You are here

Τύπος: €657 εκατ. για τον EuroAsia

27/01/2022 09:03

Η απόφαση για την Κύπρο και την Ελλάδα, που έλαβε χθες η Ευρωπαϊκή Ένωση, εγκρίνοντας την παραχώρηση €657 εκατομμυρίων για την κατασκευή του διασυνοριακού έργου διασύνδεσης των ηλεκτρικών δικτύων των δύο χωρών και το αίτημα της ΠΑΣΥΔΥ για σταδιακή επαναφορά των επιδομάτων που παραμένουν ψαλιδισμένα από την 1/1/2013, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Άλλα θέματα του τύπου είναι οι αντιδράσεις που προκαλούν οι αυξήσεις στα λιμενικά τέλη, οι εκτιμήσεις του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου για την πορεία της οικονομίας και τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τον Οκτώβριο.

Φιλελεύθερος

 «€657 εκατ. για τον EuroAsia»

Πρωτοσέλιδο θέμα του Φιλελεύθερου είναι η απόφαση για την Κύπρο και την Ελλάδα, που έλαβε χθες η Ευρωπαϊκή Ένωση, εγκρίνοντας την παραχώρηση €657 εκατομμυρίων για την κατασκευή του διασυνοριακού έργου διασύνδεσης των ηλεκτρικών δικτύων των δύο χωρών, και προς τις δύο κατευθύνσεις. Η έγκριση έγινε στο πλαίσιο επιχορήγησης, με συνολικό ποσό €1,037 δισ., πέντε διασυνοριακών έργων στην ΕΕ, εντός του προγράμματος Συνδέοντας την Ευρώπη.

Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» του ο Φιλελεύθερος αναφέρεται στις αντιδράσεις που προκαλούν οι αυξήσεις στα λιμενικά τέλη.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Δηλώστε τους πραγματικούς δικαιούχους επιχειρήσεων
  • Νομοσχέδια για πιο πολλές ΑΠΕ στο δίκτυο
  • Άλλο ένα δεκανίκι σήμερα από βουλή σε ημικρατικούς
  • Εφάπαξ βοήθεια €3 εκατ. για λίγους

Πολίτης

 «Προτεραιότητα όμως της κυβέρνησης ήταν οι λιμουζίνες των διευθυντών»

Πρωτοσέλιδο θέμα του Πολίτη είναι το αίτημα της ΠΑΣΥΔΥ για σταδιακή επαναφορά των επιδομάτων που παραμένουν ψαλιδισμένα από την 1/1/2013, όπως και των οικονομικών ωφελημάτων που αναστάληκαν ή και καταργήθηκαν διά νόμου στο όνομα της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα,  το Υπουργείο Οικονομικών εξεφρασε την ετοιμότητά του να το συζητήσει. Όπως αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων, το Υπουργείο Οικονομικών ιεράρχησε ως προτεραιότητα από όλα τα επιδόματα και ωφελήματα που είναι ψαλιδισμένα στο Δημόσιο εδώ και εννέα χρόνια, την επιστροφή του ωφελήματος της χρήσης λιμουζίνας επί 24ώρου βάσεως, δηλαδή, και για προσωπική χρήση στους γενικούς διευθυντές και σε αριθμό αξιωματούχων που απώλεσαν διά νόμου την 1/1/2016.

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι αντιδράσεις που προκαλούν οι αυξήσεις στα λιμενικά τέλη.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Τρία νομοσχέδια ώθησης των ΑΠΕ
  • Έντονη ανάπτυξη και το 2022
  • Μίνι πακέτο €3 εκατ. για στήριξη επιχειρήσεων

Χαραυγή

 «Ο Αβέρωφ φορτώνει τις επιδοτήσεις στους πολίτες για να μείνουν τα κέρδη σε ιδιώτες»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Χαραυγής είναι η επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στον υπουργό μεταφορών για τα λιμενικά τέλη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Νεοφύτου κατέθεσε χθες πρόταση για διασφάλιση των κερδών των επενδυτών το λιμάνι Λεμεσού και μείωση των εσόδων του κράτους.

Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» της η Χαραυγή αναφέρεται στα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τον Οκτώβριο.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • ΚΟΕ: Πηγή οικονομικής αβεβαιότητας οι νέες παραλλαγές του COVID19
  • Τρίπτυχο για τη διαφθορά
  • ΑΚΕΛ: «Η κυβέρνηση επιμένει να διασφαλίζει τα κέρδη μεγαλοσχημων»

Αλήθεια

 «Το κράτος να απορροφήσει τις αυξήσεις στις ταρίφες»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι οι αντιδράσεις που προκαλούν οι αυξήσεις στα λιμενικά τέλη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, χθες στο θέμα ενεπλάκηκαν ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, η ΟΕΒ και η ΔΗΠΑ αποστέλλοντας επιστολές στον υπουργό μεταφορών και ζητώντας να απορροφήσει το κράτος τις αυξήσεις.

Αλλού η Αλήθεια αναφέρεται στις εκτιμήσεις του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου για την πορεία της οικονομίας.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Νέα μεθοδολογία του τέλους κατανάλωσης του Ταμείου για ΑΠΕ
  • Πέντε δικαστές στο ένα, δύο στο άλλο

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΤΣΑΚΩΣΑΝ 15 ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΥΣ ΑΠΟΝΤΕΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΜΕ ΤΟ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ»-Τέθηκε σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης του Υπ. Άμυνας

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ-Στο περίμενε το αίτημα της ΠΑΣΥΔΥ για αποκατάσταση επιδομάτων χαμηλόμισθων που «ψαλιδίστηκαν» το 2013

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

€657 ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΤΟΝ EUROASIA-Απόφαση της ΕΕ για χορηγία της διασύνδεσης ηλεκτρικών δικτύων Κύπρου Ελλάδας

ΧΑΡΑΥΓΗ

Ο ΑΒΕΡΩΦ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ