You are here

Τύπος: Έπεται συνέχεια στις επιχορηγημένες διακοπές

11/08/2021 06:23

Το Πρόγραμμα Επιχορηγημένων Καλοκαιρινών Διακοπών το οποίο αποτελεί σωσίβιο για την ξενοδοχειακή βιομηχανία εν μέσω της πανδημίας και η νέα απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για ακύρωση διαταγμάτων για τις τράπεζες, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Έπεται συνέχεια στις επιχορηγημένες διακοπές»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι το Πρόγραμμα Επιχορηγημένων Καλοκαιρινών Διακοπών το οποίο αποτελεί σωσίβιο για την ξενοδοχειακή βιομηχανία εν μέσω της πανδημίας. Με το σχέδιο του υφυπουργείου τουρισμού οι κρατήσεις που έγιναν μέχρι και τις 30 Ιουλίου αφορούσαν την πραγματοποίηση 180 χιλ. διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λήγει στο τέλος του μήνα, ωστόσο από 1η Σεπτεμβρίου επανέρχεται στο Σχέδιο Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού που θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι ο χρηματοοικονομικός επίτροπος απάλλαξε εγγυητή από ισχυριζόμενη εγγυητική υποχρέωση του σε δάνειο και καλεί την Ελληνική Τράπεζα να επιστρέψει ποσό ύψους €238,875.95.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αφορολόγητα τα επιδόματα στήριξης για την Covid-19

  • Αρχή με τους δήμους θα κάνει η βουλή

  • «Επίθεση» καταναλωτών για καταχρηστικές ρήτρες τραπεζών

  • Σωσίβιο €65 εκ. για 500.000 άτομα

Πολίτης

 «Νέα ακύρωση διαταγμάτων για τις τράπεζες»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η νέα απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για ακύρωση διαταγμάτων για τις τράπεζες. Όπως αναφέρεται, το Ανώτατο με άλλες δύο αποφάσεις ακύρωσε διατάγματα για την παραχώρηση στοιχείων από τραπεζικά ιδρύματα προς τις αστυνομικές αρχές για τις τραπεζικές συναλλαγές τον Μάρτιο του 2013. Το Ανώτατο επικαλείται ως κύριο λόγο της ακύρωσης των διαταγμάτων αποκάλυψης την απουσία προσδιορισμού συγκεκριμένου αδικήματος από την πλευρά του τραπεζικού ιδρύματος.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι το μερίδιο των κυπριακών επιχειρήσεων που επενδύουν ή σχεδιάζουν να επενδύσουν για την αντιμετώπιση των κλιματικών κινδύνων είναι χαμηλότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Αλήθεια

 «Οξυγόνο από Ρώσους, Βρετανούς, αλλά και Κυπρίους»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η συγκρατημένη αισιοδοξία που εκφράζουν οι ξενοδόχοι για τις κατ’ εξοχήν εβδομάδες των διακοπών. Σύμφωνα με την εφημερίδα, παρατηρείται αυξητική τάση στις αφίξεις τουριστών κυρίως από τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ παράλληλα αυξημένες είναι και οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία από τους κύπριους. Ο Ιούλιος έκλεισε με μέση πληρότητα παγκύπρια στο 25% με 30%, ενώ για τον Αύγουστο αναμένεται να αγγίξει το 45% με 50%.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι η Κομισιόν ενέκρινε επιπλέον €65 εκ. στην Κύπρο για στήριξη της εργασίας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Καίνε οι αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος

  • Βελτιώνεται η εμπιστοσύνη στις τράπεζες

  • Τέσσερις κενές μόνιμες θέσεις – Δημόσια Υπηρεσία

  • Στη δικαιοσύνη για χρεώσεις Τράπεζας Κύπρου και Ελληνικής

Η εφημερίδα Χαραυγή δεν έχει σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ! – Οι νέες «αποκαλύψεις» του Al Jazeera

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ – Το δεύτερο ντοκιμαντέρ του Al Jazeera αποδεικνύει ότι αρχικός και βασικός στόχος της έρευνας του ήταν το βρετανικό ποδόσφαιρο

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΣΕ ΡΩΣΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ – Οργανωμένο φαγοπότι επιβεβαιώνει το νέο βίντεο – Φωτιές άναψε η αναφορά σε υπουργό

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ ΔΩΣΤΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΧΡΥΣΟΥΣ» ΦΙΛΟΥΣ – Προκλητικοί καθώς ζητούν αυτοκριτική από όσους ασκούν κριτική στην αδιαφάνεια και τη διαπλοκή