You are here

Τύπος: Επιδότηση επιτοκίου για ενοποιημένα στεγαστικά

27/11/2020 07:02

Η διεύρυνση του σχεδίου επιδότησης στεγαστικών δανείων για σκοπούς ιδιοκατοίκησης, η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών η οποία δεν κλείνει την πόρτα σε νέα αναστολή δανείων και το ευρωπαϊκό ταμείο SURE μέσω του οποίου στηρίζονται οι εργαζόμενοι και η απασχόληση εν μέσω πανδημίας, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Επιδότηση επιτοκίου για ενοποιημένα στεγαστικά»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η διεύρυνση του σχεδίου επιδότησης στεγαστικών δανείων για σκοπούς ιδιοκατοίκησης. Όπως αναφέρεται, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την Τετάρτη ότι στο σχέδιο επιδότησης επιτοκίων νέων στεγαστικών δανείων δύναται να περιληφθούν και νέα στεγαστικά δάνεια, τα οποία κατά την έκδοση τους ενοποιήθηκαν με υφιστάμενα στεγαστικά δάνεια του ίδιου πιστωτικού ιδρύματος. Το σχέδιο καλύπτει την αγορά πρώτης κατοικίας και ανέγερσης πρώτης κατοικίας αλλά δεν καλύπτει ανακαίνιση υφιστάμενης κατοικίας ή την αγορά/ανέγερση εξοχικής κατοικίας.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι το υπουργείο εργασίας ζήτησε άλλα €70 εκ. για το 2021 για τη συνέχιση των σχεδίων, που αναμένεται να ενσωματωθούν στις τροπολογίες που αναμένεται να προωθήσει το ΥΠΟΙΚ στο νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό πριν την ψήφιση του.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Έτοιμες οι αιτήσεις για φθηνό χρήμα στους «μικρούς»
  • Με διαφορά το Ην. Βασίλειο πρώτο σε εισαγωγές από Κύπρο
  • Αλλάζουν πολλά για συντάξεις
  • Χαμηλές οι εισφορές στα ταμεία προνοίας

Πολίτης

 «Δεν κλείνει την πόρτα σε νέα αναστολή δανείων»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών η οποία δεν κλείνει την πόρτα σε νέα αναστολή δανείων. Όπως αναφέρει η ΕΑΤ στην εφημερίδα, παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τον αντίκτυπο του δεύτερου κύματος της πανδημίας για να εκτιμήσει την πιθανή ανάγκη για μια πολιτική απάντηση σχετικά με την προληπτική αντιμετώπιση των επηρεαζόμενων ανοιγμάτων, αλλά προς το παρόν δεν έχει ληφθεί νέα απόφαση.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι τον Νοέμβριο το οικονομικό κλίμα υποχώρησε οριακά, με τον δείκτη οικονομικής συγκυρίας να μειώνεται κατά 0,5 μονάδες σε σύγκριση με τον Οκτώβριο.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Μείωση στις καταθέσεις – Τράπεζες
  • Η οικονομία χρειάζεται και άλλα μέτρα ενίσχυσης – ΚΕΒΕ

Χαραυγή

 «Εμποδίζεται αύξηση της ανεργίας λόγω πανδημίας μέσω του ταμείου SURE»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι το ευρωπαϊκό ταμείο SURE μέσω του οποίου στηρίζονται οι εργαζόμενοι και η απασχόληση εν μέσω πανδημίας με στόχο να αποτραπεί η αύξηση της ανεργίας. Σύμφωνα με εφημερίδα, από αυτό το ταμείο η Κύπρος έλαβε ήδη €250 εκ. ως την πρώτη δόση, ενώ αναμένονται άλλα €229 εκ. στις αρχές του 2021.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι μετά από έξι χρόνια επενδύσεων συνολικού ύψους €600 εκ., η επιτυχημένη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στην Κύπρο ολοκληρώνεται και η εντολή της τράπεζας για την Κύπρο λήγει στα τέλη του 2020.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Στόχος η ελαχιστοποίηση των εκποιήσεων
  • Ελκυστική για ξένες επενδύσεις η Κύπρος
  • ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ: Ν’ ανακληθεί η απόφαση για παράταση υπηρεσιών

Αλήθεια

 «Τα σχέδια στήριξης αποτρέπουν δραματική αύξηση ανεργίας»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι τα σχέδια στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που έχουν βοηθήσει σημαντικά στην αποτροπή της δραματικής αύξησης της ανεργίας εν μέσω της πανδημίας. Η υπουργός εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου ανακοίνωσε χθες πως από το 2021 θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή και καταβολή των επιδομάτων των κοινωνικών ασφαλίσεων. Ο στρατηγικός στόχος σε αυτό το στάδιο είναι η αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας γι’ αυτό στηρίζουμε την απασχόλησης. Στόχος είναι η αποτροπή της αύξησης της ανεργίας, σημείωσε.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 37.234 άτομα και το ποσοστό ανεργίας σε 8,2% του εργατικού δυναμικού σε σύγκριση με 30.088 άτομα το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • ΚΕΒΕ: Ζητά μέτρα για στήριξη της οικονομίας
  • Μειώθηκαν οι καταθέσεις τον Οκτώβριο, αυξήθηκαν τα δάνεια - ΚΤ
  • Ολοκληρώνεται στα τέλη του 2020 η εντολή για την Κύπρο

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΠΟΡΕΙΑ – Αποκαλύψεις φωτιά του Σωκράτη Χάσικου για το κλείσιμο του σφαγείου Κοφίνου και το μονοπώλιο του σφαγείου Cypra

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΓΙΑ CYPRA – ΓΕΝ. ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ – Χάσικος: Πρέσβης συμφερόντων του Cypra η ελεγκτική υπηρεσία μέσω του Χασαπόπουλου

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – Η πανδημία πιέζει σοβαρά το σύστημα υγείας και οι εκτιμήσεις προκαλούν τρόμο

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΟΡΑΤΟ ΧΕΡΙ…. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ CYPRA