριήλ μετά την κατακραυγή

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΕΦΤΑΜΙΣΙ ΧΡΟΝΙΑ – Παράταση μέχρι το 2024 δίνουν σήμερα κόμματα και κυβέρνηση σε τοπικές αρχές και σχολικές εφορείες

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

«ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» Ο ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ – Απανωτά αδειάσματα από πολλές κατευθύνσεις, αλλά ο Πρόδρομος δεν παραιτείται