You are here

Τύπος: Χαμένη στους φακέλους η ερευνητική για διαβατήρια

03/11/2020 06:48

Η χθεσινή ακύρωση του διαγωνισμού για πρόσληψη 40 συνεργατών από την ερευνητική επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις, η ανακοίνωση νέων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας τα οποία δεν θα συνοδεύονται και με την ανακοίνωση νέων σχεδίων στήριξης επιχειρήσεων, καθώς και οι αιτήσεις για ένταξη στο σχέδιο Εστία, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Μεσοπέλαγα αρμενίζει η ερευνητική»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η χθεσινή ακύρωση του διαγωνισμού για πρόσληψη 40 συνεργατών από την ερευνητική επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις.  Όπως σημειώνεται, μετά την ακύρωση του διαγωνισμού καθίσταται ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να ολοκληρωθεί η έρευνα εντός τριμήνου, όπως είχε ζητήσει ο γενικός εισαγγελέας. Ίσως ούτε εντός εξαμήνου θα είναι δυνατή η ετοιμασία πλήρους πορίσματος για όλους τους φακέλους και όλα οδηγούν στην εκτίμηση ότι η έρευνα θα κρατήσει μέχρι την άνοιξη του 2021 και η γνωστοποίηση του πορίσματος θα γίνει λίγο πριν ή λίγο μετά τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2021.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι τα τραπεζικά ιδρύματα γεμίζουν από νεαρά ζευγάρια που θέλουν να πάρουν στεγαστικό δάνειο και θέλουν να επωφεληθούν από το μέτρο της κυβέρνησης για το σχέδιο επιδότησης επιτοκίου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Τσιμουδιά το ΥΠΕΣ για τις νέες αιτήσεις
  • Επιστολές Οδυσσέα σε πέραν των 150 ΠΕΠ
  • Παίζουν – ξηπαίζουν για τις μίζες
  • Από το ’17 γνώριζαν για την απάτη με ΙΧ

Πολίτης

 «Με το όπλο παρά πόδα για νέα σχέδια»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η ανακοίνωση νέων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας τα οποία δεν θα συνοδεύονται και με την ανακοίνωση νέων σχεδίων στήριξης επιχειρήσεων. Σημειώνεται ότι οι διαρροές για τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο Τετάρτη δεν θα παραπέμπουν σε καθολικό lockdown και κλείσιμο επιχειρήσεων. Σε ότι αφορά τον τουρισμό η υπουργός εργασίας έκανε γνωστό την περασμένη βδομάδα ότι στις 3 Νοεμβρίου το υπουργικό θα εγκρίνει νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων στην ξενοδοχειακή και τουριστική βιομηχανία, με ισχύ μέχρι τον Μάρτιο.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι το υπουργείο ενέργειας και βιομηχανίας διεκδικεί σημαντικά ποσά για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων σχεδίων.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Δεν γλύτωσε από την πανδημία – ΧΑΚ
  • Νέος λογαριασμός Βasic από την Ελληνική Τράπεζα

Χαραυγή

 «Σχέδιο Εστία: Οκτώ στους δέκα κόβονται»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι οι αιτήσεις για ένταξη στο σχέδιο Εστία. Όπως αναφέρεται, οκτώ στους δέκα που υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στο σχέδιο Εστία κόβονται, είτε επειδή η αίτηση τους κρίνεται ημιτελής, είτε λόγω κριτηρίων, είτε γιατί θεωρούνται μη βιώσιμοι για αναδιάρθρωση.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ποσό €1 εκ. αφαιρείται από τους αγρότες και πάει στις τράπεζες λόγω της νέας τιμολογιακής πολιτικής την οποία εφάρμοσαν οι τράπεζες κυρίως μετά το κλείσιμο του Συνεργατισμού.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Στο σκαμνί και για τη μη προστασία των οικοτόπων
  • Σε ακόμη πιο δυσμενή θέση ο τουρισμός

Αλήθεια

 «Το ΔΗΚΟ εκβιάζει τον λαό και ότι την κυβέρνηση»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι οι χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου για τους «εκβιασμούς» του ΔΗΚΟ για τον προϋπολογισμό. Ο κ. Κούσιος δήλωσε ότι το ΔΗΚΟ με την θέση που τηρεί για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021 στην ουσία δεν εκβιάζει την κυβέρνηση αλλά τον λαό, ο οποίος θα στερηθεί τα κονδύλια ανάκαμψης «για καπρίτσια που δεν έχουν να κάνουν τίποτε απολύτως με θέματα οικονομικά».

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2022 αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκρατικοποίησης του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Μειωμένος αλλά ανακάμπτει ο οικονομικός δείκτης – Ελληνική Τράπεζα
  • Αυξήθηκαν κατά €98,2 εκ. τα νέα δάνεια τον Σεπτέμβριο – Κεντρική Τράπεζα
  • Στο υπουργείο εργασίας το 70% των αιτήσεων από τις τράπεζες
  • Σημαντικές απώλειες στα έσοδα λόγω επιτοκίων – ΚΟΑΠ

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΔΗΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΚΟΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ – Πολιτογραφήσεις

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΝ – Επτά πολιτικοί διαθέτουν άδειες οπλοφορίας.. γιατί κινδυνεύουν

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ – Οι επιστήμονες του απέστειλαν ιδέες για επέκταση περιορισμών και βραδινό κέρφιου

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΘΑΛΑΜΟΙ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ COVID-19