You are here

Τύπος: Η δραστική μείωση στον όγκο συναλλαγών...

20/05/2002 08:45
Ποικιλία θεμάτων παρουσιάζει ο οικονομικός Τύπος της Δευτέρας.

Το ένθετο της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» υπό τον υπέρτιτλο «Πλασματική η συρρίκνωση του όγκου συναλλαγών» επιχειρεί να ερμηνεύσει με συγκεκριμένα παραδείγματα τη τεράστια διαφορά στους όγκους των μετοχών που διαπραγματεύθηκαν στο ΧΑΚ, την ίδια μέρα του 2002 σε σύγκριση με του 2001. Όπως υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων, στο ρεπορτάζ το πρώτο πρόβλημα που οδηγεί σε συρρίκνωση του όγκου συναλλαγών είναι η μεγάλη υποχώρηση της τιμής των μετοχών και κατά δεύτερον, το πρόβλημα εντοπίζεται στις πολλές μη εμπορεύσιμες μετοχές.

Αλλού, γράφει ότι η μετοχή της εταιρίας Suphire F.S, παρουσίασε την περίοδο 10 – 17 Μαίου σημαντικές εβδομαδιαίες ζημιές 43,9%.

Το ένθετο της Δευτέρας «Οικονομία» της εφημερίδας «Η Σημερινή» ασχολείται στο βασικό του θέμα, με την ημερίδα που διοργάνωσε προ ημερών το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο για τα προβλήματα στο ΧΑΚ και τις προοπτικές του. Υπερτονίζεται ότι στην ημερίδα συμμετείχαν οι κυριότεροι παράγοντες του Θεσμού και ο πρόεδρος του ΧΑΑ Παναγιώτης Αλεξάκης. Τίτλος του ρεπορτάζ «Ουσιαστική συζήτηση στο ΚΕΒΕ για το μέλλον του Χρηματιστηρίου».

Αλλού, γράφει ότι ο πληθωρισμός σε αρκετές χώρες της ευρωζώνης επιταχύνθηκε, αυξάνοντας τις πιθανότητες να υπάρξει σύντομα αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η εφημερίδα «Αλήθεια» η οποία δεν έχει τη Δευτέρα, το γνωστό οικονομικό της ένθετο, σήμερα δεν φιλοξενεί ειδήσεις οικονομικού περιεχομένου στις εξωτερικές της σελίδες.