You are here

Τύπος: Γρίφος τι μέλλει γενέσθαι με τους Βρετανούς

28/06/2021 06:18

Τα λιγοστά περιθώρια αισιοδοξίας για την τουριστική κίνηση και οι νέοι κανόνες για πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Γρίφος τι μέλλει γενέσθαι με τους Βρετανούς»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι τα λιγοστά περιθώρια αισιοδοξίας για την τουριστική κίνηση. Όπως αναφέρεται, με την Αγγλία και τη Ρωσία να είναι ακόμα εκτός παιχνιδιού, δεν υπάρχουν προσδοκίες για υψηλές πληρότητες ή για τουριστική κίνηση καλύτερη από πέρσι. Τα δεδομένα που υπάρχουν στο τραπέζι έχουν να κάνουν με την επιδημιολογική εικόνα των κρατών, τη μετάλλαξη του ιού, αλλά μπαίνουν στο τουριστικό παζλ και πολιτικά κριτήρια.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι η Altamira προωθεί γη που προορίζεται για μεγάλες αναπτύξεις ή για διαχωρισμούς οικοπέδων και βρίσκονται στην επαρχία Λευκωσίας, Λάρνακας και Πάφου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Δύο συμφωνίες για δάνεια €212 εκ. από την ΕΤΕπ
  • Πιάνουν δουλειά οι επιτροπές οικονομικών και εμπορίου
  • Με το καλημέρα της βουλής θα δοθούν 52 προαγωγές
  • ΕΤΥΚ: Κάποιες τράπεζες δεν δίνουν ετήσια προσαύξηση

Πολίτης

 «Νέοι κανόνες για πώληση ΜΕΔ»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι νέοι κανόνες για πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη συμφώνησαν σε εναρμονισμένες δεσμευτικές διατάξεις που εξασφαλίζουν ότι οι δανειολήπτες δεν θα βρίσκονται σε χειρότερη θέση μετά τη μεταβίβαση του δανείου τους και τα κράτη μέλη θα είναι σε θέση να διατηρήσουν ή να θεσπίσουν αυστηρότερους κανόνες για την προστασία των καταναλωτών.

Αλλού ο Πολίτης αναφέρεται στον παγκόσμιο εταιρικό φορολογικό συντελεστή του 15%.

Οι εφημερίδες Χαραυγή και Αλήθεια δεν έχουν σήμερα σελίδες για την οικονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ – Έρχονται εξελίξεις

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ – Προνόμια στους εμβολιασθέντες για να πείσουν τους επιφυλακτικούς νέους

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

SOS ΑΠΟ ΣΚΑΡΦΑΛΩΜΑ ΔΕΙΚΤΩΝ – Μεταβαίνουν επειγόντως σήμερα στο προεδρικό τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΡΩΣΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥΣ – Ζητούν από κυβέρνηση – πολιτική ηγεσία να είναι προμηθείς ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν