You are here

Τύπος: Ενίσχυση ζητά ο ΦΠΑ...

27/05/2002 08:54
Λιγοστές οι οικονομικές ειδήσεις στα έντυπα του οικονομικού Τύπου της Δευτέρας.

Ενδεικτικό είναι ότι στο ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» παρουσιάζονται οι θέσεις του Κυπριακού, Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου για την φορολογική μεταρρύθμιση, θέσεις που παρουσιάστηκαν σε διάσκεψη Τύπου την περασμένη Παρασκευή.

Στην τελευταία εξωτερική σελίδα και υπό τον τίτλο «Ενίσχυση ζητά ο ΦΠΑ» γράφει ότι για σκοπούς διεξαγωγής καλύτερου ελέγχου το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε από τη Βουλή την έγκριση έξι νέων θέσεων πάνω σε έκτακτη βάση, γιατί δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στον όγκο εργασίας που αντιμετωπίζει. Στο ρεπορτάζ προστίθεται ότι στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας οφείλεται ποσό ύψους 29 εκ. λιρών.

Η εφημερίδα «Η Σημερινή» στη τελευταία εξωτερική της σελίδα φιλοξενεί τρεις σύντομες ειδήσεις οικονομικού περιεχομένου. Στην πρώτη, γράφει ότι θετικές είναι οι εντυπώσεις που αποκόμισαν για την πορεία της κυπριακής οικονομίας, οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα το νησί μας. Υπό τον τίτλο «Οι διεργασίες για το πόρισμα του ΧΑΚ» γράφει ότι εκφράζονται φόβοι ότι η αναμενόμενη έκθεση της Βουλής θα έχει χαρακτήρα γενικό και αόριστο, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις όλων των μελών των αρμοδίων κοινοβουλευτικών επιτροπών. Αλλού, γράφει ότι παράταση μέχρι το τέλος Μαίου έχουν ζητήσει οι εμπλεκόμενοι που ασχολούνται με το θέμα της τροποποίησης της Νομοθεσίας για την Αποϋλοποίηση.

Η εφημερίδα «Αλήθεια» δεν έχει ειδήσεις οικονομικού περιεχομένου στη πρώτη και τελευταία εξωτερική της σελίδα.