You are here

Τύπος: Φοροδιαφυγής μέτρα...

24/10/2003 09:18
Τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για την πάταξη της φοροδιαφυγής, είναι το θέμα που κυριαρχεί στο σημερινό οικονομικό τύπο.

Το ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Τριπλασιάζονται τα πρόστιμα», αναφέρει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την αύξηση των χρηματικών ποινών και το διπλασιασμό των ποινών φυλάκισης, στα πλαίσια πάταξης της φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αποφασίσθηκε η αύξηση των χρηματικών ποινών μέχρι και 400%, διπλασιασμό των ποινών φυλάκισης και την ποινικοποίηση μιας σειράς αδικημάτων που σχετίζονται με τις φορολογικές υποχρεώσεις πολιτών και εταιρειών.

Αλλού, γράφει πως τίθεται υπό αμφισβήτηση η έρευνα της βουλής για το ΧΑΚ.

Το ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Εισροή εκατομμυρίων στα ταμεία» γράφει πως ποσό της τάξης των £20 - £30 εκατομμυρίων, θα επιφέρουν τον πρώτο χρόνο εφαρμογής τους, τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Αλλού, γράφει πως στην αντεπίθεση πέρασε ο διευθυντής του Διυλιστηρίου.

Το ένθετο «Οικονομική» της εφημερίδας «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Και μόνον υπαινιγμός για τα επενδυτικά δάνεια προκαλεί πανικό στις Βρυξέλλες» προβάλλει σχετική δήλωση του υπουργού Οικονομικών Μάρκου Κυπριανού, αναφορικά με το πως η ΕΕ αντιμετωπίζει ενδεχόμενη εμπλοκή του Κράτους στη διευθέτηση των επενδυτικών δανείων. Σημειώνοντας την κατηγορηματική θέση του ΥΠΟΙΚ σύμφωνα με τον οποίο «το κράτος δεν πρόκειται να αναλάβει καμία δαπάνη για την αποπληρωμή των δανείων των επενδυτών».

Αλλού, γράφει πως το κράτος αδυνατεί να εισπράξει τα £240 εκ. από τη φοροδιαφυγή.