You are here

Τύπος: Φρένο ΕΚ σε MPB, μάχες χαρακωμάτων

17/01/2007 08:32
Η χθεσινή απόφαση της ΕΚ σε σχέση με τις ΔΠ που κατέθεσε η Marfin Popular Bank προς τις τράπεζες Κύπρου και Πειραιώς, είναι το θέμα που κυριαρχεί στην οικονομική ειδησεογραφία αλλά και στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

«Κόκκινο στο Βγενόπουλο»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η χθεσινή απόφαση της ΕΚ σε σχέση με τις ΔΠ που κατέθεσε η Marfin Popular Bank προς τις τράπεζες Κύπρου και Πειραιώς. Σύμφωνα με την εφημερίδα, με την απόφαση της Επιτροπής ακυρώνονται οι ΔΠ της MPB καθώς αντίκεινται στον κανονισμό 21 που απαγορεύει ενέργειες σκοπευόμενης εταιρείας για ματαίωση εξαγοράς της. Ακόμη, δίνεται προβάδισμα στην Πειραιώς και πίστωση χρόνου στην Τράπεζα Κύπρου για να μελετήσει τις επόμενες κινήσεις της.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το σύνολο των χορηγήσεων της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής είναι 37,26% και το σύνολο των καταθέσεων 46,29%.

Πολίτης

«54 ημέρες μαχών στα χαρακώματα»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η χθεσινή απόφαση της ΕΚ σε σχέση με τις ΔΠ που κατέθεσε η Marfin Popular Bank προς τις τράπεζες Κύπρου και Πειραιώς. Σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά την απόφαση της κυπριακής εποπτικής αρχής Κύπρου, Πειραιώς και Marfin Popular Bank σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους. Ως αποτέλεσμα της απόφασης της ΕΚ, δίνεται περίοδος χάριτος 54 ημερών σε Πειραιώς και Κύπρου.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου κατέθεσε αριθμό προτάσεων και εισηγήσεων σε συνάντηση εκπροσώπων του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Υπουργούς Εμπορίου και Οικονομικών.

Σημερινή

«Αρχίζει η μάχη των τραπεζών»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Σημερινής είναι η χθεσινή απόφαση της ΕΚ σε σχέση με τις ΔΠ που κατέθεσε η Marfin Popular Bank προς τις τράπεζες Κύπρου και Πειραιώς. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η απόφαση της ΕΚ ότι η πρόταση της Πειραιώς να εξαγοράσει τη MPB είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς του ΧΑΚ, αποτελεί την απαρχή μιας μάχης που θα κρατήσει αρκετό καιρό.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο ευρωβουλευτής Γιαννάκης Μάτσης, κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα μέτρα που μπορεί να ληφθούν ώστε να προστατεύεται τόσο η ευρωπαϊκή αγορά όσο και οι αγορές των χωρών μελών της από επιθετικές εξαγορές και συγχωνεύσεις στον τραπεζικό τομέα.

Χαραυγή

«Να μην αλωθούν οι τράπεζες»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Χαραυγής είναι οι τελευταίες τραπεζικές εξελίξεις με επίκεντρο τις ΔΠ που κατέθεσε η Marfin Popular Bank προς τις τράπεζες Κύπρου και Πειραιώς. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ΕΚ κάλεσε χθες τη Marfin Popular να σταματήσει αμέσως τις οποιεσδήποτε ενέργειες της προς υλοποίηση των ΔΠ καθώς αντίκεινται στον κανονισμό 21. Μετά το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, προστίθεται στο άρθρο, χθες και άλλοι εκπρόσωποι κομμάτων μίλησαν κριτικά για τα τεκταινόμενα.

Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» της η Χαραυγή γράφει ότι ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου, εντοπίζει ανυπέρβλητα προβλήματα που καθιστούν δύσκολη τη μείωση των τιμών των ακινήτων.

Αλήθεια

«Κόκκινο στον Βγενόπουλο»

Πρωτοσέλιδο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι οι τελευταίες τραπεζικές εξελίξεις με επίκεντρο τις ΔΠ που κατέθεσε η Marfin Popular Bank προς τις τράπεζες Κύπρου και Πειραιώς. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ΕΚ έβαλε φρένο στα σχέδια της Marfin Popular αποφασίζοντας ότι ισχύει μόνο η πρόταση της Πειραιώς.

Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» της η Αλήθεια γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, έστειλε το μήνυμα ότι η κίνηση της MPB για εξαγορά της Κύπρου και Πειραιώς είναι «λιγότερο από ώριμη» και για την ώρα έχει προκαλέσει σύγχυση και αβεβαιότητα στους μετόχους.




ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΟ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ—Κεφαλαιαγορά: Ισχύει μόνο η πρόταση της Πειραιώς




54 ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΧΩΝ ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ—Περίοδο χάριτος στις Κύπρου και Πειραιώς από Κεφαλαιαγορά




ΕΚΑΤΟΣΤΑΛΙΡΑ ΓΙΑ ΤΡΟΧΑΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ—Διπλασιάζονται τα σημερινά πρόστιμα




ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΟ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ—Η Κεφαλαιαγορά έδωσε προβάδισμα στην Πειραιώς και χρόνο στην Τράπεζα Κύπρου




ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ—Φρένο στην πρόταση της Μαρφίν Λαϊκής από Επ. Κεφαλαιαγοράς