You are here

Τύπος: Ελπίδες για κάθοδο βρετανών τουριστών

07/08/2020 06:43

Η πρόθεση της Jet2 να φέρει βρετανούς τουρίστες στην Κύπρο μετά τις 17 Αυγούστου και τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τον Μάρτιο, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Ελπίδες για κάθοδο βρετανών τουριστών»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η πρόθεση της Jet2 να φέρει βρετανούς τουρίστες στην Κύπρο μετά τις 17 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η Jet2 έχει έρθει σε επαφή με τις κυπριακές αρχές αλλά και τους ξενοδόχους προκειμένου να εκφράσει το ενδιαφέρον της για έναρξη του πτητικού της προγράμματος προς την Κύπρο. Ωστόσο, παραμένει η υποχρεωτική προσκόμιση του τεστ κορωνοϊού από τους επιβάτες, το οποίο θα πρέπει να γίνει 72 ώρες πριν το ταξίδι. Οι κύπριοι ξενοδόχοι, σημειώνεται, εκφράζουν προσδοκίες ότι θα αλλάξει γνώμη και η TUI. Εκτιμούν ότι θα ασκηθεί πίεση και στον γερμανικό ταξιδιωτικό κολοσσό να εντάξει την Κύπρο στα πτητικά τους προγράμματα.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι από τις 1.132 αιτήσεις, οι 220 έχουν απορριφθεί από το υπουργείο εργασίας, το οποίο έχει αναλάβει τη διαχείριση του σχεδίου Εστία, καθώς δεν πληρούσαν κάποια κριτήρια για ένταξη.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Στο κόκκινο οι πτήσεις από Ελλάδα
  • Αυξήθηκαν κατά €272,1 εκ. τα έσοδα τον Ιούνιο
  • Σέρνεται η υλοποίηση των αναπτυξιακών δαπανών
  • Τεστ στα ξενοδοχεία για NPLs

Πολίτης

 «Βασική λύση η ανταλλαγή με ακίνητο»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τον Μάρτιο. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η ανταλλαγή ακινήτου έναντι χρέους εξακολουθεί να αποτελεί την πλέον αποτελεσματική λύση για την αναδιάρθρωση μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η ΚΤ ανακοίνωσε μικρή μείωση των ΜΕΔ το πρώτο τρίμηνο του 2020. Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων μειώθηκε από 27,9% στο τέλος Δεκεμβρίου στο 27,7% στο τέλος Μαρτίου 2020. Σημειώνεται ότι κατά την περίοδο 31.12.2014-31.3.2020 σημειώθηκε συνολική πτώση στις μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις ύψους €18,4 δισ. ή 67,3%.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι η τουρκική λίρα υποχώρησε σε νέο χαμηλό ρεκόρ την Πέμπτη, παρά τις προσπάθειες της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας να διαβεβαιώσει τους επενδυτές ότι η οικονομία της χώρας ανακάμπτει από την πανδημία. Το νόμισμα ξεπέρασε τα χαμηλά του περασμένου Μαΐου του τρέχοντος έτους και έφθασε τα 7,3079 έναντι του δολαρίου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • 1.132 αιτήσεις στο υπ. εργασίας – Σχέδιο Εστία
  • Αποπληθωρισμό 1,5% τον Ιούλιο έχει φέρει η πανδημία

Χαραυγή

 «Moodys: Πρόκληση για την Τρ. Κύπρου η χαμηλή  ποιότητα ενεργητικού»

Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» της η Χαραυγή γράφει ότι θετική χαρακτηρίζει την πρόσφατη πώληση από την Τρ. Κύπρου πακέτου μη εξυπηρετούμενων δανείων με μεικτή λογιστική αξία ύψους €916 εκ. στην Pimco ο οίκος Moody’s.  Όπως αναφέρεται στο χθεσινό δελτίο Credit Outlook του οίκου, η πώληση των ΜΕΔ θα μειώσει τον δείκτη έκθεσης της τράπεζας σε ΜΕΔ κατά πέντε εκατοστιαίες μονάδες, κάτι που είναι πιστωτικά θετικό.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι στις 1.132 ανήλθαν οι αιτήσεις για ένταξη στο σχέδιο Εστία που είχαν αποσταλεί μέχρι τις 5 Αυγούστου από τις τράπεζας και άλλα ιδρύματα στο αρμόδιο υπουργείο εργασίας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Τα κόκκινα δάνεια μειώθηκαν κατά €43 εκ. το α’ τρίμηνο
  • Τρομακτική αύξηση στην ανεργία λόγω της κρίσης της πανδημίας

Αλήθεια

 «Κόκκινα δάνεια: Μειώθηκαν κατά €43 εκ. το α’ τρίμηνο»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας για τις μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις τον Μάρτιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, περαιτέρω πτώση κατά €43 εκ. ή 0,5% σημειώθηκε στο σύνολο των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων στο τέλος Μαρτίου 2020, σε σύγκριση με το τέλος Δεκεμβρίου 2019.  Οι συνολικές χορηγήσεις αυξήθηκαν από €32.107 εκ. στο τέλος Δεκεμβρίου 2019 στα €32.217 εκ. στο τέλος Μαρτίου 2020, παρουσιάζοντας αύξηση ύψους €110 εκ. ή 0,3%.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι συμφωνία με τουριστικό πράκτορα από τη Βρετανία, ο οποίος από τις 17 Αυγούστου ξεκινά οργανωμένα ταξίδια προς την Κύπρο, έκλεισε το υφυπουργείο τουρισμού.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Τερματίζουν τη λειτουργία τους Era Olympia και Era Central το 2021
  • Moody’s: Θετική η πώληση ΜΕΔ από την Τράπεζα Κύπρου
  • 1.132 οι αιτήσεις για το σχέδιο Εστία, 220 απορρίφθηκαν

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ – Οι μοιραίες εικόνες που στιγμάτισαν για πάντα όσους έζησαν τις φοβερές εκρήξεις

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ – Η Τουρκία αντιδρά με ακύρωση των διερευνητικών επαφών του Αυγούστου με την Ελλάδα

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – Αιγύπτου – Μπήκαν στην ΑΟΖ με συμφωνία και ταράζουν τα νερά της Ανατολικής Μεσογείου

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΧΩΡΙΣ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ Αιγύπτου – Ελλάδας