You are here

Τύπος: Χρυσές αφυπηρετήσεις και στον ΚΟΤ

06/12/2018 06:33

Η μεταφορά ολόκληρου του προσωπικού και των θέσεων του ΚΟΤ στο υφυπουργείο τουρισμού από τις 2 Ιανουαρίου 2019 που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο, το σχέδιο Εστία που η ολοκλήρωση μιας σειράς διαδικασιών καθιστά αβέβαιο τον ακριβή χρόνο έναρξης εφαρμογής του και η μεταφορά κρατικών φιλέτων αξίας €100 εκ. στο ταμείο αλληλεγγύης, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Χρυσές αφυπηρετήσεις και στον ΚΟΤ»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι η μεταφορά ολόκληρου του προσωπικού και των θέσεων του ΚΟΤ στο υφυπουργείο τουρισμού από τις 2 Ιανουαρίου 2019 που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο. Παράλληλα η κυβερνητική εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου ανακοίνωσε χθες ότι κάθε μέλος του προσωπικού θα μπορεί να επιλέξει να αποχωρήσει μέχρι και έξι μήνες μετά την ένταξη του στο υφυπουργείο τουρισμού.  Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργείται το σχέδιο εθελούσιας εξόδου για τους υπαλλήλους του ΚΟΤ, το οποίο αναμένεται να λάβει την τελική έγκριση από τον υπουργό οικονομικών εντός δεκαημέρου και να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οροφή είναι €100 χιλ. ενώ το προσωπικό θα δικαιούται μέχρι και έξι μήνες από την εφαρμογή του σχεδίου να πάρει το σχέδιο.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι το δρόμο αλλά και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργήσει η ΚΕΔΙΠΕΣ δείχνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνοντας σύγκριση με επιλεγμένες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που ισχύουν στην Ευρώπη.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Μειώθηκαν κατά δύο τα ακίνητα για το ταμείο – Το υπουργικό συμβούλιο αφαίρεσε δύο φιλέτα από τον αρχικό κατάλογο
  • Στο 5% ο ΦΠΑ στα οικόπεδα για ιδιοκατοίκηση
  • Τα ίδια Παντελάκη μου…. οι ημικρατικοί – Μόνο 7 από τους 44 κατέθεσαν τους προϋπολογισμούς τους στη βουλή
  • Ιστοσελίδα με τις χρεώσεις τραπεζών

Πολίτης

 «Αντίστροφη μέτρηση»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι το σχέδιο Εστία που η ολοκλήρωση μιας σειράς διαδικασιών καθιστά αβέβαιο τον ακριβή χρόνο έναρξης εφαρμογής του. Όπως αναφέρεται, η επικύρωση από το υπουργικό συμβούλιο, ο έλεγχος από τη γενική εισαγγελία και η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τις τράπεζες αποτελούν τα επόμενα βήματα για την ενεργοποίηση του σχεδίου Εστία. Τραπεζικές πηγές διευκρινίζουν ότι οι αλλαγές στα κριτήρια δεν διαφοροποιούν τον μέγιστο δυνητικό αριθμό των δικαιούχων, οι οποίοι υπολογίζονται σε 15 χιλ. ενώ το συνολικό ύψος των δανείων που μπορούν να ενταχθούν στο σχέδιο έχει υποχωρήσει στα €3,1-3,2 δισ. από €3,5 δισ.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι πρόσκληση σε βρετανικές επιχειρήσεις να επιλέξουν την Κύπρο ως ευρωπαϊκή έδρα, μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, απηύθυνε ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης από το βήμα του συνεδρίου του Economist στο Λονδίνο με τίτλο «Κύπρος: Συνδυάζοντας την εξωστρέφεια με τη φιλοξενία».

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Σχέδιο εθελούσιας στον ΚΟΤ όπως αυτό της ΑΛΚ
  • Δεν έστειλαν οι μεν, δεν ετοίμασαν οι δε – Εκπρόθεσμοι ημικρατικοί και κόμματα για προϋπολογισμούς
  • Πτωτικά η ανεργία
  • Πτώση σε ποσοστό 0,42% - ΧΑΚ

Χαραυγή

 «€100 εκ. κρατικά ακίνητα προίκα στο ταμείο για κουρεμένους»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η μεταφορά κρατικών φιλέτων αξίας €100 εκ. στο ταμείο αλληλεγγύης που αποφάσισε χθες το υπουργικό συμβούλιο.  Όπως σημειώνεται, το ταμείο θα αξιοποιηθεί μελλοντικά για την καταβολή αποζημιώσεων προς όσους κουρεύτηκαν το 2013, ωστόσο δεν υπάρχουν κριτήρια και χρονοδιαγράμματα πότε θα δοθούν οι αποζημιώσεις.

Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το χαλούμι είναι το πιο ραγδαία αναπτυσσόμενο εξαγωγικό προϊόν της Κύπρου αφού η συνεισφορά του στο εμπορικό ισοζύγιο φθάνει τα €200 εκ. το χρόνο.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Μέθοδοι ντάμπινγκ των μισθών σε συσκευαστήρια φρούτων
  • Κυβερνητικό πλιάτσικο στην πρώην Συνεργατική
  • Σε κυκεώνα ξένων αλλά και ντόπιων συμφερόντων το χαλούμι
  • Πυρ και μανία κόμματα – αγροτικές οργανώσεις

Αλήθεια

 «Αυξάνονται τα τέλη για εκπομπές ρύπων»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Αλήθειας είναι η κατάργηση του φόρου κατανάλωσης για όλα τα οδικά μηχανοκίνητα οχήματα και παράλληλα αναθεώρηση του τρόπου καθορισμού των τελών κυκλοφορίας μηχανοκίνητων οχημάτων που ενέκρινε χθες το υπουργικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα το υπουργικό ενέκρινε την αναθεώρηση του τρόπου καθορισμού των τελών κυκλοφορίας μηχανοκίνητων οχημάτων κατηγοριών Μ1-ιδιωτικό όχημα τύπου σαλούν και Ν1-ελαφρύ φορτηγό όχημα που εγγράφονται για πρώτη φορά στη Δημοκρατία.

Αλλού η Αλήθεια γράφει ότι συγκρίσεις στα τέλη των τραπεζών που συνδέονται με λογαριασμούς πληρωμών θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πλέον οι πολίτες μέσα από νέα ιστοσελίδα του υπουργείου οικονομικών.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Οριστικοποιούνται τα χρονοδιαγράμματα – «Εστία»
  • Οργή για συσκευαστήριο φρούτων στην Πάφο – Προειδοποιεί με κινητοποίηση η ΠΕΟ
  • Εξουσιοδότηση για μέτρα – Οικοδόμοι Λεμεσού
  • Μείωση 15,6% - Εγγεγραμμένοι άνεργοι

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΡΩΣΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ – «Βλέπουν» αμερικανική στρατιωτική συγκέντρωση στην Κύπρο και μας προειδοποιούν με μέτρα

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ – Η Μ. Ζαχάροβα έστησε εκβιασμό κατά της Κύπρου με «πληροφορίες» του ΤΑΣΣ

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

 ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΡΑΧΗ ΜΑΣ – Η Μόσχα κουνά το δάκτυλο στη Λευκωσία για την αναβάθμιση σχέσεων με την Ουάσινγκτον

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ