You are here

Τύπος: Έρχεται νόμος για το ποιος θα είναι ‘άνεργος’

14/09/2021 06:26

Το μητρώο εγγεγραμμένων ανέργων με διάφορες υποκατηγορίες που ετοιμάζει το υπουργείο εργασίας, οι προτάσεις και εισηγήσεις για μείωση του κόστους της ενέργειας που μελετά το υπουργείο ενέργειας και η χθεσινή δημοσιοποίηση των δηλώσεων Πόθεν Έσχες των μελών της βουλής, είναι ανάμεσα σε άλλα τα θέματα που ξεχωρίζουν στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Έρχεται νόμος για το ποιος θα είναι ‘άνεργος’»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι το μητρώο εγγεγραμμένων ανέργων με διάφορες υποκατηγορίες που ετοιμάζει το υπουργείο εργασίας. Στόχος του υπουργείου είναι η στόχευση της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης αλλά και η απεξάρτηση από αυτήν όσων αρνούνται αδικαιολόγητα να δουλέψουν. Όπως αναφέρεται, οι συντεχνίες και οι εργοδοτικές οργανώσεις έχουν εδώ και καιρό ενώπιον τους έγγραφο εργασίας και συγκεκριμένο προσχέδιο νομοσχεδίου για τη δημόσια υπηρεσία απασχόλησης του τμήματος εργασίας. Το προσχέδιο καθορίζει μεταξύ άλλων ποιος θα μπορεί να αναγνωρίζεται ως άνεργος.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι το ΚΕΒΕ έχει ξεκινήσει συλλογή πληροφοριών από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσον αφορά τις καθυστερήσεις πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Μεταμνημονιακή αξιολόγηση σε εξέλιξη από τους θεσμούς
  • Αργούν οι αποζημιώσεις σε κουρεμένους
  • 22 εκατ. ευρώ από ΕΕ για τον σταθμό λυμάτων Άχνας
  • Καίει το πετρέλαιο, καίει και το CO2

Πολίτης

 «Γράφουν τα μέτρα ελάφρυνσης»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι προτάσεις και εισηγήσεις για μείωση του κόστους της ενέργειας για τον τελικό καταναλωτή που μελετά το υπουργείο ενέργειας. Στόχος του υπουργείου είναι να υπάρξει τις επόμενες ημέρες κατάληξη σε ένα πακέτο μέτρων που θα μειώνει την πίεση προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Σημειώνεται ότι οι τελικές αποφάσεις, μετά την τεχνική επεξεργασία των προτάσεων για τη μείωση του κόστους της ενέργειας θα ληφθούν σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο. Σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί στο προεδρικό μέγαρο αντιπροσωπεία της ΡΑΕΚ.

Αλλού ο Πολίτης γράφει σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές του υπουργείου οικονομικών, καμία πρόταση δεν αναμένεται να δοθεί σε επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους όσον αφορά την υποχρεωτική αποδοχή καρτών πληρωμών.

Χαραυγή

 «Πρώτο βιολί η κυβέρνηση στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Χαραυγής είναι τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για την απασχόληση στο δημόσιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ποσοστό των έκτακτών αγγίζει πλέον το 40% δημιουργώντας συνθήκες πολλαπλών ταχυτήτων. Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο η απασχόληση στην κυβέρνηση έφθασε στα 43.844 πρόσωπα, σε σύγκριση με 43.567 τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

«Φορτωμένοι χρέη οι περισσότεροι βουλευτές»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι οι δηλώσεις των βουλευτών για το Πόθεν Έσχες που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι περισσότεροι βουλευτές είναι φορτωμένοι χρέη, ενώ ορισμένοι διατηρούν μεγάλη ακίνητη ιδιοκτησία καθώς επίσης καταθέσεις και άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως μετοχές σε εταιρείες.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Δήλωση πολιτικής για τα κρυπτο-περιουσιακά στοιχεία
  • Σε εφαρμογή το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για πάταξη της αδήλωτης εργασίας

Αλήθεια

 «Χτίζουν γέφυρα επενδύσεων με Μπαχρέιν»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η γέφυρα επενδύσεων με το Μπαχρέιν που επιδιώκει να χτίσει η κυπριακή αντιπροσωπεία που επισκέπτεται τη χώρα υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όπως προκύπτει από τη χθεσινή μέρα των επαφών, υπογράφηκαν συμφωνία και μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, ενώ έγιναν σημαντικές επαφές που κάλυψαν μεταξύ άλλων τους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, του τουρισμού και της γεωργίας.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι περαιτέρω διευκρινίσεις ζήτησε η επιτροπή οικονομικών της βουλής πριν λάβει τελική απόφαση αναφορικά με το αίτημα που τέθηκε χθες ενώπιον της, για αποδέσμευση συνολικού ποσού €25 εκ. για τη χρηματοδότηση του εθνικού ταμείο αλληλεγγύης.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Στα φόρτε η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια
  • Αύξηση στην απασχόληση λόγω έκτακτων
  • CIFA: Ικανοποίηση για τομέα επενδύσεων

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΞΑΝΑ Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ – Στη δημοσιότητα τα περιουσιακά στοιχεία των βουλευτών

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ…. ΟΤΙ ΝΑ ‘ΝΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΣΠΙΤΙΑ, ΤΑΦΟΙ – Δημοσιοποίηση περιουσιακών στοιχείων των βουλευτών άνευ ελέγχου

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ – Οι πλούσιοι και οι φτωχοί που εκπροσωπούν τον λαό με βάση τα περιουσιακά τους στοιχεία

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΠΡΩΤΟ ΒΙΟΛΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ – Συνεχίζεται η αντικατάσταση των μόνιμων υπαλλήλων με έκτακτους με μειωμένα ωφελήματα