You are here

Τύπος: «Φέσι» Froiber, «χρυσάφι» ΥΠΟΙΚ

30/08/2010 07:49
Το «φέσι» που καλούνται να καταβάλουν οι αγοραστές των διαμερισμάτων της εταιρείας Froiber, οι αναφορές του Υπ. Οικονομικών στα ωφελήματα που θα προκύψουν για την Κύπρο από τις επενδύσεις ξένων, και οι μακροοικονομικές και ρυθμιστικές προκλήσεις που αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι ηγέτες της Ευρώπης το φθινόπωρο, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό τύπο.

Φιλελεύθερος

«Φέσι από κατασκευαστική»

Στο πρωτοσέλιδο θέμα του Φιλελεύθερου γράφει ότι δεκάδες αγοραστές διαμερισμάτων από την εταιρεία Froiber, η οποία βρίσκεται υπό εκκαθάριση, καλούνται από τις τράπεζες να πληρώσουν από €8 χιλ. και πλέον ο καθένας για να μπορέσουν να πάρουν τίτλους ιδιοκτησίας, ξεπληρώνοντας ουσιαστικά τα χρέη της εταιρείας.

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι μακροοικονομικές και ρυθμιστικές προκλήσεις που αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι ηγέτες της Ευρώπης το φθινόπωρο. Όπως αναφέρεται, τα μέτρα λιτότητας θα διατηρηθούν σε ισχύ για μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να συρρικνωθούν τα δημοσιονομικά ελλείμματα και οι χώρες να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των αγοραστών.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

• Ελλάδα: Ενόψει φορολογικών κινήτρων για τις επιχειρήσεις

• Γερμανία: Παρενέργειες φέρνει η ανάκαμψη

• Απειλή τα στεγαστικά δάνεια στην Κίνα

• Σωρεία εξαγορών ασφαλιστικών

Πολίτης

«Ανάκαμψη με αποκλίσεις»

Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» του Πολίτη γράφει ότι η Βρετανία κινήθηκε σε ρυθμούς ανάκαμψης κατά τη διάρκεια του δεύτερου φετινού τριμήνου, την ώρα που η Αμερικανική οικονομία κινείται με βραδύτερους ρυθμούς. Ειδικότερα, η εκτίμηση του βρετανικού ΑΕΠ αναθεωρήθηκε προς τα πάνω το β’ τρίμηνο σε αύξηση 1,2% από άνοδο 1,1% που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι σειρά κινητοποιήσεων προγραμματίζουν τα συνδικάτα στη Γερμανία και στη Γαλλία το Σεπτέμβριο αναφορικά με τις μισθολογικές αυξήσεις και τις ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

• Και πάλι ρισκάρουν οι τράπεζες – Βρήκαν «παραθυράκια» εξόδου από αυστηρούς κανόνες και ενισχυμένη εποπτεία

Σημερινή

«Χρυσάφι οι επενδύσεις»

Το πρωτοσέλιδο θέμα της Σημερινής αναφέρεται σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ο υπ. Οικονομικών, Χαρίλαος Σταυράκης, για τα ωφελήματα που θα έχει η Κύπρος από μεγάλες επενδύσεις που αναμένεται να αρχίσουν. Ο κ. Σταυράκης θεωρεί ως τις μεγαλύτερες επενδύσεις αυτές του Κατάρ, της Vitol στο Βασιλικό και της Pafilia στη Λεμεσό με την ανέγερση των δίδυμων πύργων.

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Σημερινής είναι η αγορά σιτηρών. Σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά τα προβλήματα στη ρωσική παραγωγή σιτηρών, τον τελευταίο καιρό γίνονται μαζικά στοιχήματα από traders που καταφέρνουν να απογειώσουν τις τιμές των δημητριακών, ανεβάζοντας το συνολικό κόστος των τιμών των τροφίμων.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

• Τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν χρώμα – Νέες δηλώσεις Λευτέρη Χριστοφόρου για ακρίβεια και μικρομεσαίες

• Ολέ για την ανάκαμψη – Ακόμα και τον αθλητισμό χρησιμοποιεί η Ισπανία

• Σαρκοζί: Προτεραιότητα η νομισματική σταθερότητα

Αλήθεια

«Κερδίζει έδαφος ο Επίτροπος Καταναλωτή»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η αυριανή συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου της βουλής για να επανεξετάσει την πρόταση για τη δημιουργία θεσμού Επιτρόπου Καταναλωτή.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι οι καταστηματάρχες του παραδοσιακού εμπορικού κέντρου στην Πάφο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με το μέλλον της αγοράς.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

• Νέα συνεργασία για πολλές πτήσεις – Continental Airlines και Aegean Airlines

• Σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης αποδήμων και Τρ. Κύπρου – Θεόδωρος Αριστοδήμου

• Atlantic: Κέρδη 2,1 εκ. ευρώ

• Liberty: Ζημιές 7,8 εκ. ευρώ

Η εφημερίδα Χαραυγή δεν έχει σήμερα σελίδες για την οικονομία.



ΜΑΦΙΟΖΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ – Σπείρα στήνει επιχείρηση στα κατεχόμενα




ΚΟΛΠΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΜΙΖΕΣ ΣΤΗΝ «ΠΡΕΣΒΕΙΑ» - Ε/Κ έδωσε προμήθεια στην «πρεσβεία» για να πάρει την αποζημίωση του




ΧΡΥΣΑΦΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡ, ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ – Ο υπουργός Οικονομικών μιλά για τα ωφελήματα που θα έχει η Κύπρος




ΦΕΣΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ – Τράπεζες και Φόρους κυνηγούν τους αγοραστές διαμερισμάτων για τα χρέη




ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ – Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως οι προτάσεις του μπορούν να αποτελέσουν βάση για ενότητα και να δημιουργήσουν προοπτικές λύσης του Κυπριακού