You are here

Τύπος: Golden Sun, Globalsoft, Ορφανίδης

09/06/2005 08:21
Ποικίλα είναι και σήμερα τα θέματα που απασχολούν τα οικονομικά ένθετα των καθημερινών εφημερίδων.

Φιλελεύθερος

«Εκποίηση ακινήτων Golden Sun»

Η εφημερίδα Φιλελεύθερος γράφει στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» για την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της Golden Sun. Ξενοδοχείο που κατείχε η εταιρεία πέρασε πλέον στην Τράπεζα Κύπρου προς διευθέτηση εκκρεμούντων χρεών. Σύμφωνα με το Φιλελεύθερο πρόκειται για το 50% του Adelais Bay Hotel στον Πρωταρά, τριών αστέρων.

Αλλού η εφημερίδα γράφει πως το ΧΑΚ επιχειρεί να προσελκύσει κεφάλαια ταμείων προνοίας και γι’ αυτό οργανώνει εκδήλωση στις 16 Ιουνίου, όπου θα τους παρουσιάσει τις δραστηριότητές του.

Πολίτης

«Στο εδώλιο η Globalsoft»

Η «Οικονομία» της εφημερίδας Πολίτης γράφει στο κύριο της θέμα για τη δίκη που ξεκινά σήμερα για τις παραπλανητικές ή ελλιπείς ανακοινώσεις της δημόσιας εταιρείας Globalsoft την περίοδο της χρηματιστηριακής φούσκας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αγωγή αφορά τους λογαριασμούς που εξέδωσε η εταιρεία για την πρώτη εξαμηνία του 2001 και συνέπιπτε με την περίοδο της κατάρρευσης της Aremissoft στις ΗΠΑ.

Άρθρο που φιλοξενείται στην «Οικονομία» αναφέρεται στο αμφιλεγόμενο ψήφισμα που ενέκρινε η συνέλευση της υπεραγοράς Ορφανίδης. «Αυτοί οι όροι συνήθως συμπεριλαμβάνονται στα καταστατικά εταιρειών που προσπαθούν να αποθαρρύνουν την εξαγορά τους από τρίτους. Αυτοί οι όροι, όμως δεν λειτουργούν πάντα προς το συμφέρον του συνόλου των μετόχων, εφόσον τα υφιστάμενα μέλη του ΔΣ διασφαλίζουν εσαεί τις θέσεις τους», αναφέρει το άρθρο. Υποστηρίζει πως αυτοί οι όροι «σίγουρα δεν είναι παράνομοι» αλλά δεν συνάδουν με την εταιρική διακυβέρνηση.

Σημερινή

«Αυστηρή η νότα για τα στεγαστικά δάνεια»

Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» η εφημερίδα Σημερινή γράφει για τις διατάξεις του Εθελοντικού Κώδικα Δεοντολογίας, που εξέδωσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παραχώρηση στεγαστικών δανείων από τράπεζες. Πρέπει να δίδονται επαρκείς διευκρινίσεις και λεπτομέρειες στους δανειζόμενους για το είδος των επιτοκίων, για τα διάφορα δανειστικά προϊόντα και για τα διοικητικά έξοδα.

Αλλού η εφημερίδα παραθέτει δήλωση στελέχους της Ορφανίδης πως «οι αλλαγές που έγιναν στο καταστατικό» της εταιρείας «συνάδουν με τον περί εταιρειών νόμο και τον Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης».

Χαραυγή

«Διελκυστίνδα ΚΟΤ Ένωσης Δήμων»

Στο κύριο θέμα των οικονομικών της σελίδων η Χαραυγή καταγράφει τις προειδοποιήσεις του ΚΟΤ προς εννέα δήμους, πως δεν θα λάβουν επιχορήγηση από τον Οργανισμό γιατί δεν κατέθεσαν προγράμματα υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδίου για τον τουρισμό.

Αλλού η εφημερίδα καταγράφει τις αντιδράσεις του Συνδέσμου Κατασκευαστών Έτοιμου Σκυροδέματος για τις αυξήσεις των τιμών του τσιμέντου, τις οποίες θεωρούν αδικαιολόγητες.

Αλήθεια

«Φωτιά στα μπατζάκια μας έβαλε το ευρώ»

Η «Οικονομία» της Αλήθειας γράφει στο κύριο της θέμα για τις πυρετώδεις διεργασίες που κάνουν τα αρμόδια τμήματα για να προετοιμαστούν για το ευρώ.

Αλλού η εφημερίδα παραθέτει δηλώσεις αξιωματούχου της Κεντρικής Τράπεζας πως το πρόβλημα με τις διαφημίσεις για το ευρώ, εντοπίζεται κυρίως, στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, όπου ο χρόνος είναι περιορισμένος και δεν δίδονται αρκετές λεπτομέρειες.



ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΜΕ ΒΟΥΛΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ – Καταργούν τα κριτήρια για προαγωγές στην Ε.Φ.




Η ΠΤΗΣΗ ΣΑΣ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ – Νέες αμερικανικές υποσχέσεις για απευθείας πτήσεις




ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ–ΙΔΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ – Η Λεμεσός είναι περήφανη για μισή παραλία




ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΑΓΙΠ – Πεδίο συνεννόησης συνιστά η Κύπρος για ΗΠΑ και Τουρκία παρά τις ψυχρές τους σχέσεις




ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ – Σ. Λαβρόφ: Η λύση στο Κυπριακό δεν πρέπει να επιβληθεί έξωθεν – Δ. Χριστόφιας: Συλλογική διαχείριση του Κυπριακού στα Ηνωμένα Έθνη