You are here

Τύπος: Η διάψευση της Λαϊκής και η φορολογική μεταρρύθμιση...

08/04/2002 09:06
Ελλείψει των καθημερινών οικονομικών ένθετων, του ημερήσιου τύπου, πολλές οικονομικής φύσεως ειδήσεις, συναντάμε στις εξωτερικές σελίδες των εφημερίδων.

Η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» γράφει στη πρώτη σελίδα, ότι ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης, θα συμμετάσχει ύστερα από πρόσκληση του Ιορδανού ομολόγου του, στη Διάσκεψη των υπουργών Ενέργειας και Πετρελαίων της Ανατολικής Μεσογείου, που θα πραγματοποιηθεί στην Ιορδανία στις 15 Απριλίου. Όπως αναφέρεται, στη διάσκεψη θα συζητηθεί η κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Αιγύπτου, Συρίας και Ιορδανίας και θα ανταλλαγούν απόψεις για το θέμα της κατασκευής υποβρυχίου αγωγού μεταξύ Συρίας και Κύπρου.

Στο οικονομικό ένθετο «Οικονομία» της εφημερίδας, προβάλλεται μεταξύ άλλων, την κατηγορηματική διάψευση της Λαϊκής Τράπεζας στους ισχυρισμούς του ΠΑΣΕΧΑ, περί αγωγών εναντίον χιλιάδων επενδυτών από την Τράπεζα.

Η εφημερίδα «Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Κοστολογούνται οι προτάσεις για το φόρο εισοδήματος» γράφει στην τελευταία εξωτερική σελίδα, ότι είναι θετικά τα πρώτα συμπεράσματα των τεχνοκρατών του υπουργείου Οικονομικών που ανέλαβαν την αξιολόγηση του κόστους των τριών φορολογικών προτάσεων, δηλ. Τριμερούς – ΔΗΣΥ – κυβέρνησης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, γίνεται λόγος για συγκλίσεις και συναίνεση, κυρίως σε ότι αφορά τη φιλοσοφία των προτάσεων.

Αλλού, γράφει ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα αποφασισθεί από την Ολομέλεια της βουλής το ύψος της αύξησης στη τιμή των καυσίμων.

Η εφημερίδα «Αλήθεια» έχει ως βασικό πρωτοσέλιδο θέμα, τους ισχυρισμούς/ καταγγελίες του ΠΑΣΕΧΑ εναντίον της Λαϊκής Τράπεζας περί αγωγών εναντίον χιλιάδων επενδυτών από την Τράπεζα. Λόγω της μη εξόφλησης δανείων που είχαν εξασφαλίσει για επενδύσεις στο ΧΑΚ τη διετία 1999-2000. Προβάλλει και τη διάψευση εκπροσώπου τύπου της Λαϊκής, με την οποία χαρακτήρισε ως συκοφαντική την ανακοίνωση του ΠΑΣΕΧΑ και τη πρόκληση να προσκομίσει στοιχεία για τις δήθεν αγωγές που έστειλε ο Όμιλος σε χιλιάδες επενδυτές.

Στην τελευταία εξωτερική της σελίδα, γράφει ότι πακέτο από τέσσερα εναρμονιστικά νομοσχέδια, με τα οποία μεταξύ άλλων, αυξάνεται σε 4 εβδομάδες η ετήσια άδεια ανάπαυσης, κατέθεσε στη βουλή η κυβέρνηση.