You are here

Τύπος: Έτεινε χείρα συνεργασίας ο Πετρίδης

11/12/2020 06:43

Η χείρα συνεργασίας που έτεινε χθες ο υπουργός οικονομικών στα κόμματα για ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού 2021, είναι το θέμα που κυριαρχεί στα οικονομικά ένθετα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

 «Έτεινε χείρα συνεργασίας ο Πετρίδης»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η χείρα συνεργασίας που έτεινε χθες ο υπουργός οικονομικών στα κόμματα για ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού 2021. Στο πλαίσιο της ομιλίας του για τον ετήσιο προϋπολογισμό, ο κ. Πετρίδης εξέφρασε τη βούληση του για ειλικρινή συνεργασία με όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα, ούτως ώστε σε πνεύμα συναίνεσης να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν ωφέλιμες για τον τόπο πολιτικές. Ενδεικτική της πρόθεσης του για συνεργασία με τα κόμματα, ήταν η διάθεση του υπουργού να βάλει νερό στο κρασί του για συγκεκριμένα ζητήματα.

Αλλού ο Φιλελεύθερος αναφέρεται στη χθεσινή έκτακτη συνεδρία του ΔΣ του Συνδέσμου Τραπεζών, όπου εξέτασε την αναστολή εκποιήσεων μέχρι το τέλος Μαρτίου 2021 για κύριες κατοικίες μέχρι €350 χιλ. Λόγω αυτής της εξέλιξης αναβλήθηκε στη βουλή η συζήτηση των προτάσεων νόμου του ΑΚΕΛ, της ΕΔΕΚ και του ΕΛΑΜ.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Έμειναν στα λόγια για τη λίστα – Η πλειοψηφία αποφάσισε…. νέα συζήτηση της
  • Εργοδότες και ασθενείς πιέζουν για προϋπολογισμό
  • Δεν παζαρεύουν 13ο
  • Στο -5,5% η ύφεση μέσα στο 2020

Πολίτης

 «Μην ρίξετε την οικονομία στα βράχια»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η χθεσινή έκκληση του υπουργού οικονομικών προς τα κόμματα για ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2021. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη βουλή, ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι το κράτος θα οδηγηθεί σε αχαρτογράφητα νερά σε περίπτωση καταψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού του 2021. Ουσιαστικά, σημείωσε πως χωρίς την ψήφιση του προϋπολογισμού το κράτος θα ακρωτηριαστεί αφού ούτε νέα στήριξη μπορεί να δοθεί στου εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις, ούτε κοινωνικές παροχές μπορεί να υπάρξουν, ούτε και να λειτουργήσει το σύστημα υγείας.  

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι εντός Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθεί η πρώτη κρατική χορηγία για δόσεις δανείων που έχουν εγκριθεί για συμμετοχή στο σχέδιο Εστία.

Χαραυγή

 «Εξετάζουν ‘πάγωμα’ εκποιήσεων πρώτης κατοικίας!»

Στο πρωτοσέλιδο θέμα της η Χαραυγή γράφει ότι η βουλή δεν προχώρησε χθες στην ψήφιση της πρότασης του ΑΚΕΛ για αναστολή των εκποιήσεων πρώτης κατοικίας, δίνοντας ευκαιρία στις τράπεζες να προχωρήσουν αυτόβουλα, αποφεύγοντας έτσι και ενδεχόμενη αναπομπή του νόμου από τον πρόεδρο. Όπως σημειώνεται, ο Σύνδεσμος Τραπεζών εξέφρασε την πρόθεση να εξετάσει θετικά την πρόταση για αναστολή εκποιήσεων μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 για δάνεια ενυπόθηκων ακινήτων που αφορούν κύρια κατοικία αξίας μέχρι €350 χιλ.

«Πάταξη διαφθοράς ζητούν τα κόμματα»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι τα κόμματα της αντιπολίτευσης που απορρίπτουν τα τεχνικά διλήμματα που θέτει η κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό. Το ΑΚΕΛ, διά του Στέφανου Στεφάνου, υπέδειξε χθες ότι «αν η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού καταφέρει να γίνει η πρώτη κυβέρνηση στην ιστορία του τόπου που θα δει τον προϋπολογισμό της να καταψηφίζεται, θα πρέπει να αναζητήσει την ευθύνη στις πολιτικές που εφαρμόζει και στα σκάνδαλα.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ωμός εκβιασμός από τον ΥΠΟΙΚ για τον προϋπολογισμό του 2021
  • Έκρυψαν γνωμάτευση για το σκάνδαλο των διαβατηρίων

Αλήθεια

 «Αναζητεί λύσεις για αναστολή των εκποιήσεων και το ‘21»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η αναβολή της ψήφισης μιας σειράς προτάσεων νόμου σχετικά με την αναστολή των εκποιήσεων ενυπόθηκων ακινήτων που συμφώνησε χθες η βουλή. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η βουλή προχώρησε σε αυτή την ενέργεια εν αναμονή και σχετικής κίνησης από τις ίδιες τις τράπεζες, αλλά και υπό τον φόβο κάποιες από τις πρόνοιες να κριθούν αντισυνταγματικές και να τις αναπέμψει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι μίνι σχέδιο εθελούσιας εξόδου ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα Κύπρου, το οποίο απευθύνεται σε περιορισμένο αριθμό υπαλλήλων.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Καταβάλλεται τον Δεκέμβριο η πρώτη κρατική χορηγία
  • Εκ του πονηρού η παραπομπή του 13ου στη συνάντηση με υπ. εργασίας – ΣΕΚ
  • Θα εισέλθουμε σε αχαρτογράφητα νερά – Αν δεν εγκριθεί ο προϋπολογισμός
  • Αγωνιώδεις εκκλήσεις για ψήφιση προϋπολογισμού – Οργανώσεις

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ – Λόγω της απαγόρευσης της παρουσίας πιστών στους εκκλησιασμούς

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΙΕΡΟ «ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΡΦΟΥ – Ο Μητροπολίτης Νεοφύτου λέει ότι «αναλαμβάνει την ευθύνη» για την παραβίαση των διαταγμάτων

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΕΦΕΡΑΝ ΟΡΓΗ ΚΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗ – Θύελλα αντιδράσεων από ιδιοκτήτες κέντρων, καταστημάτων, εκπαιδευτικούς, ιεράρχες, καλλιτέχνες

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ «ΠΑΓΩΜΑ» ΕΚΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ