You are here

Τύπος: Ευρώ, φούσκα στα ακίνητα

14/05/2007 08:40
Η επικείμενη ένταξη της Κύπρου στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Ελλάδα ο διάσημος τραγουδιστής και ανθρωπιστής Bob Geldof καθώς και οι τιμές των ακινήτων, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στη σημερινή οικονομική ειδησεογραφία.

Φιλελεύθερος

«Σε ρυθμούς ευρώ και κριτηρίων η Κύπρος»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» του Φιλελεύθερου είναι η επικείμενη ένταξη της Κύπρου στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται την Τετάρτη να υιοθετήσει την εισήγηση του Χοακίν Αλμούνια για την ένταξη της Κύπρου στην ΟΝΕ.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το τέλος του 2008 σηματοδοτεί και το τέλος εποχής για τις ομολογίες.

Πολίτης

«Σταματήστε τις επιδοτήσεις»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Ελλάδα ο διάσημος τραγουδιστής και ανθρωπιστής Bob Geldof. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Geldof αναφέρθηκε στο ρόλο που θα μπορούσε να έχει η Ελλάδα στο πλαίσιο της ΕΕ προκειμένου να ηγηθεί μαζί με άλλα κράτη πρωτοβουλιών κατά της πολιτικής των ισχυρότερων κρατών.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο όμιλος Λούης παρουσίασε στους ταξιδιωτικούς πράκτορες το πρόγραμμα κρουαζιέρων για το 2007.

Σημερινή

«Η φούσκα άραγε θα ξεφουσκώσει;»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Σημερινής είναι οι τιμές των ακινήτων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, την τελευταία δεκαετία παρατηρείται αύξηση στις τιμές των ακινήτων σε ορισμένες χώρες όπως είναι οι ΗΠΑ και η Ισπανία. Στην Κύπρο παρατηρείται αυξητική τάση στις τιμές των ακινήτων, ενώ τα περισσότερα δάνεια που συνάπτονται είναι για σκοπούς κατασκευών.

Αλλού η Σημερινή παραθέτει άρθρο για το νέο ενεργειακό πακέτο της ΕΕ.

Αλήθεια

«Ένα άλλο σενάριο: Εθνική vs Κυπριακής Δημοκρατίας»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η αντιπαράθεση μεταξύ της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου και της Εθνικής Τράπεζας Κύπρου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Μιχάλης Κόκκινος και ο Πρόεδρος της ΕΤΥΚ Λοϊζος Χατζηκωστής αποκλείουν την εξεύρεση κοινής συνισταμένης για λύση του προβλήματος.

Αλλού η Αλήθεια παραθέτει άρθρο για τα επενδυτικά ταμεία των ασφαλιστικών εταιρειών.

Η εφημερίδα Χαραυγή δεν έχει σήμερα σελίδες για την κυπριακή οικονομία.




ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΑ Τ/Κ «ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ»--Αποκαλυπτική έκθεση του Βρετανικού Κοινοβουλίου για την Κύπρο



ΕΒΓΑΛΑΝ Τα-ΑΣΣΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΟ ΑΚΕΛ—Η ΕΔΕΚ προσπάθησε να θέσει εκτός μάχης το Δ. Χριστόφια




Ή Ο ΤΑΣΣΟΣ Ή ΕΓΩ ΑΥΤΟΝΟΜΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ—Κίνηση ματ του Γιαννάκη Ομήρου προς το ΑΚΕΛ




ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ—Η θέληση ενός τετραπληγικού να βιώσει κάθε ρανίδα ζωής




ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΕΛ—Δ. Χριστόφιας: Οι δημοκρατικές διαδικασίες ας μην ερμηνεύονται ως δίλημμα