You are here

Τύπος: Έσπευσαν κι άλλοι ξενοδόχοι για κύπριους πελάτες

01/09/2021 06:29

Η αύξηση των ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων για εγχώριο τουρισμό, η αυριανή συνάντηση του διοικητή της ΚΤ με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και επαγγελματικούς φορείς για τις τραπεζικές διαδικασίες και η χθεσινή ολοήμερη συνεδρία της επιτροπής εμπορίου για κατ’ άρθρον συζήτηση των νομοσχεδίων για «ρύθμιση της αγοράς ηλεκτρισμού», «ρύθμιση της αγοράς φυσικού αερίου» και «σύσταση και λειτουργία της ΡΑΕΚ», είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Έσπευσαν κι άλλοι ξενοδόχοι για κύπριους πελάτες»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η αύξηση των ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων για εγχώριο τουρισμό. Το σχέδιο ενίσχυσης εγχώριου τουρισμού παίρνει από σήμερα τη σκυτάλη από το πρόγραμμα επιχορηγημένων καλοκαιρινών διακοπών του υφυπουργείου, που έληξε χθες, και θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, προσφέροντας τη δυνατότητα σε εμβολιασμένους για επιχορηγημένες διακοπές και διανυκτερεύσεις. Εκπρόσωπος του υφυπουργείου τουρισμού ανέφερε ότι οι νέες προσθήκες στο σχέδιο σε σχέση με τους καταλόγους του περασμένου Ιουνίου ξεπερνούν τις 35. Ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης είπε ότι παραδοσιακά οι διανυκτερεύσεις των κυπρίων ανέρχονταν στο 6-7% του συνόλου των διανυκτερεύσεων και δεν απέκλεισε να φέτος να ξεπεράσουν το 10%.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι εξοικονομήσεις από €30 εκ. έως €50 εκ. υπολογίζουν οι αρμόδιες κυβερνητικές πηγές πως θα έχει κάθε χρόνο το κράτος από τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αβέρωφ: Ανάπτυξη το ’21 όση και η ύφεση του ’20
  • Προκρίνουν (κι άλλο) διάλογο για επαναξιολογήσεις αναπηρίας
  • Ελπίζει στο άνοιγμα της αγοράς – Η υπουργός ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου, συμμετείχε σε συνεδρία για τον ηλεκτρισμό
  • Κάθε μήνα ακριβότερη η ζωή

Πολίτης

 «Επί τάπητος οι διαδικασίες των τραπεζών»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η αυριανή συνάντηση του διοικητή της ΚΤ με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και επαγγελματικούς φορείς για τις τραπεζικές διαδικασίες και την ταχύτητα διεκπεραίωσης τους. Όπως σημειώνεται, το βασικό μήνυμα που θέλει να περάσει η ΚΤ είναι ότι οι διαδικασίες είναι κοινές σε όλη την ευρωζώνη και ότι από κει και πέρα είναι θέμα των τραπεζών το πως θα τις εφαρμόσουν, εκπαιδεύοντας κατάλληλα και το προσωπικό τους. Δεν υπάρχει, δηλαδή, κάποια ειδική πρόσθετη οδηγία από την ΚΤ προς τις κυπριακές τράπεζες, η οποία να δημιουργεί πρόσθετο διοικητικό κόστος.

Αλλού ο Πολίτης αναφέρεται στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρία της επιτροπής εμπορίου όπου στο επίκεντρο τέθηκε η κατ’ άρθρον συζήτηση των μεταρρυθμιστικών νομοσχεδίων που αφορούν «ρύθμιση της αγοράς φυσικού αερίου», «ρύθμιση της αγοράς ηλεκτρισμού» και «σύσταση και λειτουργία της ΡΑΕΚ».

 Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Στο 3% αυξήθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη

Χαραυγή

 «’Αισχροκέρδεια ενώ χιλιάδες παλεύουν με τη φτώχεια’»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι τα κρούσματα αισχροκέρδειας που καταγγέλλει το ΑΚΕΛ. Ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Κώστα, σε δηλώσεις του χθες μετά τη συνεδρία της επιτροπής εμπορίου, κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να προστατεύσει τους πολίτες από την αισχροκέρδεια και τα υπερκέρδη εταιρειών. Ανέφερε επίσης ότι η ομάδα του ΑΚΕΛ στην επιτροπή ζήτησε όπως συζητηθεί άμεσα το θέμα των πολύ ψηλών τιμών των καυσίμων αλλά και της αύξησης στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία για το μήνα Ιούλιο έφθασε στις 109,8 μονάδες, σημειώνοντας αύξηση 11%.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Παραπέμπει στο άνοιγμα της αγοράς για μείωση των τιμών στο ρεύμα
  • Στο επίκεντρο γραφειοκρατία και επιτόκια
  • Υπηρεσίες: Είδαν πάτο και ελπίζουν σε ανάκαμψη

Αλήθεια

 «’Η ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού, μονόδρομος για μείωση των τιμών’»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η χθεσινή ολοήμερη συνεδρία της επιτροπής εμπορίου για κατ’ άρθρον συζήτηση των νομοσχεδίων για «ρύθμιση της αγοράς ηλεκτρισμού», «ρύθμιση της αγοράς φυσικού αερίου» και «σύσταση και λειτουργία της ΡΑΕΚ».  Η υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου δήλωσε ότι «η κύρια οδός για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας, δεδομένων των σημαντικών αυξήσεων που καταγράφονται στην τιμή του ηλεκτρισμού στη χώρα μας, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, είναι η ψήφιση του νομοσχεδίου που βρίσκεται ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων για πλήρες άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού και δημιουργία συνθηκών ανταγωνισμού».

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε χθες την εκτίμηση ότι η κυπριακή οικονομία πάει καλύτερα και από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για σχέδια στήριξης Αυγούστου
  • Επανέρχεται αρχές του 2022 το στεγαστικό σχέδιο ακριτικών περιοχών
  • Ο ισραηλινός κροίσος αγόρασε ακίνητο από τη REMU

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ: ΚΑΙ LOCKDOWN KAI ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ SAFE PASS – Δικαιοσύνη

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ ΜΕ ΕΜΒΟΛΙΑ MRNA ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ – Δεν περιμένουμε τον ΕΜΑ, αποφασίζει αύριο το υπουργικό συμβούλιο

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ ΜΕΣΩ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ – Επαναληπτικός εμβολιασμός αλλά πρώτα γνωμάτευση για ευθύνες, αν γίνει χωρίς σύσταση του ΕΜΑ

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΑ ΦΙΛΕΤΑ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΔΗΣΥ – Προνομιακό τεμάχιο στις Φοινικούδες στην οικογένεια βουλευτή του ΔΗΣΥ