You are here

Τύπος: Ενδιαφέρον από Τρ. Κύπρου και Ελληνική για ΣΚΤ

21/03/2018 07:01

Το ενδιαφέρον που αναμένεται να εκδηλωθεί από την Τρ. Κύπρου και την Ελληνική για τη ΣΚΤ και οι αποδόσεις των κυπριακών ομολόγων, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Θέλουν το φιλέτο της ΣΚΤ»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι το ενδιαφέρον που αναμένεται να εκδηλωθεί από την Τρ. Κύπρου και την Ελληνική για τη ΣΚΤ.  Όπως αναφέρεται, το «φιλέτο» της καλής τράπεζας εκτιμάται ήδη ότι θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Πρώτα, σημειώνεται, θα δουν τους μη ελεγμένους λογαριασμούς του 2017 και μέχρι τις 29 Μαρτίου θα αποφασίσουν. Πρόσφατα ο CEO της Τρ. Κύπρου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η τράπεζα να ενδιαφερθεί για το καλό κομμάτι της ΣΚΤ. Από την άλλη, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Ελληνικής Ιωάννης Μάτσης, ανέφερε ότι είναι «καθήκον μας να κοιτάξουμε την κάθε ευκαιρία η οποία δύναται να φέρει στην Ελληνική μια πιθανή συγχώνευση».

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά της διαδικασίες για τις αποκρατικοποιήσεις, παρά την κατάργηση του νόμου αλλά και της μονάδας αποκρατικοποιήσεων.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Συνεχίζονται οι πολιτικές αντιδράσεις για τον Συνεργατισμό
  • Εμβολιασμό στο ταμείο επιχειρούν τα κόμματα – Συντομεύετε την έγκριση του, η κυβέρνηση στη βουλή
  • Σύσκεψη για airbnb
  • 4ος μεταμνημονιακός έλεγχος της Κύπρου

Πολίτης

 «Το μήνυμα τον ομολόγων»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι αποδόσεις των κυπριακών ομολόγων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αποδόσεις των κυπριακών ομολόγων κινούνται ελαφρώς πτωτικά, με τη μη αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας σε επενδυτική βαθμίδα από τον S&P να μην έχει επίπτωση στην τιμολόγηση του χρέους της χώρας. Το ομόλογο λήξης το 2025 κινείται στο 1,72%, το ομόλογο λήξης το 2014 στο 1,38%, το ομόλογο λήξης το 2023 στο 1,16%, λήξης το 2022 στο 0,72%, λήξης το 2020 στο 0,03%, ενώ το ομόλογο λήξης το 2019 έχει αρνητική απόδοση στο -0,05%.  Το περιβάλλον, σημειώνεται, είναι ευνοϊκό για την έκδοση ενός νέου ομολόγου για τη χρηματοδότηση της εξυπηρέτησης των διεθνών υποχρεώσεων της Δημοκρατίας.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι η επιτροπή ελέγχου θα συζητήσει εκτάκτως την Πέμπτη το θέμα του Συνεργατισμού με αφορμή τις διαδικασίες πώλησης της ΣΚΤ.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ο κυπριακός αμπελώνας στο Λονδίνο
  • Δεύτερο κατάστημα -  Όμιλος Ζορπάς στις ΗΠΑ
  • Στο πόδι η Λεμεσός και οι συντεχνίες – Ζητείται ενημέρωση
  • ΣΥΚΑΛΑ σε αναμονή – Κάλεσμα για ενεργοποίηση του ταμείου αλληλεγγύης

Χαραυγή

 «Σαν γεράκια…. Πάνω από τον Συνεργατισμό»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι το τελεσίγραφο στην ΣΚΤ για ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης μέχρι τις 30 Απριλίου που έδωσαν οι εποπτικές αρχές σε Κύπρο και Φρανκφούρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΣΚΤ αρχικά έθεσε ως χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση της διαδικασίας τις 15 Μαρτίου.  Ωστόσο, η Κεντρική Τράπεζα αλλά και η ΕΚΤ, πιέζουν για ολοκλήρωση της διαδικασίας το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι κλιμάκιο της τρόικας βρίσκεται από της Δευτέρα στην Κύπρο για τον τέταρτο μεταμνημονιακό έλεγχο, στο πλαίσιο του προγράμματος εποπτείας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • «Ο Συνεργατισμός δεν πωλείται» - Η Λεμεσός έδωσε το πρώτο στίγμα των αντιδράσεων
  • Ανατροπές στο τραπεζικό σύστημα φέρνει η επόμενη μέρα
  • Διασφάλιση του συνόλου των θέσεων εργασίας ζητά η ΕΤΥΚ
  • Στη βουλή οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για τον Συνεργατισμό

Αλήθεια

«Γλυκοκοιτάζουν τον Συνεργατισμό»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι τα διάφορα ονόματα μνηστήρων που άρχισαν να ακούγονται για να αγοράσουν τον Συνεργατισμό.  Ο επικεφαλής στρατηγικής της τράπεζας, Γιάννος Σταυρινίδης, μιλώντας χθες στην τηλεόραση του ΡΙΚ και ερωτηθείς για τα ονόματα τα οποία ακούγονται έντονα και τα οποία έχουν βολιδοσκοπήσει τη ΣΚΤ όπως είναι η Τρ. Κύπρου, η Ελληνική και η Eurobank, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον αυτός, αναφέροντας ότι όντως η διεύθυνση του συνεργατισμού έχει μιλήσει με αυτούς τους δυνητικούς επενδυτές, χωρίς να θέλει να επεκταθεί περισσότερο.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι η ΔΕΦΑ αναμένεται να προκυρήξει διαγωνισμό τον ερχόμενο Απρίλιο για συμβόλαιο προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αβέρωφ: Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα, ψάχνουμε το εφικτό
  • Ψάχνουν λύση για τα ΜΕΜΟ σε κατεχόμενες περιουσίες
  • Η πτώση της λίρας φέρνει προβλήματα – Κατεχόμενα

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΓΛΥΚΟΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ – Φλερτ από Τρ. Κύπρου, Ελληνική και Eurobank

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ – Επιστολή των έξι κυπρίων ευρωβουλευτών στην Κομισιόν

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΤΗΣ ΣΚΤ – Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική δεν μένουν αδιάφορες για τον Συνεργατισμό

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΣΑΝ ΓΕΡΑΚΙΑ…. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ