You are here

Τύπος: Εν αναμονή της απόφασης της Γεν. Εισαγγελίας

18/02/2002 09:00
Εν αναμονή της γνωμάτευσης της Γενικής Εισαγγελίας για την άρση του απορρήτου της Κεντρικής Τράπεζας για τις εξαγωγές συναλλάγματος τη διετία 1999-2000, κινείται ο σημερινός οικονομικός τύπος.

Το οικονομικό ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» αναφέρεται στη πορεία του χρηματιστηρίου, υπό τον υπέρτιτλο «ΧΑΚ: Ανάκαμψη στο β’ εξάμηνο», ενώ στο σχετικό ρεπορτάζ προβάλλονται οι εκτιμήσεις CISCO και Sharelink FS. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του χρηματιστηριακού οργανισμού CISCO, θυγατρικού της Τράπεζας Κύπρου, η κερδοφορία των εισηγμένων εταιριών μέσα στο 2002 θα επηρεασθεί σε μεγάλο βαθμό από μια σειρά παραγόντων που είναι σε εξέλιξη, όπως π.χ. η φορολογική μεταρρύθμιση, η επιτοκιακή πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας και σε μακροπρόθεσμη βάση, τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου της κεφαλαιαγοράς, την επιτυχία στις κινήσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων. Από την πλευρά της η SFS προβλέπει σταδιακή ανάκαμψη στην χρηματιστηριακή αγορά από τα μέσα του τρέχοντος έτους και με ταχύτερους ρυθμούς στο δεύτερο εξάμηνο.

Αλλού, γράφει ότι η εβδομάδα θα κινηθεί εν αναμονή της γνωμάτευσης της Γενικής Εισαγγελίας για την άρση του απορρήτου της Κεντρικής Τράπεζας για τις εξαγωγές συναλλάγματος τη διετία 1999-2000.

Η εφημερίδα «Η Σημερινή», γράφει στις εξωτερικές της σελίδες ότι νέα κρίση υποβόσκει στην Παγκύπρια Συντεχνία των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ), με αντικείμενο την συμφωνία της Οργάνωσης για το ενιαίο κρατικό μισθολόγιο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αρκετοί κλάδοι «εμφανίζονται» δυσαρεστημένοι για την επιτευχθείσα συμφωνία, «κάτι που αναμένεται να διαφανεί στις Κλαδικές Συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν το δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου».

Η εφημερίδα «Αλήθεια» στην τελευταία εξωτερική της σελίδα, γράφει ότι ο «Hellas Sat» πάγωσε τις συζητήσεις με την αμερικανική εταιρία Boeing Satellite Systems, για την εκτόξευση του ελλαδοκυπριακού τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου. Ως κύρια αιτία καταγράφεται, η αδυναμία της αμερικανικής εταιρίας να εξασφαλίσει άδεια από το αμερικανικό Κογκρέσο, παρά το γεγονός ότι εκπρόσωποι της είχαν προ πολλού δεσμευθεί για το θέμα.