You are here

Τύπος: Εμπορικά ακίνητα εκατομμυρίων ψάχνουν αγοραστή

14/06/2021 06:19

Τα εμπορικά ακίνητα αξίας πολλών εκατομμυρίων που δυσκολεύονται οι τράπεζες να πωλήσουν, καθώς και το άνοιγμα προσφορών για εκδήλωση ενδιαφέροντος ύστατου προμηθευτή στην αγορά ηλεκτρισμού που προχώρησε η ΡΑΕΚ, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Εμπορικά ακίνητα εκατομμυρίων ψάχνουν αγοραστή»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι τα εμπορικά ακίνητα αξίας πολλών εκατομμυρίων που δυσκολεύονται οι τράπεζες να πωλήσουν. Όπως αναφέρεται, υπάρχουν γνωστά εμπορικά ακίνητα που έχουν αποκτηθεί εδώ και αρκετά χρόνια από τις μονάδες διαχείρισης ακινήτων των τραπεζών, αλλά η πώληση τους δεν είναι εύκολη. Το ακριβότερο ακίνητο βρίσκεται στα χέρια της REMU της Τράπεζας Κύπρου και είναι το τριώροφο εμπορικό κέντρο Ορφανίδη στο Στρόβολο. Η τιμή του ορίστηκε στα €34 εκ. και μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε αγοραστής. Ένα ακόμη γνωστό εμπορικό ακίνητο της REMU είναι το Ledra Arcade στην οδό Λήδρας, με τιμή πώλησης τα €10,5 εκ.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι οι δύο μεγάλες συστημικές τράπεζες, Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική, εμφάνισαν αποτελέσματα καλύτερα του αναμενόμενου, χάρη στην πτώση των προβλέψεων για τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός τομέας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Προβληματισμός εποπτών για τα κρυπτονομίσματα
  • Αποδόσεις 39% ελληνικών ομολόγων τα τελευταία 2 έτη
  • Η πανδημία επηρέασε πολύ τα έσοδα επιχειρήσεων
  • Μεγάλες προσδοκίες στην Ελλάδα

Πολίτης

 «Ύστατο προμηθευτή ηλεκτρισμού ψάχνει η ΡΑΕΚ»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι το άνοιγμα προσφορών για εκδήλωση ενδιαφέροντος ύστατου προμηθευτή στην αγορά ηλεκτρισμού που προχώρησε η ΡΑΕΚ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η εκδήλωση ενδιαφέροντος εντάσσεται στο πλαίσιο του ανοίγματος της αγοράς ηλεκτρισμού στην Κύπρο και την εφαρμογή του νέου μοντέλου αγοράς με την προθεσμία κατάθεσης εκδήλωσης ενδιαφέροντος να είναι η 13η Σεπτεμβρίου 2021. Συνολικά έχουν αδειοδοτηθεί 14 προμηθευτές, αλλά προς το παρόν μόνο τρεις έχουν δραστηριοποιηθεί. Για να θεωρείται κάποιος δραστηριοποιημένος προμηθευτής θα πρέπει να έχει συμβόλαια με παραγωγούς για προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος τουλάχιστον 10mw.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι το ποσοστό των δανείων της τράπεζας που αποπληρώνονται και πάλι κανονικά, μετά την άρση του μορατόριουμ, ανήλθε στο 95% κατά τις 24 Μαΐου.

Οι εφημερίδες Χαραυγή και Αλήθεια δεν έχουν σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΟΙ 3 ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΗΛΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ – Τένις: Στέφανος Τσιτσιπάς – Ποδόσφαιρο: Σιμόν Κιαερ – Κριστιάν Έρικσεν

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ! – Δεν είδε ακόμα τα πορίσματα των ερευνητών αλλά τα απορρίπτει ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ – Αναζητούνται τώρα ισορροπίες για συναίνεση σε κυβέρνηση και βουλή

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΔΡΑΝΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ – Αφήνει στον ΟΗΕ την ανάληψη πρωτοβουλίας για κινητικότητα στο κυπριακό