You are here

Τύπος: Χαλάρωση Mall - εκκλησίες

15/12/2020 06:46

Οι πιέσεις από τον κλάδο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και την ηγεσία της εκκλησίας που φαίνεται να οδηγούν την κυβέρνηση σε επίσπευση της αναθεώρησης κάποιων περιορισμών και η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021 που αρχίζει σήμερα το απόγευμα στη βουλή, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

«Χαλάρωση Mall - εκκλησίες»

Πρωτοσέλιδο θέμα του Φιλελεύθερου είναι οι πιέσεις από τον κλάδο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και την ηγεσία της εκκλησίας που φαίνεται να οδηγούν την κυβέρνηση σε επίσπευση της αναθεώρησης κάποιων περιορισμών. Σύμφωνα με την εφημερίδα, παρότι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, ωστόσο, η χαλάρωση στα μεγάλα εμπορικά κέντρα φαίνεται να είναι κοντά, ενόψει της χριστουγεννιάτικης αγοράς. Με το παρασκήνιο να οργιάζει και τους επιχειρηματικούς κύκλους να ασκούν πιέσεις για αλλαγή προνοιών του διατάγματος, ο υπουργός υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου θα συσκεφθεί σήμερα διαδικτυακά με τους εκπροσώπους των μεγάλων εμπορικών κέντρων. Μεγάλο ενδεχόμενο υπάρχει και για αναθεώρηση των αποφάσεων που αφορούν τον εκκλησιασμό των πιστών κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων.

«Όλα ρευστά για τον προϋπολογισμό»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021 που αρχίζει σήμερα το απόγευμα στη βουλή. Όπως σημειώνεται, το σκηνικό στη βουλή αντί να ξεκαθαρίσει έχει περιπλεχθεί περισσότερο. Από τη μια η αμφιλεγόμενη πλειοψηφία στη βουλή και από την άλλη ο κορωνοϊός και οι υποχρεωτικές απουσίες βουλευτών από την ψηφοφορία. Χθες το πολιτικό γραφείο της ΕΔΕΚ δεν πήρε τελική απόφαση για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα, εξουσιοδοτώντας τους βουλευτές να αποφασίσουν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Σήμερα αποφασίζουν για τη λίστα Γιωρκάτζη
  • Άρεσαν οι ευκολίες προς ξένες εταιρείες
  • Δύσκολα κοινή φόρμουλα για 13ο
  • Δώδεκα χώρες θα πάρουν περισσότερα από την Κύπρο – Πως υπολογίζει τη βοήθεια από ΕΕ ο οίκος Moody’s

Πολίτης

 «Πρώτη φορά το κράτος χωρίς προϋπολογισμό »

Πρωτοσέλιδο θέμα του Πολίτη είναι τα παιχνίδια τακτικής από τα κόμματα για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021. Όπως σημειώνεται, μέχρι την τελευταία στιγμή αναμένεται να κρατήσει η αγωνία σε σχέση με το κατά πόσο θα υπερψηφιστεί η όχι ο κρατικός προϋπολογισμός, με τα κόμματα να ζητούν απτά δείγματα της ενσωμάτωσης των προτάσεων τους. Από μία κλωστή κρέμεται η έγκριση, με τον αριθμό των παρόντων βουλευτών να κρίνεται καθοριστικός.

 «Δαπάνες με το δίκαιο της ανάγκης»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι το σενάριο καταψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021. Όπως σημειώνεται, στο σενάριο καταψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού δημιουργείται μια άνευ προηγουμένου κατάσταση η οποία δύναται να θεραπευτεί με την επίκληση του «δικαίου της ανάγκης» με την κυβέρνηση να προχωρά σε εισπράξεις φόρων και καταβολή δαπανών χωρίς να υπάρχει προϋπολογισμός. Πρόκειται για μια λύση που φυσικά δεν μπορεί να είναι μόνιμη, αλλά μπορεί να αποδειχθεί αναγκαία προκειμένου το κράτος να λειτουργεί στο σενάριο που προϋπολογισμός δεν εγκριθεί ως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Οι εφημερίδες Χαραυγή και Αλήθεια δεν παραλήφθηκαν ακόμη στη StockWatch.

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ – Δύσκολο εγχείρημα η επίτευξη πλειοψηφίας πριν από την ψηφοφορία

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΧΑΛΑΡΩΣΗ MALL – ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ – Οι πιέσεις επισπεύδουν αποφάσεις για άρση κάποιων περιορισμών λόγω εορτών