You are here

Τύπος: Έργα εκατομμυρίων σε όλη την Κύπρο

14/10/2019 06:45

Τα πενήντα έργα σε όλη την Κύπρο που συμπεριλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2020 και ο προϋπολογισμός της ευρωζώνης ο οποίος θα στηρίζει έργα και δράσεις στα 19 κράτη μέλη, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Έργα εκατομμυρίων σε όλη την Κύπρο»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι τα πενήντα έργα σε όλη την Κύπρο που συμπεριλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2020.  Μερικά από τα αναπτυξιακά έργα είναι η κατασκευή δρόμων σε διάφορες επαρχίες, κτηριακές κατασκευές, σχολεία, μεταφορά νερού, επιδιορθώσεις και ανακαινίσεις. Όπως αναφέρεται, το έργο με το υψηλότερο κόστος που βρίσκεται πρώτο στον κατάλογο είναι η ανέγερση νέου αρχαιολογικού μουσείου Κύπρου με κόστος €98,80 εκ. Άλλα έργα με υψηλό κόστος είναι η ανέγερση νέου κτηρίου βουλής με κόστος €97,60 εκ., κατασκευή δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς €83,30 εκ. και η κατασκευή του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – φάσης α’ €71,40 εκ.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι πακέτο είκοσι έργων συνολικού κόστους €246.952.256 για την προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2020.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Βιομηχανία $25 δισ. για διαβατήρια
  • Έξι στρατηγικοί τομείς από ΕΑΤ το 2020
  • Κινητικότητα στη μετοχή της Louis
  • Νέο μήνυμα από Ντράγκι

Πολίτης

 «Εργαλείο μεταρρυθμίσεων»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι ο προϋπολογισμός της ευρωζώνης ο οποίος θα στηρίζει έργα και δράσεις στα 19 κράτη μέλη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Κύπρος μπορεί να κερδίσει από το νέο εργαλείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τη σταθεροποίηση και την ανταγωνιστικότητα εντός της ευρωζώνης και θα υφίσταται εντός του επόμενου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου 2021-2027. Οι υπουργοί οικονομικών όρισαν ποσό, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κινείται στην περιοχή των €20 δισ.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι για τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος ενημερώθηκαν ιορδανοί επιχειρηματίες στο πλαίσιο διήμερου επιχειρηματικού φόρουμ που διοργάνωσε η ΟΕΒ για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Βραβεύσεις επιχειρηματιών – ΚΕΒΕ
  • Ο θρύλος επιστρέφει – Πρεμιέρα για τη Mitsubishi Motors
  • Απαράδεκτη καθυστέρηση – ΣΥΞΚΑ – ΠΕΟ για την επικύρωση της σύμβασης στα ξενοδοχεία
  • Επίσκεψη Σταϊκούρα

Οι εφημερίδες Χαραυγή και Αλήθεια δεν έχουν σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ! – Εντολή Ερντογάν στους υποτακτικούς του στα κατεχόμενα μετά την τολμηρή κριτική Ακκιντζί στην εισβολή στη Συρία

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

Ο ΑΚΚΙΝΤΖΙ ΩΣ ΚΥΠΡΙΟΣ Ο ΤΑΓΙΠ ΩΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ – Στήνουν στον τοίχο τον τ/κ ηγέτη γιατί δήλωσε το αυτονόητο για την εισβολή σε Συρία και Κύπρο

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ – Κινήσεις σε δύο ταμπλό από τη Λευκωσία για να απαντήσει στις τουρκικές προκλήσεις

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΣ ΕΚΤΡΑΧΥΝΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ