You are here

Τύπος: “Hellas Sat” – ΑΗΚ

02/12/2002 09:06
Ανύπαρκτες είναι σχεδόν σήμερα, οι οικονομικού ενδιαφέροντος ειδήσεις, στον ημερήσιο οικονομικό τύπο. Το σύνολο των εφημερίδων ασχολείται, όπως είναι βεβαίως φυσικό, με τις εξελίξεις στο πολιτικό θέμα και ειδικότερα, γύρω από τις εξελίξεις σχετικά με την τύχη του σχεδίου λύσης που κατέθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Η εφημερίδα «Η Σημερινή» γράφει ότι η συμμετοχή της Αρχής Ηλεκτρισμού στο δορυφορικό πρόγραμμα του “Hellas Sat” θα ανέλθει στα $19 εκατομμύρια, με το ποσοστό συμμετοχής να είναι της τάξης του 26%. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, οι τελικές λεπτομέρειες θα συζητηθούν σε αυριανή σύσκεψη μεταξύ αξιωματούχων της ΑΗΚ και του αρμόδιου υπουργού Εμπορίου, ενώ το θέμα θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου προς έγκριση μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης (12 Δεκεμβρίου). Τα $19 εκατομμύρια θα πρέπει να εγκριθούν από τη Βουλή με την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού, ποσό που θα μεταφερθεί στη θυγατρική εταιρεία της ΑΗΚ, την Ηλεκτρική Λτδ, μέσω της οποίας η Αρχή θα εκπροσωπείται στο πρόγραμμα. Η θυγατρική αυτή εταιρεία θα εκπροσωπεί την ΑΗΚ και σε όλες τις άλλες επενδύσεις στις οποίες είναι πιθανόν να προχωρήσει και οι οποίες δεν έχουν άμεση σχέση με την ηλεκτρική ενέργεια.

Η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» η μοναδική που διατηρεί το οικονομικό της ένθετο και στην έκδοση της Δευτέρας, αναφέρεται στο θέμα της αναθεώρησης των προβλέψεων του Economist Intelligence Unit (EIU) για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας το 2003. Συγκεκριμένα, η θυγατρική εταιρεία του γνωστού αγγλικού περιοδικού Economist, εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί το 2003 με ρυθμό 4% έναντι 3,1% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψή του. Άλλα ρεπορτάζ, στο ένθετο «Οικονομία» αναφέρονται στην ομιλία του υπουργού Εμπορίου Νίκου Ρολάνδη σε εκδήλωση της ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών, ενώ αναφορά υπάρχει και στη νέα σύνθεση του FTSE 20, με την εισαγωγή από σήμερα στην 20δα των εταιριών Lordos Plastics (LPL) και Frou – Frou (FBI), στη θέση των Aristo Developers και Φάρμα Ρένος Χατζιωάννου.

Η εφημερίδα «Αλήθεια» δεν έχει ειδήσεις οικονομικές ειδήσεις στην πρώτη και τελευταία σελίδα της.

Για ανασκοπήσεις συγκεκριμένων θεμάτων όπως η ΕΚ και η ΚΤ, επισκεφθείτε το νέο τμήμα της ιστοσελίδας, PressWatch που θα ανανεωθεί στις 9:45πμ.