You are here

Τύπος: Επιστρέφει η ομαλότητα στις υπεραγορές

01/06/2020 06:35

Η ομαλότητα που παρατηρείται στα ψώνια στις υπεραγορές μετά τις ιδιάζουσες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία και το έντονο αντίκτυπο στην αγοραστική κίνηση της Έγκωμης λόγω της απουσίας των φοιτητών, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Τέλος ο παροξυσμός για χαρτί υγείας»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η ομαλότητα που παρατηρείται στα ψώνια στις υπεραγορές μετά τις ιδιάζουσες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία. Όπως σημειώνεται, είναι χαρακτηριστικό πως ραγδαία μείωση παρουσιάζουν εδώ και μερικές βδομάδες οι πωλήσεις χαρτιού υγείας. Στέλεχος γνωστής αλυσίδας υπεραγορών ανέφερε στην εφημερίδα πως αυτή τη στιγμή εκτιμά ότι θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερο απόθεμα χαρτιού υγείας στα νοικοκυριά απ’ ότι στις αποθήκες των υπεραγορών. Βέβαια, τα καλάθια εξακολουθούν να είναι μεγαλύτερα απ’ ότι προ κορωνοϊού και οι επισκέψεις λιγότερες, με τον τζίρο να παραμένει σχετικά πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι η Κεντρική Τράπεζα είχε λιγότερες διοικητικές δαπάνες κατά €185 χιλ. το 2019 σε σχέση με το 2018 υποχωρώντας στα €7,92 εκ. από €8,11 εκ.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ποια αεροδρόμια της Ευρώπης ανοίγουν τον Ιούνιο
  • Ύφεση έως 12% στην Ευρωζώνη βλέπει η ΕΚΤ
  • Διπλό οικονομικό πλήγμα ενός no deal στο Brexit
  • Πότε θα έρθει η ανάκαμψη

Πολίτης

 «Μειώθηκε η κίνηση»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι το έντονο αντίκτυπο στην αγοραστική κίνηση της Έγκωμης λόγω της απουσίας των φοιτητών εξαιτίας της πανδημίας. Όπως αναφέρεται, η μαζική φυγή χιλιάδων φοιτητών από την Κύπρο αντανακλάται στη μειωμένη αγοραστική κίνηση της περιοχής, ενώ οι εναπομείναντες φοιτητές είναι διστακτικοί στις εξόδους τους. Η αγοραστική κίνηση χαρακτηρίζεται πλέον περιορισμένη δίπλα από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Έγκωμης, που μέχρι πριν 2,5 μήνες έσφυζε από ζωή.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι η EBRD εγκαινιάζει ένα δωρεάν πρόγραμμα διαδικτυακής μάθησης και παροχής συμβουλών για την υποστήριξη των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Σύμβουλος Κομισιόν για το Blockchain – Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
  • Μεγαλύτερη σαφήνεια για τον τουρισμό εν μέσω κρίσης
  • Ενδιαφέρον για το επιχειρείν – Δεύτερος κύκλος του προγράμματος του Cyprus Seeds

Αλήθεια

 «Βοήθεια δανειοληπτών…»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι οι διευκρινίσεις που ετοίμασε το υπουργείο οικονομικών για το σχέδιο αναστολής αποπληρωμής δόσεων δανείων, τόκων και πιστωτικών διευκολύνσεων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι διευκρινίσεις είναι υπό μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων και σκοπό έχουν να βοηθήσουν τους πολίτες που θα ενταχθούν στο σχέδιο.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι η απασχόληση στην κυβέρνηση τον Απρίλιο του 2020 αυξήθηκε κατά 233 άτομα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 και έφθασε τα 52.650 άτομα.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ο κορωνοϊός κούρεψε και το «επίδομα θέρμανσης»
  • Ενημερώνεται σήμερα η βουλή για το πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας

Η εφημερίδα Χαραυγή δεν έχει σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ – Μεταρρύθμιση: Έφθασε η ώρα της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΕΓΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΣΥ – Ιστορική η μέρα για τον τομέα της υγείας στην Κύπρο

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΣΕ ΝΕΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΤΟ ΓΕΣΥ – Εισέρχεται σήμερα στη β’ φάση με το 85% των γιατρών και το 75% το διαθέσιμων κλινών

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΕΣΥ ΜΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΑ