You are here

Τύπος: Γερό κομπόδεμα οι χαμηλοσυνταξιούχοι

08/12/2020 06:25

Το γερό κομπόδεμα που αναμένεται να λάβουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι εντός του μήνα, ο εκβιασμός που βλέπει ο υπουργός οικονομικών με την άρνηση του ΔΗΚΟ να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2021 και ο μηχανισμός ελέγχου των κρατικών δαπανών που επιχειρούν να αναπτύξουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Γερό κομπόδεμα οι χαμηλοσυνταξιούχοι»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι το γερό κομπόδεμα που αναμένεται να λάβουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι εντός του μήνα. Όπως αναφέρεται, αναμένεται να πάρουν μαζεμένα και αναδρομικά αυξήσεις και στη μικρή επιταγή που λαμβάνουν, καθώς επίσης Χριστουγεννιάτικο δώρο και τη 12η και 13η σύνταξη που δικαιούνται.  Στις 16/12 θα λάβουν τη μικρή επιταγή, την 12η και 13η σύνταξη, στις 17 το Χριστουγεννιάτικο δώρο και στις 21 αναδρομικές αυξήσεις στη μικρή επιταγή.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι στο περίμενε βρίσκεται η κοινοβουλευτική επιτροπή θεσμών για την υπόθεση της πρώην Λαϊκής Τράπεζας. Πέρασαν σχεδόν τρεις βδομάδες από την τελευταία συνεδρίαση στις 18 Νοεμβρίου, όταν το κοινοβουλευτικό σώμα ζήτησε στοιχεία από την αρχή εξυγίανσης για το πόσα χρήματα έχουν ξοδευτεί σε δικηγόρους και ελεγκτές και πόσα έχουν εισπραχθεί από την πώληση περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας, χωρίς να έχει ληφθεί καμία απάντηση.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Τρέμουν για αυστηρότερα μέτρα οι επιχειρήσεις
  • Χαμηλοί οι μισθοί, όχι ακριβά τα ενοίκια
  • Το ΔΗΚΟ κόβει απολαβές των συνεργατών του προέδρου
  • Αποζημιώσεις από την ΕΕ για αποχώρηση ψαράδων

Πολίτης

 «Μας ξυπνά ο εφιάλτης του 1963….»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι ο πρωτοφανής εκβιασμός που βλέπει ο υπουργός οικονομικών με την άρνηση του ΔΗΚΟ να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2021. Όπως σημειώνεται, το ΔΗΚΟ δεν ψηφίζει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021 με το σκεπτικό ότι δεν δίδονται στον γενικό ελεγκτή τα αντίγραφα των φακέλων των πολιτογραφήσεων. Ο κ. Πετρίδης σε δηλώσεις στην εφημερίδα τόνισε πως η κυβέρνηση δεν θα εισέλθει σε ανατολίτικα παζάρια γι’ αυτό το ζήτημα. Τυχόν καταψήφιση του προϋπολογισμού, επεσήμανε, θα οδηγήσει σε παράλυση του κράτους, κάτι που έχουμε να βιώσουμε από το 1963, όταν αποχώρησαν οι 15 τ/κ βουλευτές, με ουσιαστική πρόθεση να διαλύσουν το κράτος.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διατηρεί ζεστό το ζήτημα του κατώτατου μισθού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αφού στις 28 Οκτωβρίου του 2020 υπέβαλε πρόταση θέσπισης του μέσω έγκρισης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Συμβούλιο.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Μείωση 78,7% στις αφίξεις – Τουρισμός
  • Δάνεια €712,3 εκ. το πρώτο εννιάμηνο – Ελληνική Τράπεζα

Χαραυγή

 «Μηχανισμό ελέγχου των δαπανών στήνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι ο μηχανισμός ελέγχου των κρατικών δαπανών που επιχειρούν να αναπτύξουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Για τον σκοπό αυτό έχουν καταθέσει σωρεία τροπολογιών επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2021, ενόψει της συζήτησης στην ολομέλεια της βουλής το τριήμερο 17-19 Δεκεμβρίου. Στη χθεσινή συνεδρία της επιτροπής οικονομικών συζητήθηκαν οι τροπολογίες οι οποίες κατατέθηκαν από την κυβέρνηση, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η συζήτηση επί των τροπολογιών των κομμάτων.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι με εκβιαστικά διλήμματα όπως η στάση πληρωμών, αλλά και έντονο παρασκήνιο, η κυβέρνηση επιχειρεί να σχηματίσει πλειοψηφία στη βουλή ώστε να εγκριθεί ο προϋπολογισμός χωρίς σημαντικές αλλαγές.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • ΣΥΚΑΛΑ: «Ποινικές ευθύνες για την εξυγίανση της Λαϊκής»
  • Έργα μένουν στα χαρτιά και μεταφέρονται από χρόνο σε χρόνο

Αλήθεια

 «Δεν θα μπούμε σε παζάρια»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η διαμάχη που ξέσπασε για την ψήφιση ή μη του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021.  Όπως αναφέρεται, αφορμή για τη διαμάχη είναι η θέση του ΔΗΚΟ ότι δεν πρόκειται να δώσει θετική ψήφο, εάν δεν δοθούν τα στοιχεία που ζητά ο γενικός ελεγκτής για τις πολιτογραφήσεις. Η κυβέρνηση από την άλλη παρουσιάζεται κάθετη ότι δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία παζαρέματος για να εγκριθεί ο προϋπολογισμός.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι οι αναπτυξιακές δαπάνες του υπουργείου μεταφορών, επικοινωνιών και έργων για την επόμενη τριετία ξεπερνούν τα €433,7 εκ.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Πριν τα Χριστούγεννα συντάξεις και επιδόματα
  • Στο -79% η ταξιδιωτική κίνηση λόγω Covid-19
  • Πολλά τα οφέλη από την υπογραφή της συμφωνίας – Λιμάνι – μαρίνα Λάρνακας

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΘΕΕ ΜΟΥ! ΠΟΥ ΠΑΜΕ; – Ανήλικοι επίδοξοι δολοφόνοι

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΜΑΣ ΕΠΝΙΞΕ ΣΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ – Έκρηξη της πανδημίας με 416 νέες θετικές διαγνώσεις και ακόμα δύο νεκρούς χθες

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ – Βλέπουν επέκταση των μέτρων και μετά τη Δευτέρα – Πάνε σήμερα στον πρόεδρο τέσσερις υπουργοί

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ