You are here

Τύπος: €175 εκ. σε χρόνο μηδέν

28/09/2012 07:15
Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για τα δημοσιονομικά της κυβέρνησης το οκτάμηνο, οι διαγραφές δανείων μαμούθ σε δύο τραπεζίτες που προωθούν στελέχη της Λαϊκής και η πρόταση για την ΑΤΑ που θα καταθέσει η υπ. Εργασίας στους κοινωνικούς εταίρους, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στον οικονομικό Τύπο της Παρασκευής.

Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ να υποστηρίξει την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές του 2013, είναι το θέμα που κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

«€175 εκ. σε χρόνο μηδέν»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι τα στοιχεία του υπ. Οικονομικών για τα δημοσιονομικά της κυβέρνησης το οκτάμηνο. Με βάση τα στοιχεία, το δημοσιονομικό έλλειμμα την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου μειώθηκε στα €541,4 εκ. ή 3,08% του ΑΕΠ από έλλειμμα €675,8 εκ. ή 3,80% πέρσι. Η τρόικα, σημειώνεται, έχει εκτιμήσει ότι χωρίς τη λήψη μέτρων το έλλειμμα θα πλησιάσει το 5,5% και με πακέτο μέτρων που εκτιμάται στα €175 εκ. θα μειωθεί στο 4,5%.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΤ, το υπόλοιπο των καταθέσεων μέχρι τέλος Αυγούστου ήταν €70,66 δισ. αυξημένο κατά €99 εκ. σε σχέση με τον Ιούλιο και κατά €1,4 δισ. από την αρχή του χρόνου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

• Πρώτο ρήγμα στο συντεχνιακό μέτωπο για το επερχόμενο μνημόνιο

• Συγκλίσεις για ετήσια καταβολή της ΑΤΑ

• Πίεση στην κυβέρνηση βάζει η βουλή

• Μειωμένη κατά 3,6% η κατανάλωση καυσίμων

Πολίτης

«Ψήνεται η πρόταση για την ΑΤΑ »

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η πρόταση για την ΑΤΑ που θα καταθέσει η υπ. Εργασίας στους κοινωνικούς εταίρους. Η πρόταση της υπουργού θα προβλέπει μη καταβολή της ΑΤΑ για όσο διάστημα η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση καθώς και καταβολή της μία φορά το χρόνο αντί δύο που είναι σήμερα. Όπως αναφέρεται, η κ. Χαραλάμπους είχε χθες συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους και τις εργοδοτικές οργανώσεις στη διάρκεια της οποίας ανταλλάγησαν απόψεις και συζητήθηκαν διάφορες φόρμουλες.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι το δημοσιονομικό πλεόνασμα του Αυγούστου ανήλθε στα €73,9 εκ. σε σχέση με €109,7 εκ. πέρσι.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

• Η ένταξη στο μηχανισμό δεν έδιωξε καταθέσεις

• Μικρά κέρδη σε ποσοστό 0,32% - Χρηματιστήριο Λευκωσίας

• Πτωτικές τάσεις – Χρηματιστήριο Αθηνών

Σημερινή

«Κάλεσαν το Σιαρλή στη βουλή»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Σημερινής είναι η απόφαση των κομμάτων να καλέσουν τον υπουργό Οικονομικών στην άτυπη σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη για να τους ενημερώσει για τον κρατικό προϋπολογισμό 2013, τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τις αντιπροτάσεις της κυβέρνησης

Αλλού η Σημερινή αναφέρεται στις εισηγήσεις του προέδρου του Ομίλου Σιακόλα, κ. Νίκου Σιακόλα, μέσω του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ στην τρόικα, για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

• Ποινική ευθύνη τραπεζιτών – Οι Οικολόγοι ζητούν με επιστολή τους στο Γενικό Εισαγγελέα

• Μειωμένο το έλλειμμα το πρώτο οκτάμηνο

• Παραμένουν οι καταθέσεις

• Συζήτηση για πάγωμα της ΑΤΑ ενόσω υπάρχει ύφεση

Χαραυγή

«Διαγραφές δανείων – μαμούθ σε τραπεζίτες!»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Χαραυγής είναι οι διαγραφές δανείων μαμούθ σε δύο τραπεζίτες που προωθούν στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας πριν από τον έλεγχο των χαρτοφυλακίων των τραπεζών από τον οίκο Pimco. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δάνεια ύψους €250 εκ. τα οποία παραχωρήθηκαν σε εταιρείες που ανήκουν σε μέλη οικογενειών των δύο τραπεζιτών και είναι εγγεγραμμένες στα νησιά Channel Islands.

«Κάθοδος 10,000 κινέζων τουριστών την Άνοιξη»
Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» της η Χαραυγή γράφει ότι ο ΚΟΤ ήρθε σε καταρχήν συμφωνία με ξένο οργανωτή ταξιδίων για την κάθοδο 10 χιλ. κινέζων τουριστών κατά την περίοδο της Άνοιξης.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

• Αυξημένες κατά €1 δισ. οι καταθέσεις φέτος

• Μείωση κατά €134 εκ. του ελλείμματος

• Μαχητική διαπραγμάτευση ζητούν οι συντεχνίες

• Οριακά κέρδη στο ΧΑΚ

Αλήθεια

«Η στάση πληρωμών “περιορίζει” το έλλειμμα»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για τα δημοσιονομικά της κυβέρνησης το οκτάμηνο. Το δημοσιονομικό έλλειμμα σημείωσε μικρή μείωση την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου λόγω της στάσης πληρωμών που ακολουθεί η κυβέρνηση τους τελευταίους δύο μήνες. Με βάση τα στοιχεία, το δημοσιονομικό έλλειμμα παρουσιάζει το οκτάμηνο μικρή μείωση €134 εκ.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι χιλιάδες οικιστικά ακίνητα παραμένουν αδιάθετα στην Πάφο παρά τη μείωση στις τιμές.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

• Οριακή αύξηση καταθέσεων

• Εισηγήσεις για ωράριο και ξεπουλήματα στην τρόικα

• Συμφωνία Vivartia και Exeed

• Οριακά κέρδη




ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ – Κεντρική Επιτροπή ΔΗΚΟ




ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΙΚΟ, ΕΒΑΛΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ – Καρογιάν – Νικόλας βρέθηκαν ξανά αντιμέτωποι στην ΚΕ του ΔΗΚΟ




ΝΙΚΟ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ – Στήριξη Αναστασιάδη αποφασίστηκε η Κ.Ε. του ΔΗΚΟ




ΘΥΕΛΛΩΔΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΚΟ – Συντριπτικά υπέρ Αναστασιάδη η Κ.Ε. (80,6%), στήριξη Λιλλήκα ζήτησε ο Νικόλας




ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΑΝΕΙΩΝ – ΜΑΜΟΥΘ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ! – Στελέχη της Λαϊκής προωθούν τη διαγραφή δανείων ύψους €250 εκ. σε εταιρείες τραπεζιτών που είναι εγγεγραμμένες στα νησιά Channel Islands