You are here

Τύπος: Φωτιές στην ΚΤ

04/03/2015 06:50
Οι αντιδράσεις που προκάλεσαν οι καταγγελίες της παραιτηθείσας διαχειρίστριας της πρώην Λαϊκής Άντρης Αντωνιάδου, είναι το θέμα που πρωτοστατεί στη σημερινή ειδησεογραφία.

Φιλελεύθερος

«Νέο πάζλ στο έγκλημα»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι αντιδράσεις που προκάλεσαν οι καταγγελίες της παραιτηθείσας διαχειρίστριας της πρώην Λαϊκής Άντρης Αντωνιάδου. Χθες τα πολιτικά κόμματα ζήτησαν να γίνει σε βάθος έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παραιτήθηκε η κ. Αντωνιάδου καθώς επίσης και για τους χειρισμούς από πλευράς της διοικήτριας της ΚΤ.

Όπως αναφέρεται, η αρχή εξυγίανσης, που διαχειρίζεται το ποσοστό της πρώην Λαϊκής στην Τράπεζα Κύπρου, αντιμετωπίζει κατά διαστήματα κατηγορίες για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων. Πολλά θέματα με βάση το μνημόνιο του 2013 μέχρι παραμένουν σε εκκρεμότητα, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη καμία πώληση περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής προς όφελος των πιστωτών.

Αλλού ο Φιλελεύθερος αναφέρεται στην 18η παγκόσμια έρευνα για τους CEOs που διεξήγαγε η PwC. Οι κύπριοι CEOs, σημειώνεται, ατενίζουν με περισσότερες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις τους το μέλλον.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

• Με δημοσιονομικές πιέσεις ξεκίνησε το έτος 2015

• Βολές και αιχμές κατά Γιωρκάτζη και κυβέρνησης από τα κόμματα

• Έως 250% ο συντελεστής για καζίνο

• Στο 3% η μείωση του τουρισμού φέτος, δείχνουν προκαταρκτικά οι μελέτες ΚΟΤ

Πολίτης

«Κόντρες δικηγόρων στα πόδια Βγενό»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η επιστολή παραίτησης της ειδικής διαχειρίστριας της πρώην Λαϊκής Τράπεζας Άντρης Αντωνιάδου. Στην επιστολή η κ. Αντωνιάδου βάλλει κατά της διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας με αφορμή την απόφαση της αρχής εξυγίανσης να αναθέσει και στο δικηγορικό γραφείο «Χρύσης Δημητριάτης & Σια ΔΕΠΕ» τον χειρισμό των υποθέσεων κατά Βγενόπουλου και άλλων προσώπων. Στο μεταξύ ξέσπασε νέος κύκλος αντιπαραθέσεων για την ΚΤ και του ρόλου της στην τραπεζική κρίση με αφορμή έναν νομικό χειρισμό για το πώς και πότε θα έπρεπε να καταχωρηθεί αίτηση για περιφρόνηση δικαστηρίου εις βάρος του Ανδρέα Βγενόπουλου και άλλων στελεχών της πρώην Λαϊκής.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι στα €74,5 εκ. περιορίστηκε το δημοσιονομικό πλεόνασμα τον Ιανουάριο σε σχέση με €144,3 εκ. πέρσι λόγω αύξησης των κρατικών δαπανών και μείωσης των εσόδων του κράτους.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

• Σε βάθος έρευνα ζητούν τα κόμματα

• Η ΕΚΤ στην Κύπρο

• Στην τελική ευθεία η νέα οδηγία για αναδιαρθρώσεις

• Πιο αισιόδοξοι σε σχέση με πέρσι οι CEOs στην Κύπρο

Σημερινή

«Άναψε φωτιές»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Σημερινής είναι οι αντιδράσεις που προκάλεσε το περιεχόμενο της επιστολής της παραιτηθείσας διαχειρίστριας της πρώην Λαϊκής Άντρης Αντωνιάδου. Στην επιστολή η κ. Αντωνιάδου, μεταξύ άλλων, κατηγορεί τη διοικητή της ΚΤ ότι με τις αποφάσεις και ενέργειες της καθυστερεί αδικαιολόγητα και θέτει σε κίνδυνο την υπόθεση της αγωγής της ίδιας της Λαϊκής κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου και άλλων πρώην αξιωματούχων της Μαρφίν Λαϊκής.

«Εξεγείρει άπαντες ο Πανίκος»
Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Σημερινής είναι τα πυρά που εξαπέλυσαν χθες τα κόμματα κατά του τέως διοικητή της ΚΤ Πανίκου Δημητριάδη με αφορμή τις νέες απαιτήσεις τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Δημητριάδης ενάγει την πρώην εργοδότρια του ΚΤ, αλλά και το κράτος, ζητώντας την καταβολή αναδρομικά της σύνταξης του, μη αποδεχόμενος ότι εμπίπτει στην ίδια κατηγορία με άλλους πολιτειακούς αξιωματούχους που δικαιούνται τη σύνταξη μετά τη συμπλήρωση του 60ου έτους.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

• Προχωρεί με εκποιήσεις η Τρ. Κύπρου

• Θα διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων – Διαβεβαίωση Χάρη Γεωργιάδη σε συντεχνίες Cyta

• Νέα οδηγία για αναδιαρθρώσεις τον Μάρτιο

• Υπερκαλύφθηκε έκδοση χρέους

Χαραυγή

«Διακύβευμα €5 δισ. με ευθύνη της κυβέρνησης»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Χαραυγής είναι οι σοβαρές διαστάσεις που προσλαμβάνει η παραίτηση της διαχειρίστριας της πρώην Λαϊκής. Η κ. Αντωνιάδου εξαπέλυσε δριμύ κατηγορών κατά της ΚΤ και των μελών του ΔΣ που συναποτελούν την αρχή εξυγίανσης. Σύμφωνα με την κ. Αντωνιάδου, το δικηγορικό γραφεί Χρύσης Δημητριάδη, στο οποίο ανατέθηκε από την αρχή εξυγίανσης ο ηγετικός ρόλος στην υπόθεση Βγενόπουλου – MIG, έχει διαπλεκόμενο συμφέρον με δάνειο με πολύ ευνοϊκούς όρους που του παραχωρήθηκε επί καιρώ Βγενόπουλου.

«Σε περιπέτειες και πάλι ο ΚΟΤ»
Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» της η Χαραυγή γράφει ότι το υπουργικό συμβούλιο επικύρωσε χθες την απόφαση του ΔΣ του ΚΟΤ για παύση του γενικού διευθυντή Μάριου Χαννίδη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα κόμματα εξέφρασαν ανησυχίες για τα λειτουργικά προβλήματα τα οποία αναφύονται αλλά και τις πληροφορίες για υπόσκαψη του οργανισμού.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

• «Δεσμεύομαι» Γεωργιάδη για εργαζόμενους Cyta

• 40 χιλιάδες λιγότερους τουρίστες αναμένει για φέτος ο ΚΟΤ

Αλήθεια

«Νέες φωτιές στην Κεντρική»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Αλήθειας είναι η επιστολή παραίτησης της πρώην διαχειρίστριας της Λαϊκής Άντρης Αντωνιάδου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κ. Αντωνιάδου στην επιστολή της διατύπωσε έντονες επικρίσεις κατά της αρχής εξυγίανσης αλλά και προσωπικά εναντίον της διοικητού της ΚΤ.

«Ετοιμάζεται νέα οδηγία για αναδιαρθρώσεις»
Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η νέα οδηγία που ετοιμάζεται για τις αναδιαρθρώσεις. Οι τεχνοκράτες της ΚΤ καταβάλλουν προσπάθεια όπως στα μέσα Μαρτίου να τεθεί ενώπιον του ΔΣ της Κεντρικής για έγκριση η αναθεωρημένη οδηγία της ΚΤ προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε σχέση με τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης δανείων.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

• Η μείωση του ρεύματος αυξάνει τα τέλη για ΑΠΕ

• Κάτω του 5% το 10ετές ομόλογο

• Οι κύπριοι μάνατζερ είναι φέτος περισσότερο αισιόδοξοι

• Στην ΙΤΒ Βερολίνου 2015 ο Λακκοτρύπης



ΝΕΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ – Σάλος από την επιστολή παραίτησης Αντωνιάδου




ΚΟΝΤΡΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΒΓΕΝΟ – Διαφωνίες για την αίτηση περιφρόνησης του δικαστηρίου




ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ – Άνω-κάτω έφερε τα πάντα η Άντρη Αντωνιάδου




ΝΕΟ ΠΑΖΛ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ – Αίνιγμα και η διαχείριση της περιουσίας της πρώην Λαϊκής Τράπεζας




ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ €5 ΔΙΣ. ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Διαπλοκή πίσω από τη σύγκρουση διαχειρίστριας και διοικητού