You are here

Τύπος: Το χέρι στην τσέπη των κρατών για φθηνότερο ρεύμα

14/10/2021 06:26

Το περιεχόμενο της «εργαλειοθήκης» της Κομισιόν για τη μείωση των επιπτώσεων στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας και τα οικονομικά αποτελέσματα της ΚΕΔΙΠΕΣ για το δεύτερο τρίμηνο του 2021, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Το χέρι στην τσέπη των κρατών για φθηνότερο ρεύμα»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι το περιεχόμενο της «εργαλειοθήκης» της Κομισιόν για τη μείωση των επιπτώσεων στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας. Η Κομισιόν ζητά ή συστήνει στα κράτη μέλη να μειώσουν στοχευμένα τους συντελεστές φορολογίας και κατ’ επέκταση τα έσοδα τους, να ενισχύσουν οικονομικά τα ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις και να προωθήσουν αποφάσεις για αναβολή πληρωμής λογαριασμών ρεύματος ή παροχής κρατικών εγγυήσεων για τη μη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε περιπτώσεις απλήρωτων λογαριασμών.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι οι λύσεις που έχουν προταθεί από την Altamira στους δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξόφλησης είναι πέντε και αφορούν δάνεια ονομαστικής αξίας €2,47 δισ.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Πούτιν: Θα σας βοηθήσουμε με το αέριο… στη ζημιά μας
  • Μάζεψε €12 δισ. η ΕΕ από το πράσινο ομόλογο
  • Ανεπαίσθητη ΑΤΑ το Γενάρη
  • Στόχος να μείνουν 260 άτομα στην ΚΕΔΙΠΕΣ

Πολίτης

 «Ταμειακές εισροές ενός δισ. ευρώ σε τρία χρόνια»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι τα οικονομικά αποτελέσματα της ΚΕΔΙΠΕΣ που παρουσιάστηκαν χθες. Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία, σε αρκετά υψηλά επίπεδα παρέμειναν οι ταμειακές εισροές της ΚΕΔΙΠΕΣ και για το δεύτερο τρίμηνο του 2021, οι οποίες ανήλθαν στα €95,3 εκ., ενώ από την έναρξη των εργασιών της, οι εισροές αυτές ανήλθαν στο €1 δισ. Σημειώνεται ότι η συνολική απομόχλευση από την έναρξη των εργασιών την 1η Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2021 έφθασε στο 10,7%.

Αλλού ο Πολίτης αναφέρεται στην εκτόξευση των τιμών στα αγαθά πρώτης ανάγκης. Ο γγ του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου Μάριος Αντωνίου, εξήγησε ότι η έλλειψη σιτηρών επηρεάζει ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα.

Χαραυγή

 «To 2022 οι αποφάσεις για μετεξέλιξη της ΚΕΔΙΠΕΣ»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η μετεξέλιξη της ΚΕΔΙΠΕΣ σε εθνικό φορέα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων για όλο το τραπεζικό σύστημα. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΙΠΕΣ Λάμπρος Παπαδόπουλος ανέφερε χθες ότι οι αποφάσεις αναμένονται εντός του 2022, για να σημειώσει ότι η ΚΕΔΙΠΕΣ παραμένει στο στόχο για διαχείριση των υφιστάμενων περιουσιακών στοιχείων που έχει στο χαρτοφυλάκιο της.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι την πάγια θέση της ΠΕΟ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών επανέλαβε ο γγ της οργάνωσης σε συνάντηση που είχε χθες αντιπροσωπεία της συντεχνίας με αντιπροσωπεία του ΔΣ της Cyta.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Εργαστήρι για οριστικοποίηση του Εθνικού Σχεδίου για τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης
  • Και… κουπόνια για στήριξη των καταναλωτών κατά της ενεργειακής κρίσης

Αλήθεια

 «Μέσα από 35 δράσεις αλλάζουμε τη ναυτιλία»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η παρουσίαση της μακροχρόνιας στρατηγικής για την κυπριακή ναυτιλία, στη ναυτιλιακή κοινότητα της Κύπρου το βράδυ της Τρίτης στη Λεμεσό.  Ο υφυπουργός ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης ανέφερε ότι «σηκώνουμε μανίκια και μέσα από 35 στοχευμένες δράσεις αλλάζουμε τη ναυτιλία μας για να είναι αυθεντική ανταγωνιστική και βιώσιμη».

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προχώρησε στην ανάληψη σειράς δράσεων για την καλύτερη ενημέρωση των επενδυτών.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Ξεπέρασαν το €1 δισ. οι ταμειακές εισροές
  • Χρηματική στήριξη σε καταναλωτές λόγω τιμών ενέργειας – Κομισιόν

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ – Συναγερμός για τις νέες προκλήσεις

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

«ΕΚΛΟΓΕΣ» ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ – Η κατάρρευση της «κυβέρνησης» δημιουργεί το τέλειο άλλοθι για την καθυστέρηση εξελίξεων

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ – Ο απόλυτος έλεγχος των κατεχομένων από την Άγκυρα δεν στήριξε την ψευδοκυβέρνηση

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ PANDORA PAPERS ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΙΕΘΝΗ ΡΕΖΙΛΕΜΑΤΑ – ΔΗΣΥ, Θεμιστοκλέους και ΔΗΠΑ εμπόδισαν εγγραφή του θέματος και συζήτηση για τα Pandora Papers