You are here

Τύπος: €1690 o μέσος μηνιαίος μισθός

01/07/2008 08:21
Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τις μέσες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων και η συνεχιζόμενη άνοδος της τιμής του πετρελαίου, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό τύπο.

Φιλελεύθερος

«Στα €1.690 ο μέσος μισθός»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τις μέσες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στα €1.690 ανήλθε ο μέσος μισθός το πρώτο τρίμηνο του 2008 παρουσιάζοντας αύξηση 4,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Ο μέσος μηνιαίος μισθός των ανδρών ανήλθε στα €1.863 και των γυναικών στα €1.466, δηλαδή ήταν €400 περίπου χαμηλότερος.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει για τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Χαρίλαου Σταυράκη με αντιπροσωπεία του συνεργατικού κινήματος.

Πολίτης

«Μείωση απολαβών»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τις μέσες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι μέσες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων το πρώτο τρίμηνο του 2008 ανήλθαν στα €1690 και είναι αυξημένες κατά 4,3% σε ετήσια βάση. Για την ίδια περίοδο ο πληθωρισμός κυμάνθηκε κοντά στο 4,8%, δηλαδή οι πραγματικές απολαβές των μισθωτών μειώθηκαν κατά 0,5% σε ένα μόλις χρόνο.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι σε δίωρη στάση εργασίας προχωρούν οι υπάλληλοι όλων των τραπεζών στις 4 Ιουλίου για συμπαράσταση προς τους εργαζομένους στην Εθνική Τράπεζα.

Σημερινή

«Ακάθεκτη κούρσα ανόδου»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Σημερινής είναι η άνοδος της τιμής του πετρελαίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αδυναμία στην ετοιμασία ενός ενιαίου σχεδίου δράσης ανά το παγκόσμια για αντιμετώπιση της κατάστασης θέτει σε συναγερμό τους εθνικούς μηχανισμούς των κρατών - μελών τόσο της ΕΕ όσο και ευρύτερα. Όπως σημειώνεται, το καταναλωτικό κοινό βρίσκεται σε αναμονή για την επικείμενη πρόσθετη αύξηση στο πετρέλαιο κίνησης.

Αλλού η Σημερινή γράφει ότι από σήμερα θα αρχίσει να τίθεται σε εφαρμογή το στεγαστικό πρόγραμμα που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Χαραυγή

«Μόνιμη λύση στο πρόβλημα των έκτακτων»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η μόνιμη λύση που αναζητά η κυβέρνηση στο ζήτημα των εκτάκτων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπουργείο Οικονομικών με τη Νομική Υπηρεσία παρουσίασαν νομοσχέδιο με το οποίο προβλέπεται η προσωρινή ρύθμιση του προβλήματος και η εξακολούθηση μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2008 της παροχής υπηρεσιών από τους εκτάκτους υπαλλήλους αορίστου χρόνου.

Αλλού η Χαραυγή γράφει ότι ο υπουργός Οικονομικών διαμήνυσε χθες τη ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης ότι στο παρόν στάδιο δεν καταργούνται οι άδειες κυκλοφορίας.

Αλήθεια

«Πρόσω ολοταχώς για μετωπική σύγκρουση»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων στην οικοδομική βιομηχανία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε μετωπική σύγκρουση φαίνεται να οδηγούνται οι συντεχνίες των εργαζομένων και οι εργολάβοι παρά τις προσδοκίες που δημιούργησε χθες η καταρχήν αποδοχή από τις δύο πλευρές του πλαισίου διαλόγου που παρέλαβαν στη μεσολαβητική υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι στο 4% κυμάνθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιούνιο έναντι 3,7% το Μάιο.




ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ—Νέα συνάντηση σήμερα Χριστόφια - Ταλάτ




ΕΝΑΡΞΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ—Το πρώτο πάρε-δώσε θα «παιχτεί» στη συνάντηση Χριστόφια – Ταλάτ




ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ—Δραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση τη νέα χρονιά




ΟΦΣΑΙΝΤ ΠΑΛΙΝ Ο ΤΑΛΑΤ—Απέρριψε φόρμουλα του ΟΗΕ, δεν θέλει αναφορά σε κόμματα




ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΑΡΕΣΚΕΙΑ—Έφθασαν οι πρώτοι 50000 τόνοι νερού, Διαβεβαιώσεις για διπλούς και τριπλούς ελέγχους της ποιότητας του