You are here

Τύπος: Το «φθηνό» αυτοκίνητο κυριαρχεί

02/09/2003 09:08
Οι προτάσεις βουλευτών του ΔΗΣΥ για φθηνότερες τιμές στα αυτοκίνητα, είναι το θέμα που κυριαρχεί στα περισσότερα οικονομικά ένθετα των σημερινών εφημερίδων.

Το ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» στο κεντρικό θέμα και υπό τον τίτλο «Πέντε λόγοι ανάκαμψης» ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γραφείου Προγραμματισμού που παρατίθενται και σε σχετικό σημείωμα, το δεύτερο εξάμηνο του 2003 θα αποτελέσει την απαρχή μιας πορείας ανάκαμψης για την κυπριακή οικονομία. Οι λόγοι εστιάζονται: 1) Σε σαφείς ενδείξεις για βελτίωση της πορείας του τουρισμού 2) Η βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ επιχειρηματικού και καταναλωτικού κόσμου 3) Στα μέτρα τόνωσης της οικονομίας που προωθεί η κυβέρνηση 4) Από τις πρόσφατες μειώσεις των επιτοκίων της ΚΤ 5) Η αύξηση του εισοδήματος των νοικοκυριών λόγω της φορολογικής μεταρρύθμισης.

Το ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας «Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Κίνητρα για τ’ αυτοκίνητα» προβάλλει τις εισηγήσεις βουλευτών του ΔΗΣΥ για φθηνότερες τιμές στην αγορά των αυτοκινήτων. Στο σχετικό ρεπορτάζ, καταγράφονται αναλυτικά οι σχετικές προτάσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται «επαναστατικές».

Αλλού, γράφει ότι αναμένεται «καυτός χειμώνας» στις σχέσεις εργοδοτών – συντεχνιών εξαιτίας της ανανέωσης πολλών συλλογικών συμβάσεων και της διαμετρικά αντίθετες θέσεις που έχουν οι δύο πλευρές.

Και το ένθετο «Οικονομική» της εφημερίδας «Αλήθεια» αναφέρεται στο κύριο θέμα στις προτάσεις των βουλευτών του ΔΗΣΥ για φθηνότερες τιμές στα αυτοκίνητα, υπό τον τίτλο «Ευρωψαλίδι στις τιμές των αυτοκινήτων μέχρι τον Οκτώβριο προτείνει ο ΔΗΣΥ». Όπως προστίθεται στο ρεπορτάζ, αν η κυβέρνηση δεν καταθέσει δική της πρόταση, τότε ο ΔΗΣΥ θα καταθέσει τη δική του ολοκληρωμένη πρόταση, «που καθιστά το αυτοκίνητο είδος πρώτης ανάγκης και καταργεί την φορολόγηση των «extra».

Αλλού, γράφει ότι σκέψεις για ενοποίηση των ταμείων τους κάνουν οι Δήμοι.