You are here

Τύπος: Χρυσοπληρώνει το δημόσιο και ψάχνει προσωπικό

10/12/2018 07:01

Το ξεκίνημα με χρυσούς μισθούς που θα έχουν όσοι εξασφαλίσουν μια θέση στο δημόσιο, οι θετικές  προοπτικές του τουρισμού και για το 2019 και οι φουσκωμένοι κατά 34% περίπου λογαριασμοί του ρεύματος, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Χρυσοπληρώνει το δημόσιο και ψάχνει προσωπικό»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι το ξεκίνημα με χρυσούς μισθούς που θα έχουν όσοι εξασφαλίσουν μια θέση στο δημόσιο. Όπως αναφέρεται, έχουν ανοίξει μεταξύ άλλων δύο θέσεις προαγωγής για όσους ενδιαφέρονται και έχουν τα προσόντα για επιθεωρητή γενικών μαθημάτων δημοτικής εκπαίδευσης.  Οι μισθοδοτικές κλίμακες της θέσης είναι Α12: €44.978, 47.080, 49.182, 51.284, 53.386, 55.488, 57.590, 59.692 και A13: €53.258, 55.360, 57.462, 59.654, 61.666, 63.768 65.870, 67.972,70.074.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι η ερευνητική επιτροπή ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη βδομάδα θα πραγματοποιήσει ανοικτή/δημόσια συνεδρίαση στις 12 Δεκεμβρίου 2018 κατά την οποία θα καταθέσουν ενώπιον της οι Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης, Μάριος Κληρίδης και Τάκης Ταουσιάνης.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Το 2020 αναμένεται η αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ
  • Το στοίχημα του Nicosia Mall και της Τρ. Κύπρου
  • Συμφωνία έκπληξη για το πετρέλαιο – Μείωση της ημερήσιας παραγωγής συμφωνήθηκε την προηγούμενη βδομάδα
  • Που γίνονται οι πιο πολλές μισθώσεις Airbnb

Πολίτης

 «Μπορεί και νέο ρεκόρ»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι θετικές προοπτικές του τουρισμού και για το 2019.  Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών τρίτωσε τη φετινή χρονιά αλλά δεν αποκλείεται να έχει και συνέχεια αφού ο ΚΟΤ αναμένει πως και το 2019 θα αποτελέσει θετική χρονιά για τον τουρισμό. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του οργανισμού που σε λίγες ημέρες θα μετεξελιχθεί σε υφυπουργείο τουρισμού, οι προοπτικές είναι θετικές και για τη νέα χρονιά αναφέροντας γενικότερα πως οι δυνατότητες του τομέα είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι σε συμφωνία για μεγαλύτερη των προσδοκιών μείωση της προσφοράς κατέληξαν τελικά οι μεγάλες πετρελαιοπαραγωγοί χώρες μέλη και μη του ΟΠΕΚ, ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • ΕΠΑΦΕΣ ΕΤΥΚ με ΚΕΔΙΠΕΣ – Και για συμβάσεις
  • Ενδεχόμενο παράτασης – Η ΕΕ σχεδιάζει να δώσει έξι επιπλέον μήνες στην Ιταλία
  • Επιβράδυνση της ανάπτυξης – Στην ευρωζώνη

Χαραυγή

 «Φουσκωμένοι 34% οι λογαριασμοί ρεύματος»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Χαραυγής είναι οι φουσκωμένοι κατά 34% περίπου λογαριασμοί του ρεύματος σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Με βάση τα στοιχεία, τον τελευταίο μήνα οι αυξήσεις στον ηλεκτρισμό ανήλθαν σε 4,2%.  Η Κύπρος καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές του ηλεκτρισμού μεταξύ των χωρών της ΕΕ τα τελευταία δύο χρόνια.  Αντίθετα, στις περισσότερες χώρες της ΕΕ οι τιμές μειώθηκαν κατά 1,5%/

 «Χαλούμι: 30% αύξηση στις εξαγωγές κάθε χρόνο»

Κύριο θέμα της «Οικονομίας» της Χαραυγής είναι η ανάληψη των πολιτικών ευθυνών που υπάρχουν όσον αφορά τη διαχείριση του φακέλου για το χαλούμι που ζητούν τα κόμματα. Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης υπέδειξε ότι η Κύπρος έχει υποστεί βαρύτατο πλήγμα με οικονομικές προεκτάσεις, αφού ο κινδυνεύει να απολέσει εκατομμύρια ευρώ.  Με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, το χαλούμι είναι το πιο ραγδαίο αναπτυσσόμενο εξαγωγικό προϊόν της Κύπρου. Ο ρυθμός αύξησης των εξαγωγών ανέρχεται στο 30%.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Υπόθεση πλαστογραφίας στην εταιρεία Ζήνων διερευνά η αστυνομία

Η εφημερίδα Αλήθεια δεν έχει σήμερα σελίδες για την οικονομία.

 

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ – Λίγο πριν την άφιξη Λουτ, Λευκωσία και Αθήνα δεν βλέπουν εφικτή συμφωνία στους όρους αναφοράς, μέχρι τα Χριστούγεννα

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΝΩΡΙΣ Ο ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΓΙΑ ΟΡΟΥΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ – «Εθνική Ενότητα» κατά Προκόπη με πολιτική Νίκου Αναστασιάδη

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ – Η κάθοδος της Τζέιν Χολ Λουτ δεν φαίνεται να αρκεί για νέα διαπραγμάτευση στο κυπριακό

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΙ 34% ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ