You are here

Τύπος: Έρχεται το Tax For All από το τμήμα φορολογίας

07/10/2021 06:34

Το νέο μηχανογραφικό σύστημα Tax For All που άρχισε να υλοποιεί το τμήμα φορολογίας και η προώθηση στην επιτροπή οικονομικών των αναθεωρημένων κειμένων του νομοσχεδίου για την παραχώρηση κρατικών εγγυήσεων για τη δανειοδότηση επιχειρήσεων, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Έρχεται το Tax For All από το τμήμα φορολογίας»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι το νέο μηχανογραφικό σύστημα Tax For All που άρχισε να υλοποιεί το τμήμα φορολογίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το νέο ηλεκτρονικό σύστημα αναμένεται να εγκατασταθεί μέχρι το τέλος του 2023 και με βάση πληροφορίες θα συμβάλει στην αύξηση των κρατικών εσόδων. Εκτιμάται πως τα έσοδα του 2022 θα επανέλθουν στα επίπεδα του 2019 τα οποία ήταν ύψους €4,5 δισ. Την ίδια ώρα υπάρχουν εκτιμήσεις πως το 2024 τα έσοδα θα παρουσιάσουν αύξηση 10% σε σχέση με το 2022, δεδομένου ότι δεν υπάρξουν απρόβλεπτες συνθήκες.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι η Κεντρική Τράπεζα διευκολύνει όσους δανειζόμενους έχουν παράπονα με τις τράπεζες ή με τις εταιρίες εξαγοράς πιστώσεων να υποβάλουν αίτηση για να γίνει ο ανάλογος χειρισμός της υπόθεσης τους.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Άνοδος 5% του πρόσθετου φόρου μέχρι το 2024
  • Μέτρα στήριξης στο αμπέλι και στα οπωροκηπευτικά
  • Εξόφληση φόρων και μετά κρατικές εγγυήσεις
  • Ένας κατώτατος για όλους

Πολίτης

 «Τελευταίες πινελιές στις εγγυήσεις»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η προώθηση στην επιτροπή οικονομικών των αναθεωρημένων κειμένων του νομοσχεδίου και του συνοδευτικού διατάγματος για την παραχώρηση κρατικών εγγυήσεων για τη δανειοδότηση επιχειρήσεων. Όπως αναφέρεται, οι αλλαγές θα εξεταστούν μέσα σε ένα ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο, καθώς οι αιτήσεις για τα εγγυημένα δάνεια θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς, αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν δώσει παράταση στο υφιστάμενο χαλαρό πλαίσιο κρατικών εγγυήσεων.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι αποχωρεί μετά από θητεία επτά ετών ο πρόεδρος του δημοσιονομικού συμβουλίου Δημήτρης Γεωργιάδης.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Κατώτατος μισθός μέχρι το τέλος του έτους – 29ο παγκύπριο συνέδριο ΣΕΚ

Χαραυγή

 «Αντισυνταγματική η παράταση αναστολής των εξώσεων»

Σε ρεπορτάζ της η Χαραυγή γράφει ότι είναι αντισυνταγματική η παράταση αναστολής των εξώσεων που έδωσε η βουλή. Αυτό είναι το μήνυμα της χθεσινής ομόφωνης γνωμάτευσης της ολομέλειας του ανωτάτου επί της αναφοράς του προέδρου της Δημοκρατίας ότι ο νόμος που ψήφισε η βουλή των αντιπροσώπων για παράταση της αναστολής των εξώσεων ενοικιαστών μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020, αντίκειται και είναι ασύμφωνος προς το Σύνταγμα καθότι συγκρούεται με την αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

Αλήθεια

 «Εμείς αναπτυσσόμαστε, οι τ/κύπριοι φτωχαίνουν»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι οι δύο σοβαρές κρίσεις που πέρασε η Κύπρος τα τελευταία περίπου δέκα χρόνια και κατάφερε να ορθοποδήσει. Μία οικονομική το 2013 και μια υγειονομική το 2020 με σοβαρές ωστόσο οικονομικές προεκτάσεις. Ο υπουργός οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης δήλωσε πως μετά από ένα πολύ άσχημο 2020 έχουμε καταφέρει να περάσουμε όχι απλά στην ανάκαμψης της οικονομίας, αλλά στο στάδιο της ανάπτυξης. Την ίδια ώρα στα κατεχόμενα η οικονομική κατάσταση δεν φαίνεται να περνά και τις καλύτερες μέρες.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι η υπουργός εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου σε παρέμβαση της στη σύνοδο του 29ου παγκύπριου συνεδρίου της ΣΕΚ, είπε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθεί ο κοινωνικός διάλογος για τον κατώτατο μισθό.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Οι επτά τομείς που μπορούν να εργαστούν – Αιτητές ασύλου
  • Να μην στοχεύουμε τον επιχειρηματία – Αβέρωφ Νεοφύτου
  • Βουτιά στον αριθμό των ανέργων
  • Αλλαγή σκυτάλης στο δημοσιονομικό συμβούλιο

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΑΣΤΕ, ΟΙ Τ/ΚΥΠΡΙΟΙ ΦΤΩΧΑΙΝΟΥΝ – Βίοι αντίθετοι στην οικονομία

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΑΘΩΟΣ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΠΑΓΩΓΗ» – Αποκαλύψεις σε νορβηγικό δικαστήριο αφήνουν σκιές για τις κυπριακές αρχές

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΛΑ – Αποκαλύπτουμε το σχέδιο και τις αμοιβές στα νοσοκομεία για να μην μας νοσηλεύουν μόνο τα πρωϊνά

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΖΕΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΑ PANDORA PAPERS – Πρόεδρος: «Απλώς το δικηγορικό γραφείο φέρει το όνομα μου…»