You are here

Τύπος: Έσπευσαν αρκετοί για το μητρώο ‘Airbnb’

12/08/2021 06:27

Οι αιτήσεις για εγγραφή στο μητρώο αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων του υφυπουργείου τουρισμού και οι χαμηλές αποδόσεις των κυπριακών ομολόγων στις αγορές, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Έσπευσαν αρκετοί για το μητρώο ‘Airbnb’»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι αιτήσεις για εγγραφή στο μητρώο αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων του υφυπουργείου τουρισμού. Αναφέρεται ότι υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για υποβολή αιτήσεων για βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις σε διάφορες ηλεκτρονικές πλατφόρμες τύπου Airbnb.  Το ενδιαφέρον που υπήρξε εξέπληξε το υφυπουργείο τουρισμού το οποίο εκφράζει ικανοποίηση και για τα σχόλια που λαμβάνει σχετικά με την όλη διαδικασία. Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις εγγραφής στο μητρώο υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του υφυπουργείου, www.tourism.gov.cy.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι στις χώρες με πολύ ψηλή ανάπτυξη της νεολαίας βρίσκεται η Κύπρος. Είναι στη 18η θέση της κατάταξης στον Παγκόσμιο Δείκτη Ανάπτυξης Νέων για το 2020.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αβέρτα προσλήψεις έκτακτων υπαλλήλων την τελευταία δεκαετία

  • Η πανδημία αύξησε τη φτώχεια σε ανεπτυγμένες οικονομίες

  • Τιμητικό επίδομα διεκδικούν οι αιχμάλωτοι πολέμου 1974

  • Αποστολή SupportCY στην Ελλάδα για αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Πολίτης

 «Οι επενδυτές κερδίζουν από το δημόσιο χρέος»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι χαμηλές αποδόσεις των κυπριακών ομολόγων στις αγορές. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα οχτώ από τα δεκατρία ομόλογα της Κυπριακής Δημοκρατίας τιμολογούνται στις αγορές με αρνητικό επιτόκιο, ενώ τα υπόλοιπα έχουν υποχωρήσει αισθητά σε σχέση με το επιτόκιο έκδοσης τους. Το ομόλογο λήξης 2030 κινείται πλέον στην περιοχή του 0,115% έχοντας υποχωρήσει στις αρχές της εβδομάδας ως το επίπεδο του 0,072%, επίδοση που αποτέλεσε ιστορικό χαμηλό. Οι χαμηλές αποδόσεις των κυπριακών τίτλων στις αγορές αποζημιώνουν του επενδυτές που τοποθετήθηκαν στην έκδοση των ομολόγων σε επικίνδυνες περιόδους για την οικονομία.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι ο οίκος Moody’s χαρακτηρίζει διαχειρίσιμο το άμεσο δημοσιονομικό κόστος των πυρκαγιών στην Ελλάδα, αλλά βλέπει μακροπρόθεσμους κινδύνους για τον τουρισμό.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Το SupportCY στην Ελλάδα

Αλήθεια

 «Παρέλυσε και πάλι το λιμάνι Λεμεσού»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η νέα αναταραχή που προκλήθηκε χθες στο λιμάνι Λεμεσού με τους εργαζόμενους να κατέρχονται σε αυθόρμητη στάση εργασίας. Όπως σημειώνεται, η απόφασης της εταιρείας να βγάλει πλεονάζον προσωπικό τέσσερα άτομα, μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συντεχνιών, που θεωρούν την κίνηση αυτή καθαρά εκδικητική από πλευράς εταιρείας, εξαιτίας της απεργίας που είχε προηγηθεί της υπογραφής της συλλογικής σύμβασης.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, η απασχόληση στην κυβέρνηση τον Ιούλιο του 2021 αυξήθηκε κατά 92 άτομα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020 και έφθασε τα 52.957 άτομα.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Επιχορηγημένες διακοπές μέχρι Νοέμβριο

  • Διαβεβαιώσεις για ευθυκρισία και αξιοκρατία – Νέος πρόεδρος Αρχής Λιμένων

  • Σοβαρά εγκαύματα στην ελληνική οικονομία από τις πυρκαγιές

  • Δεν πτοούνται από τις πυρκαγιές οι ευρωπαίοι – Τουρισμός Ελλάδα

Η εφημερίδα Χαραυγή δεν έχει σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΦΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ! – Άναυδη η κυπριακή κοινωνία

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΤΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΧΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ… ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ – Αφορμή για το φονικό στο Γέρι η στάθμευση, αιτία η μη αφαίρεση κυνηγετικού όπλου από «ακατάλληλο» πρόσωπο

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

«WALK-IN ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – Στόχος η προώθηση των εμβολιασμών – Δωρεάν rapid test για όλους τους μαθητές

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ – Η κατάργηση των δωρεάν rapid tests «αλλοίωσε» την πραγματική εικόνα των κρουσμάτων