You are here

Τύπος: Χωρίς εκποιήσεις μέχρι Ιούλιο

23/04/2021 06:32

H χθεσινή συνεδρία της ολομέλεια της βουλής όπου αποφασίστηκε η αναστολή των εκποιήσεων έως τα τέλη Ιουλίου και η παραχώρηση κρατικών εγγυήσεων στις τράπεζες συνολικού ύψους €1 δισ. για τη χορήγηση δανείων σε επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζόμενους, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Χωρίς εκποιήσεις μέχρι Ιούλιο»

Πρωτοσέλιδο και κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η αναστολή των εκποιήσεων μέχρι το τέλος Ιουλίου. Όπως αναφέρεται, ο ΔΗΣΥ υπερψήφισε μαζί τα υπόλοιπα κόμματα την πρόταση του ΑΚΕΛ για αναστολή των εκποιήσεων μέχρι το τέλος Ιουλίου, ενώ τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης υπερψήφισαν την εισήγηση Αβέρωφ Νεοφύτου να αναβληθούν οι 13 προτάσεις νόμου και να συζητηθούν, χωρίς βιασύνη και χωρίς κίνδυνο λαθών και σοβαρών επιπτώσεων στην οικονομία, από τη νέα βουλή, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι το γραφείο του χρηματοοικονομικού επιτρόπου δίνει κάθε μέρα αγώνα για να διαχειριστεί τα παράπονα πελατών που φθάνουν καθημερινά και αφορούν τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και ΚΕΠΕΥ. Ο χρηματοοικονομικός επίτροπος χειρίστηκε από το 2015 μέχρι τις 20.4.2021, 4.707 υποθέσεις.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Χωρίς δόσεις για 12 μήνες τα δάνεια με κρατικές εγγυήσεις
  • Ο επ. 3ετίας γ.δ. του ΥΠΕΣ δεν είδε, λέει, ούτε μια αίτηση για διαβατήριο
  • Σχέδιο ΟΙΚΙΑ για διευκόλυνση εξόφλησης δανείων ευάλωτων
  • Αναστάληκαν 35 εκποιήσεις μέσα από 62 αιτήματα στον επίτροπο

Πολίτης

 «Διέξοδο έδωσε η αναστολή των εκποιήσεων»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι η χθεσινή συνεδρία της ολομέλεια της βουλής όπου αποφασίστηκε η αναστολή των εκποιήσεων έως τα τέλη Ιουλίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι εκποιήσεις παγώνουν μέχρι τα τέλη Ιουλίου για πρώτη κατοικία αξίας μέχρι €500 χιλ., μικρή επαγγελματική στέγη που δεν υπερβαίνει τα €2 εκ. και αγροτεμάχια αξίας μέχρι €250 χιλ. Οι προτάσεις των κομμάτων για την πρόσβαση των δανειοληπτών σε δικαστικές διαδικασίες για να ανακόψουν την εκτέλεση εκποιήσεων θα συζητηθούν από τη νέα βουλή.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι το νομοσχέδιο για την παροχή κρατικών εγγυήσεων στις τράπεζες συνολικού ύψους €1 δισ. για τη χορήγηση δανείων σε επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζόμενους που πλήττονται από την πανδημία, εγκρίθηκε αλλά με πέντε τροπολογίες που το διαφοροποιούν σημαντικά σε σχέση με το αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου.

Χαραυγή

 «Εγγυήσεις €1 δισ. με ρήτρες προς όφελος μικρομεσαίων και εργαζομένων»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Χαραυγής είναι το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε χθες για την παραχώρηση κρατικών εγγυήσεων προς τις τράπεζες ύψους €1 δισ. με σκοπό τη διοχέτευση δανείων στην οικονομία. Οι πέντε αλλαγές οι οποίες ψηφίστηκαν απ’ όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ είναι μεταξύ άλλων η κατανομή του ποσού ώστε τα €300 εκ. να αφορούν αυτοτελώς εργαζόμενους και πολύ μικρές επιχειρήσεις, €500 εκ. μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και €150 εκ. μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

«Αναστολή των εκποιήσεων για νοικοκυριά, μικρομεσαίους, αγρότες»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η αναστολή των εκποιήσεων για νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες που αποφάσισε χθες η ολομέλεια της βουλής εγκρίνοντας τη σχετική πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ. Όπως σημειώνεται, η αναστολή έχει διάρκεια μέχρι τις 31 Ιουλίου 2021 και αφορά νοικοκυριά με υποθήκη την κύρια τους κατοικία αξίας μέχρι €500 χιλ., μικρομεσαίες επιχειρήσεις με υποθήκη την επαγγελματική τους στέγη μέχρι €2 εκ. και αγροτικά δάνεια μέχρι €250 χιλ.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Διευκολύνσεις σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο φόρο
  • 250 εκ. ευρώ για τα σχέδια στήριξης και αγορά εμβολίων
  • Άμεση δημοσιοποίηση του πορίσματος απαιτεί η βουλή
  • 24,8 δισ. ευρώ δημοσιονομικό χρέος, ενώ για φέτος αναμένεται δημοσιονομικό έλλειμμα

Αλήθεια

 «Πράσινο φως στις κρατικές εγγυήσεις €1 δισ.»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις που ενέκρινες χθες η ολομέλεια της βουλής. Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο προβλέπει την παραχώρηση κυβερνητικών εγγυήσεων ύψους €1 δισ. και αναμένεται να συμβάλει σε αύξηση της ρευστότητας στην οικονομία κατά €1,4 δισ.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε κατά τη χθεσινή του συνεδρία το σχέδιο ΟΙΚΙΑ, το οποίο αφορά τη διαχείριση δανείων που παραχωρήθηκαν στο πλαίσιο κυβερνητικών σχεδίων στέγασης.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Αναστολή εκποιήσεων μέχρι τέλος Ιουλίου 2021
  • Έλλειμμα 5,7% του ΑΕΠ και χρέος 118,2% το 2020 – Αύξηση σε όλη την ΈΕ
  • Ψηφίστηκε συμπληρωματικός προϋπολογισμός €250 εκ. – Ολομέλεια
  • Αισιοδοξία κυπρίων επιχειρηματιών για αύξηση των εσόδων τους – Έρευνα PwC

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΔΗΣΥ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΕΛ ΠΕΡΙΠΟΥ 2% – Εκλογές

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΡΟΛΑ – Προς πιο αυστηρά μέτρα για τουλάχιστον 15 μέρες ώστε να γλυτώσουμε το καλοκαίρι

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΙΟΥΛΙΟ – Καλύπτονται πρώτες κατοικίες μέχρι €500.000, επαγγ. στέγες €2 εκ., αγροτεμάχια έως €250.000

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ €1 ΔΙΣ. ΜΕ ΡΗΤΡΕΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – «Κίτρινη» διαφημιστική προπαγάνδα από τον ΔΗΣΥ καταγγέλλει η αντιπολίτευση