You are here

Τύπος: ΕΤΥΚ - Εθνική, πακέτο κοινωνικής συνοχής, ΚΑ

08/06/2007 08:32
Η αντιπαράθεση μεταξύ της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου και της Εθνικής Τράπεζας Κύπρου, το νέο πακέτο κοινωνικής συνοχής που επεξεργάζεται η κυβέρνηση καθώς και η ψήφιση από τη Ολομέλεια της Βουλής της συμφωνίας Κυπριακών Αερογραμμών και Ελληνικής Τράπεζας για δανειοδότηση του κρατικού αερομεταφορέα με €78 εκ. με κυβερνητικές εγγυήσεις, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στη σημερινή οικονομική ειδησεογραφία.

Φιλελεύθερος

«Αδιέξοδο με εκρηκτικές διαστάσεις»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η αντιπαράθεση μεταξύ της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου και της Εθνικής Τράπεζας Κύπρου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η παρέμβαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αντώνη Βασιλείου πυροδοτεί το κλίμα. Η Εθνική ενδέχεται να αποφασίσει προσφυγή σε όργανα της ΕΕ, ενώ η ΕΤΥΚ δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει σε απεργιακά μέτρα εάν η τράπεζα δε δεχθεί την πρόταση του υπουργείου.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι πληρέστερη προστασία των συλλογικών συμφερόντων των καταναλωτών αναμένεται να επιτευχθεί με τη ψήφιση νομοσχεδίου που προωθεί το υπουργείο Εμπορίου.

Πολίτης

«”Τριμερής” για το εφάπαξ»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι το νέο πακέτο κοινωνικής συνοχής που επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο νέο πακέτο θα συμπεριλαμβάνεται η πρόταση του υπουργού Εργασίας για καταβολή εφάπαξ ποσού προς ζευγάρια για την απόκτηση τρίτου παιδιού. Ο κ. Βασιλείου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Παπαδόπουλο την Τρίτη με αντικείμενο το ενδεχόμενο αύξησης των χαμηλών συντάξεων αλλά και την πρόταση για εφάπαξ ποσό σε όσους αποκτούν τρίτο παιδί.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι μέσα από ένα εκρηκτικό κλίμα η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε σε νόμο τη συμφωνία Κυπριακών Αερογραμμών και Ελληνικής Τράπεζας για δανειοδότηση του κρατικού αερομεταφορέα με €78 εκ., με κυβερνητικές εγγυήσεις.

Σημερινή

«Σημεία και τέρατα για τις Κυπριακές Αερογραμμές»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Σημερινής είναι η ψήφιση από τη Ολομέλεια της Βουλής της συμφωνίας Κυπριακών Αερογραμμών και Ελληνικής Τράπεζας για δανειοδότηση του κρατικού αερομεταφορέα με €78 εκ. με κυβερνητικές εγγυήσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα, κατά τη χθεσινή συνεδρία ακούστηκαν βαριές κουβέντες και αλληλοκατηγορίες ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη και αντιπολίτευση με αντικείμενο το ποιος ευθύνεται για την κατάντια των ΚΑ.

Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» της η Σημερινή γράφει ότι η ΑΗΚ ζητά διευκρινίσεις για το φυσικό αέριο.

Χαραυγή

«Η Εθνική παρακάμπτει τους θεσμούς »

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η αντιπαράθεση μεταξύ της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου και της Εθνικής Τράπεζας Κύπρου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα τάσσεται υπέρ της ΕΤΥΚ.

Αλλού η Χαραυγή γράφει ότι τα καθαρά κέρδη της WoolWorth το 2006 έφθασαν τα £5,3 εκ. καταγράφοντας άνοδο 90,1% σε σχέση με το 2005.

Αλήθεια

«Πιάστηκαν στην παγίδα που έστησαν»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Αλήθειας είναι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τον τρόπο έλευσης του φυσικού αερίου στην Κύπρο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η απόφαση του υπουργικού εξελίχθηκε σε «παγίδα» στην οποία έπεσε η κυβέρνηση. Οι συντεχνίες της ΑΗΚ ζητούν να δουν γραπτώς την απόφαση του υπουργικού, ενώ ο Χαρίλαος Σταυράκης επιστρέφει στην απειλή για παραίτηση εάν η ερμηνεία του υπουργικού συμπίπτει με αυτήν του υπουργού Εμπορίου.

Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» της η Αλήθεια γράφει ότι η Τρ. Κύπρου επεκτείνεται στην Ρωσία.




ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ—Φυσικό αέριο: Το υπουργικό κατέφυγε σε μια απόφαση σικέ, η οποία όμως τους έμπλεξε χειρότερα




ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ—Επίθεση εναντίον όσων προσφεύγουν στην «Επ. Αποζημιώσεων»




ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ—Πρωτοφανείς καταγγελίες στην Ολομέλεια




ΙΔΟΥ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ—Διορίζονται στην Πάφο, αλλά βολεύονται στη Λευκωσία




ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ—Ομόφωνο ψήφισμα από τη Βουλή για το σφετερισμό