You are here

Τύπος: Επιπλέον φοροαπαλλαγές φέρνει το 2020

11/09/2019 06:47

Οι φοροαπαλλαγές και οι μισθολογικές αυξήσεις που θα περιληφθούν στον κρατικό προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Επιπλέον φοροαπαλλαγές φέρνει το 2020»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι φοροαπαλλαγές που θα περιληφθούν στον κρατικό προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς. Χθες ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, μετά από συνάντηση με την εκτελεστική επιτροπή της ΣΕΚ, άνοιξε τα χαρτιά του για το τι θα ακολουθήσει. Συγκεκριμένα το 2020 μεταξύ άλλων θα αυξηθεί στο 1/5 το ύψος της φοροαπαλλαγής των εργαζομένων και των συνταξιούχων, θα γίνει μισθοδοτική αναβάθμιση για 1000 χαμηλόμισθους αορίστου χρόνου στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αναμένεται να ρυθμιστεί το ζήτημα των ταμείων προνοίας για τους νεοεισερχόμενους στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, οι οποίοι από το 2011 μέχρι σήμερα δεν συμμετέχουν σε συνταξιοδοτικό σχέδιο.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2019 εκδόθηκαν 3.393 άδειες οικοδομής σε σύγκριση με 3.110 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Υπό μελέτη επιβολή πράσινης φορολογίας
  • Εκτός Εστία δάνεια που πωλήθηκαν σε fund
  • Τα συν και τα πλην της κυπριακής οικονομίας
  • Επόμενο hot spot το Καζακστάν

Πολίτης

 «Αυξήσεις στο δημόσιο»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι μισθολογικές αυξήσεις που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2020.  Όπως αναφέρεται, ο προϋπολογισμός θα προβλέπει τη μισθολογική αναβάθμιση μιας σημαντικής μερίδας χαμηλόμισθων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα από την κλίμακα 1, 2, 5 στην κλίμακα 2, 5, 7. Πρόκειται για περίπου 1000 εργαζόμενους στην κατηγορία των βοηθών γραφείου.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι στις 23 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία ακινήτων από την BidX1, τη διεθνή βραβευμένη εταιρεία διαδικτυακής αγοραπωλησίας ακινήτων, η οποία επεκτείνει την παρουσία της και στη μεσόγειο.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Θετικοί ρυθμοί σε πωλήσεις και άδειες – Ακίνητα
  • Φοροαποφυγή μέσω «επενδύσεων»
  • Νέα ρευστότητα €170 εκ. – Δάνειο της ΕΤΕπ για στήριξη επενδύσεων
  • Ο Τραμπ να δει το λάθος – Ο νέος επίτροπος εμπορίου στέλνει μήνυμα στις ΗΠΑ

Χαραυγή

 «Δασμοί στο χαλούμι και τουρισμός οι μεγάλες ανησυχίες για το Brexit»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι οι κίνδυνοι αλλά και οι ευκαιρίες για την Κύπρο που βλέπει το ΚΕΒΕ ενόψει της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Το επιμελητήριο απέστειλε χθες εγκύκλιο προτρέποντας τις επιχειρήσεις να προετοιμαστούν για το σενάριο της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. Οι μεγάλες ανησυχίες του ΚΕΒΕ, σημειώνεται, είναι οι δασμοί στο χαλούμι μετά την πάροδο 12 μηνών από το Brexit και ο τουρισμός.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σε νέα εποχή εισέρχεται η Ελληνική Τράπεζα από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου αφού αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς των πελατών της πρώην Συνεργατικής στα συστήματα και κανάλια της τράπεζας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Πώς επηρεάζονται οι εργαζόμενοι και φοιτητές από το Brexit
  • €170 εκ. για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • Αυξήσεις για χαμηλόμισθούς και ταμεία προνοίας
  • Χαρτολόι για ασυμβίβαστο και σύγκρουση συμφερόντων για Παπαδούρη

Αλήθεια

 «Φορολογική δήλωση από όλο τον πληθυσμό»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η χθεσινή συνάντηση του υπουργού οικονομικών με την εκτελεστική επιτροπή της ΣΕΚ όπου συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν την εξέλιξη της κυπριακής οικονομίας. Όπως αναφέρεται, προωθείται το φορολογικό μέτρο της αυξημένης έκπτωσης για συνεισφορές στα συνταξιοδοτικά ασφαλιστικά ταμεία, από το ένα έκτος του εισοδήματος στο ένα πέμπτο του εισοδήματος.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι δύο δάνεια για την Κύπρο συνολικού ύψους €170 εκ. ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΕπ.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ταμείο δημοσίων δανείων, τέλος…
  • Πάνω από 100% η αύξηση αξίας αδειών οικοδομής
  • Οι πάροχοι προϊόντων υποχρεωτικά να δέχονται πληρωμή με κάρτα

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ – Το ΓεΣΥ προετοιμάζεται να υποδεχθεί και τα μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΕΡΕΤΡΟ – Αντί να σώσουν μια ζωή, τρέχουν τώρα να σώσουν τα προσχήματα

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΟΙ ΥΚΕ – Τον ζήτησε η αστυνομία και αρνήθηκαν – Νέα συνταρακτικά στοιχεία – Από το 2007 γνώριζαν

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ